Γενικά Τα ανδρογόνα στα καναρίνια

Εγγραφή
30 Ιαν 2016
Μηνύματα
592
Πόλη
Κερατσίνι
Το ράμφος είναι ανδρογονοεξαρτώμενο και σε κάποια είδη τα ανδρογόνα δρουν σε αυτό αντίστροφα (καταπιέζουν) απο ότι συνήθως συμβαίνει με τον χρωματισμό του πτερώματος (όπου εκεί τονώνουν).
Το ίδιο συμβαίνει και στα καναρίνια Δημήτρη;
Ο χρόνος οι συνθήκες διαβίωσης και σίτισης το ηλιακό φως είναι συναρτούμενα με τα ανδρογόνα;
Εάν ναι τι γίνεται με τις μαύρες σειρές;
Αν βγάλεις όμως τσίπουρο, χταπόδι και μακεδονικό χαλβά με στυμμένο λεμόνι
Με τόσα ανδρογόνα και οιστρογόνα που θα συζητηθούν ξεχνά το χταπόδι.
Όστρακα θα σου βγάλω μήπως και αποχρωματίσουμε τα ράμφη μας

* Mod Edit
Εκ μεταφοράς *
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ίδιο συμβαίνει και στα καναρίνια Δημήτρη;
Όχι ή όχι ακριβώς. Δεν αλλάζουν χρωματισμό ανάλογα με την εποχή και τις ορμόνες τους. Τουλάχιστον αυτό ξέρω.
Αλλά μην μπερδεύεις τα πράγματα, άλλο τα γονίδια-εντολείς μιας παραγωγικής αλυσίδας και άλλο η επίδραση που έχουν οι ορμόνες σε αυτή την διαδικασία. Οι ορμονικές διεργασίες φαίνονται και είναι υπο μελέτη σε διμορφικά είδη ή σε είδη που έχουν κατά (σωματικούς) τόπους μικρές διαφοροποιήσεις.
Στα καναρίνια είναι πολύ λεπτές οι διαφορές πράγμα που σημαίνει οτι οι βαρύτητα των ορμονών σχετικά με τον χρωματισμό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχει όμως μια και μόνο μια, εξώφθαλμη επιρροή των ορμονών σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία καναρινιών. Δεν έχω βρει όμως εδω και δύο χρόνια, αυτό που αναφέρεται ρητώς οτι υπάρχει και γενικά δεν έχω βγάλει άκρη πως μια τέτοια γνώση μπορεί να βοηθήσει κάποιον που έχει καναρίνια χρώματος.
Θεωρητικά και εμπειρικά, κατα κανόνα τα αρσενικά καναρίνια εμφανίζουν πιο λαμπερό και έντονο χρώμα και ενδεχομένως πιο σκούρα κεράτινα μέρη,όταν αυτό χρειάζεται.
Εάν ναι τι γίνεται με τις μαύρες σειρές;
Αφού αφήσουμε τις ορμόνες που είναι ένα σκοτεινό σημείο, μας μένουν οι πληροφορίες που φέρει κάθε πουλί με τα γονίδιά του, η επίδραση του ηλίου στην ευμελανινογένεση (μαύρη) και ένα 2% απο την διατροφή.
 
Υπάρχει όμως μια και μόνο μια, εξώφθαλμη επιρροή των ορμονών σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία καναρινιών
Τι είδους καναρίνια είναι αυτά Δημήτρη; Και η επιρροή αυτή με τι έχει να κάνει ή τέλος πάντων με τι θεωρείται ή θεωρήθηκε ότι έχει να κάνει (χρώμα κεράτινων μερών ή κάτι άλλο);
 
Τι είδους καναρίνια είναι αυτά Δημήτρη;
Τα διμορφικά καναρίνια, κατά κόσμον μωσαϊκά!
Είναι μπροστά στα μάτια μας η επιρροή των ορμονών στον καθορισμό του φαινοτύπου. Η διάκριση του φύλου είναι οριακά αισθητή ήδη απο την φωλιά, γίνεται όμως εξόφθαλμη όταν στην 3μηνη πτερόρροιά τους τα βασικά όργανα του φύλου έχουν αναπτυχθεί και ασκούν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο χρώμα.
Είναι στο γενεαλογικό δέντρο των μωσαικών, η διασταύρωση με ένα άλλο είδος πτηνού που έχει πολύ έντονο διμορφισμό.
Σχηματικά το καναρίνι δεν κληρονόμησε ακριβώς έναν νέο διμορφισμό αλλά μια νέα ευαίσθητη "διαδικασία", η οποία επιδρά στο υπάρχον "διμορφικό του γονίδιο" (αλλά μην δώσεις σημασία σε αυτό, γιατί είναι αόριστο).
Και η επιρροή αυτή με τι έχει να κάνει ή τέλος πάντων με τι θεωρείται ή θεωρήθηκε ότι έχει να κάνει (χρώμα κεράτινων μερών ή κάτι άλλο);
Σου απάντησα παραπάνω,έχει να κάνει με το χρώμα του πτερώματος.Αυτό που ήθελα να πω εγω όμως με την παραπάνω πρότασή μου είναι οτι υπάρχει βιβλίο που χρησιμοποιείται σε πολλές έρευνες σαν πηγή, στο οποίο γίνεται η αναφορά οτι η αφαίρεση της ωοθήκης σε θηλυκό κόκκινο μωσαικό θα οδηγήσει το πτηνό, στην επόμενη πτερόρροιά του, να γίνει κλασικό κόκκινο λιποχρωμικό.
Αυτή η πρόταση είναι απλή για άλλα είδη πτηνών,όχι όμως για τα finches. Παρότι γνωρίζω αρκετά για τον ρόλο των ορμονών στο λιπόχρωμα, δεν έχω βρεί άκρη ακόμα πως μπορώ να την χρησιμοποιήσω και να προσφέρω κάτι ουσιαστικό για τα καναρίνια χρώματος.
Πόρισμα για το ράμφος και τα πόδια θα έχουμε όταν αποκωδικοποιήσουμε τις μεταλλάξεις Urucum και bec jaune.
 
Back
Top