Αναπαραγωγή Τα έβαλα για αναπαραγωγή αλλά μαλώνουν

Εγγραφή
30 Μαϊ 2017
Μηνύματα
31
Πόλη
Κατερίνη
Καλησπέρα! Έχω ενα ζευγάρι καναρινια, πηρα ακόμη ενα νεο αρσενικό λευκό να ζευγαρώσουν και τα εβγαλα μαζί. Γνωρίζω οτι ειναι νωρίς για ζευγάρωμα ομως τα εβαλα για να γνωριστούν. Εχω μονή ζευγαρωστρα και τα καναρινια μου μαλώνουν πολύ συχνά. Τι μπορώ να κάνω;
 
Το μόνο που θα έχεις είναι καβγάδες.
Κι ο λόγος είναι απλός...
Δυο αρσενικά στον ίδιο χώρο πάντα φέρνουν καυγάδες.
Θα επιλέξεις με ποιο αρσενικό θέλεις να ζευγαρώσεις το θηλυκό σου θα τα αφήσεις στο ίδιο κλουβί αλλά με το χώρισμα ανάμεσά τους και θα βάλεις φωλιά με λίγη ποσότητα υλικού φωλιάς.
Όταν αρχίσει το θηλυκό τη διαδικασία χτισίματός της.. Τότε βάζεις κι άλλο υλικό και βγάζεις το χώρισμα.
 
Μμμ δεν το γνωριζα αυτο, τα ειχα διπλα σε μικρή απόσταση τα κλουβιά.. Το ζευγάρι σε ενα και το δεύτερο αρσενικό σε άλλο κλουβί μονο του
 
Θα επιλέξεις με ποιο αρσενικό θέλεις να ζευγαρώσεις το θηλυκό σου & θα τα αφήσεις στο ίδιο κλουβί αλλά με το χώρισμα ανάμεσά τους..

.. Να υπάρχει οπτική, μέχρι τις 27-28 Φλεβάρη περίπου, συνεχίζοντας σωστή διατροφική προετοιμασία (πλήρες μείγμα σπόρων, αυγοτροφή, λαχανικά 3 φορές την εβδομάδα, φρούτο 1 φορά την εβδομάδα). Αρχές Μαρτίου, όπου πλέον έχουμε φτάσει αισίως κοντά στις 11 ώρες φωτός, αρχίζεις την ''παρακολούθηση'' : η θηλυκιά αν είναι έτοιμη για αναπαραγωγή, θα τη δεις στις πατήθρες με την ουρά σηκωμένη ή να κουνάει γρήγορα και ρυθμικά τα φτερά ή να έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει υλικά για φωλιά. Ο αρσενικός από την άλλη, δεν θα τον χωράει το κλουβί και με το τραγούδι του θα προσπαθεί να της ''εξάψει'' το ενδιαφέρον. Μόλις λοιπόν αντιληφθείς τα πρώτα ταίσματα μεταξύ τους ή τα πρώτα φιλιά, εφοδιάζεις τη θηλυκιά με νήμα & φωλιά. Στη φωλιά θα πρέπει να έχεις ράψει την τσόχα, διότι θα παραμείνει όταν απομακρύνεις το λερωμένο πλέξιμό της. Μόλις δεις πως η φωλιά είναι έτοιμη, αποσύρεις το χώρισμα και η Φύση πλέον αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Καλή διατροφική προετοιμασία, σωστό πρόγραμμα με καθετί στην ώρα του και.. Καλή επιτυχία σου ευχόμαστε! 🙂👍
 
τα ειχα διπλα σε μικρή απόσταση τα κλουβιά..
Η οπτική επαφή και μόνο αυτή μεταξύ των αρσενικών είναι αρκετή να πυροδοτήσει κάθε είδους "μάχες" μεταξύ των αρσενικών.
Ειδικά αν το θηλυκό δείχνει πως κοιτάζει το άλλο... αυτές κορυφώνονται.
το ζευγάρι σε ενα και το δεύτερο αρσενικό σε άλλο κλουβί μονο του
Έτσι να τα αφήσεις απλά πρέπει να φροντίσεις να μην βλέπονται μεταξύ τους... Βάλε κάτι αδιαφανές σε ένα από τα δυο κλουβιά.
Το ζευγάρι όμως να παραμείνει όπως σου έγραψα με χώρισμα.. με πλούσια διατροφή σε σπόρους και αυγό (1/4 δυο τρεις φορές την εβδομάδα) για πρωτεΐνη.
λαχανικά 3 φορές την εβδομάδα, φρούτο 1 φορά την εβδομάδα
Φρούτα με τίποτε αυτή την εποχή... και τα λαχανικά στο ελάχιστο.
 
Φρούτα με τίποτε αυτή την εποχή... και τα λαχανικά στο ελάχιστο.
Γιατι όχι φρούτα και ελάχιστα λαχανικά; Η συνήθης τακτική δεν ειναι να αυξάνουμε τα λαχανικά τουλάχιστον ώστε να λαμβάνουν βιταμίνες;
 
Γιατι όχι φρούτα και ελάχιστα λαχανικά;
Όχι αυτή την εποχή.
Δε χρειαζόμαστε σάκχαρα και εύκολες τροφές που θα γεμίσουν "άσκοπα" το στομάχι των πουλιών...
Θέλουμε περισσότερη πρωτεΐνη να μας ξυπνήσει τα ένστικτα.
Οι βιταμίνες θα πρέπει να έχουν εδραιωθεί μήνες νωρίτερα στον οργανισμό των πουλιών.
 
Αν και δεν ζευγαρώσω πολλά καναρίνια, έχω ένσταση στο θεμα εδραίωσης των βιταμινών. Δεν λεω οτι δεν χρειάζεται απο καιρό πριν ( βασικά μόνιμα) να ειναι πλήρως καλυμμένος ο οργανισμός τους απο βιταμίνες, ίσα - ίσα μάλιστα. Αλλά λογικά σκεπτόμενος 1 ή 2 μήνες διατροφικής προετοιμασίας ειναι ενα μεγάλο σχετικά διάστημα στο οποίο ο οργανισμός θα εχει μεταβολίσει, μεταστοιχειωσει, αποβάλλει κλπ αρκετές ποσότητες διαφόρων βιταμινών που προσλαμβάνονται ειτε αυτές ειτε καποια συστατικά τους απο τις τροφές, οποτε, θεωρω πιο ασφαλές το να καταναλώνονται χορταρικά κανονικά. Φυσικά δεν έχω εντρυφήσει στο ζήτημα και περισσότερο τον προβληματισμό μου εκφράζω και μία λογική συνειρμικά αλλά σαφέστατα όχι εμπεριστατωμένη άποψη.
 
Την περίοδο της ωοτοκίας δεν πρέπει να δίνουμε φρούτα και λαχανικά για ν' αποφεύγουμε τις πολύ υδαρές κουτσουλιές αλλά και τα σάκχαρα.
Ωστόσο μην συγχέουμε τα λαχανικά με τα χορταρικά που μπορούμε να τα δίνουμε και στις κλώσσες. Τα χόρτα έχουν ελάχιστο νερό και μπορούν να ανεφοδιάζουν τον οργανισμό τους με τις απαραίτητες βιταμίνες.
 
Μα βρε παιδια δεν τιθεται τετοιος διαχωρισμος. Πως να διαχωρισει κανεις την πρωτεινη απο τις βιταμινες ή τα μεταλλα;
Προσοχη θελει μονο το οξαλικο οξυ στα λαχανικα.
 
Γνωρίζω οτι ειναι νωρίς για ζευγάρωμα ομως τα εβαλα για να γνωριστούν. Εχω μονή ζευγαρωστρα και τα καναρινια μου μαλώνουν πολύ συχνά. Τι μπορώ να κάνω;
Να πάρεις μια διπλή ζευγαρώστρα με χώρισμα και να ξεκινήσεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφικής προετοιμασίας. Και μένα αν με έβαζαν σε ένα μπάνιο με έναν εντελώς άγνωστο θα μάλωνα μαζί του! 😛

Θέλουν χρόνο και υπομονή! Και φυσικ΄ανα τονίζω πως αν μιλάμε για εξωτερικό χώρο και αναπαραγωγή είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τα βάλεις μαζί. Τουλάχιστον 1μιση με 2 μήνες για να ξυπνήσουν τα ένστικτά τους. Ακόμα έχουμε χειμώνα όχι άνοιξη. :)

Γνωρίζεις για τη διατροφική προτεοιμασία και τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσεις;
 
Back
Top