Γενικά Ταξιδεύοντας με παπαγάλο monk

Maria Logarnoudi

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2020
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Μόλις απέκτησα ένα παπαγαλάκι monk εχθές που τόσο ήθελα, αλλά δίσταζα λόγω του ότι ταξιδεύω συνέχεια. Και εδώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας... Δεν ξέρω αν το monk είναι προστατευόμενο είδος και χρειάζεται χαρτιά Cites για να ταξιδέψει. Πάντως σίγουρα θα χρειαστεί να τον πάρω Γερμανία μαζί μου γιατί δεν θέλω να τον αφήσω εδώ. Και το καλύτερο είναι ότι ο εκτροφέας το έστειλε χωρίς δαχτυλίδι και χωρίς χαρτιά και τώρα ψάχνομαι! Δεν μπορώ να αποδείξω από πουθενά ότι τον έχω αγοράσει. Γνωρίζετε πώς μπορώ να βρω χαρτιά από κάποιον εκτροφέα ώστε να μπορέσω να του βγάλω χαρτί cites? Και επίσης αν εχει ταξιδέψει κάποιος άλλος προς Γερμανία με παπαγάλο να μου πει τί χαρτιά χρειάζονται. Ευχαριστώ πολύ! Έχω αγχωθεί αρκετά!
 
@Maria Logarnoudi Καλησπέρα,να σου ζήσει ο παπαγάλος σου!Νομίζω ότι οι παπαγάλοι monk δεν είναι προστατευμένο είδος οπότε δεν χρειάζεται πιστοποιητικό τύπου cites για να ταξιδέψει,όμως έκανες λάθος που πήρες παπαγάλο από εκτροφείο χωρίς δαχτυλίδι και απόδειξη αγοράς.Εάν θέλεις μίλα με τον εκτροφείο να σου δώσει έστω μια τυπική απόδειξη για να είσαι κατοχυρωμένη.Φιλικά.
 
Πρέπει να χρειάζεται Cites, αυτά που δεν χρειάζονται είναι τα Budgie, Lovebirds, Cockatiels και Ringneck αλλά για το cites , για να το πάρετε χρειάζεται κάπως να αποδείξετε ότι ο παπαγάλος σας ανήκει, το πιο εύκολο και γρήγορο θα ήταν αν ο παπαγάλος είχε δαχτυλίδι και χαρτιά. Επειδή έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το Ringneck μου (δεν έχει δαχτυλίδι και χαρτιά) έχω να σου πω πως όσο κι αν το έψαξα δεν έβγαλα ακρη, το μόνο που ξέρω είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί τσιπ (όπως στα σκυλάκια/γατάκια) με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσει να βγει από την χώρα. Με ενδιαφέρει αρκετά η συζήτηση, αν βγάλετε κάποια ακρη να μας ενημερώσετε!
 
Δυστυχώς πολύ δύσκολα θα βγάλεις άκρη γιατί στο πιστοποιητικό CITES πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός του δαχτυλιδιού που φέρει το εκάστοτε πτηνό, κάτι που στην περίπτωσή σου δεν είναι εφικτό.
 
Back
Top