Αναπαραγωγή Τα έσκασε στο κλώσημα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης bobsgu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bobsgu

Banned
Εδώ και 4 μέρες η θηλυκιά έκανε 4 αυγά από τα οποια βγήκαν 3 "καναρινακια",
η θηλυκιά δεν τάισε καθόλου την πρώτη μέρα,
αυτό βεβαια δεν με παραξένεψε γιατί το έχω ξανά αντιμετώπιση,
το λάθος μου ήταν ότι αφησα μέσα στη φωλια το τέταρτο αβγό μήπως βγει,
γιατί τα πρά 3 πρώτα πουλια βγήκανε την 13 μέρα.
Την επομενη μέρα αντίκρισα με φρίκη 2 νεοσσούς να είναι λυόμενοι στον πάτο της φωλιάς και από πάνω τους το τέταρτο αβγό.
Η καναρά από απειρία η υπερβολική προστασία δεν σηκώθηκε από τη φωλια καθόλου με αποτέλεσμα οι νεοσσοί να σκάσουν.
Να μη σας κουράζω όμως.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Το 1 πουλάκι που κατάφερε να επιζήσει,
η καναρά δεν το ταΐζει και το κλωσάει συνεχεια (υπερπροστατευτική) με αποτέλεσμα το πουλάκι
να έχει φτάσει στην τεταρτη μέρα και να μην έχει αναπτυχθεί το φτέρωμα του
καθόλου λόγο υπερβολικής ζεστης από το κλώσημα της καναράς.
Περίπου 4 φορες τη μέρα,
όταν δεν είμαι στη δουλειά μου το ταΐζω
σηκώνοντας την καναρά από τη φωλια,
μετά από μεγάλη μάχη αφού μου επιτίθεται για να (προστατεύσει το μικρό).
Αυτή τη στιγμή δεν έχω άλλο ζευγάρι να έχει μικρά
για να το βάλω μέσα να δω αν θα το ταΐσει
και εγώ δεν έχω χρόνο για να το ταΐζω κάθε μια ώρα λόγο δουλειάς.
Πέστε μου τη άλλο μπορώ να κάνω;

Υ. Γ.
Πιστεύετε ότι στη δεύτερη της γεννα η θηλυκιά θα αλλάξει συμπεριφορά;
Η μήπως όχι;

Σας ευχαριστώ.
ΜΠΑΜΠΗΣ.

Εχεις μέσα τον αρσενικό; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που κάνεις τώρα και ελπίζωντας ότι αργότερα θα άρχισει να ταΐζει η θηλυκιά.
Φιλικά Γιάννης

Ο αρσενικός είναι μέσα.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να το πάρο από την φωλια γιατί θα ψοφήσει από υποθερμία.
Δεν έχει ανάπτυξη καθόλου φτέρωμα οποτε το μοναδικό που μπορώ να κάνω με τη πήρα που έχω είναι να βγάζω τη φωλια και να το ταΐζω οποτε μπορώ.
Παιδιά αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι να το προτείνει,
μήπως και βρεθεί καμιά λύση, πιστεύω ότι δεν απασχολεί μονο εμένα αυτό το θέμα αφού στους περισσοτερους από εμάς που φροντίζουμε καναρίνια θα έχει συμβεί έστω και μια φορα.
Σας ευχαριστώ.
ΜΠΑΜΠΗΣ.

Εγω πιστευω αφου αλλη λυση δεν εχεις εννοω αλλο πουλι να αναλαβει τη φροντιδα του να το ταιζεις τις ωρες που μπορεις και μολις παρει τα πανω του λιγο να της το παρεις και να το μεγαλωσεις σωστα. Στη δουλεια θα μπορεις να το παιρνεις;
Για τη συμπεριφορα της σε επομενη γεννα εγω δεν ξερω να σου πω τιποτα ισως εχουν κατι να σου πουνε οι πιο εμπειροι...

Θα μπορέσω να κλέψω λίγο χρόνο από τη δουλειά μου για να το ταίσω 3 - 4 φορες στο 8ωρώ μου.
Αλλα ρε παιδιά πολύ ταλαιπωρία για μένα, αφού ήδη μεγαλώνω και 4 καρδερινάκια. Θα βγάλω βυζιά σε λίγο.

Επίσης βάζε στο κλουβί στην θηλυκιά να τρώει, αυτό που της αρέσει περισσότερο για να σηκώνεται και να τρώει πιο συχνά.

jonny812 Και μαύρο χαβιάρι να της βάλω αυτή θα κλωσάει.:)Έχει να φάει 17 μέρες μονη της, ο αρσενικός την ταΐζει.

Τυχαίνουν και τέτοιες εγώ θηλυκιά με πέντε μικρά με τα ψόφησε όλα μετά την 5η μέρα, άρχισε να μην ταΐζει και έβαλα τον αρσενικό και δεν έγινε τίποτε.Αν μπορέσεις να το κρατήσεις θα αναλάβει και ο αρσενικός. Που το έχεις το ζευγάρι;

Το ζευγάρι δεν το χώρισα ο αρσενικός είναι μέσα στη ζευγαροστρα μαζί με τη καναρά.
Και αντί να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, αυτός ταΐζει συνεχεια τη θηλυκιά.
Το μου... σέρνει καράβι μου φαίνεται:D

Η κακούργα μάνα😡

Συνημμένα

• Picture 021.webp
    Picture 021.webp
    19,2 KB · Προβολές: 91
Λέγοντας που το έχεις εννοώ αν βρίσκετε σε εσωτερικό χώρο η εξωτερικό και αν έχουν αρκετό φώς. Τις τελευταίες μέρες με την συννεφιά που είχαμε οι θηλυκές δεν τάϊζαν αρκετά, με το που έστρωσε ο καιρός τις βλέπεις περισσότερες φορές έξω από την φωλιά να ταΐζουν. Για αυτό ρωτάω αν έχουν αρκετό φώς.

Απο φως καλά πάμε, απο κανάρα πάσχουμε:)

Τότε υπομονή και τάϊσμα, από εσένα μέχρι να αναλάβει το μικρό και αρχίσει να ζητάει μόνο τουκαι να ταΐζει και ο αρσενικός, δεν βλέπω κάποια άλλη λύση. Οι εκτροφείς που έχουν την δυνατότητα γι αθτό έχουν τις παραμάνες. Και αυτές βοηθούν σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Απο φως καλά πάμε, απο κανάρα πάσχουμε:)
Μπάμπη για πες κάτι : μήπως παίρνεις τα πουλιά και τα πηγαίνεις βόλτες; Εννοώ τα έχεις σε μια μεριά σταθερή; ή τα μετακομίζεις συνέχεια, <όπου πας και αυτά μαζί σου> ; 😕

Μπαμπη αν εχουνε περασει18 μερες απο το τεταρτο αυγο και δεν βγηκε να το παρεις απο τη φωλια μπορει να ειναι κλουβιο η ο νεοσσος να ψοφησε μεσα. Αν συμφωνουν και οι αλλοι να το βγαλεις για να ασχολειται και με το μικρο της. Να σου ζησει.

φιλικα
Κωστας

Back