Γενικά Τα αρσενικα βαρεθηκαν το αυγο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

patilas

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2014
Μηνύματα
1.406
Πόλη
Λευκάδα
οπως ξερεται εχω μπει σχεδον στη. τελικη ευθεια της προετοιμασια και αναπαραγωγης.. χθες και σημερα παρατηρησα οτι τα αρσενικα δεν εφαγαν καθουλου το αυγο τους το βαρεθηκαν η δεν χρειαζονται αλλο και το απορριπτουν;βεβαια πρασιναδα τρωνε πολυ...
 
Κάθε πότε βάζεις;... Πότε ξεκίνησες προετοιμασία;...Φωλιές υπάρχουν;
 
Παναγιώτη εμείς τους παρέχουμε ότι πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστούν. Το πόσο θα χρειαστούν και κάθε ποτε είναι θέμα των πουλιών. Επομένως, εάν σε ανησυχεί αυτό που παρατηρείς, η άποψή μου είναι πως δεν πρόκειται για πρόβλημα. Όταν χρειαστούν θα φάνε.
 
προτοιμασια ξεκινησα 15 ιανουαριου εδινα τρεις φορες την εβδομαδα αυγο και πρασιναδα αλλες τοσες,
και απο αρχες φλεβαρη δινω καθε μερα αυγο, πρασιναδα, και απο 14 φλεβαρη εβαλα τα ζευγαρια στης ζευγαρωστρες με χωρισμα και εχω ξεκινησεις στα θυληκα προετοιμασια με αυγο. Καθημερινα πρασιναδα φρουτα..φωλιες δεν. Εχουν μπει ακομη θα μπουν τις 5 μαρτιου..
 
Στην προσπάθεια να ετοιμάσουμε σωστά και ολοκληρωμένα τα πτηνά μας, ώστε να έχουμε καλή και επιτυχημένη αναπαραγωγικά χρονιά... Πολλές φορές υπερβάλουμε.
Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα, σε υπέρμετρα μεγάλες ποσότητες, σε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία... Και ασφαλώς όπως είπε κι ο Σταύρος.. αυτά επιλέγουν και τρώνε ανάλογα.
Φυσικά δε βρίσκω λάθος την όλη "κατάσταση", αλλά θα πρέπει να μπούμε και στη θέση των πτηνών που λόγω ποικιλίας ίσως επιλέγουν τις "νόστιμες" τροφές αγνοώντας τις υπόλοιπες (κι αυτό δεν είναι πάντα καλό).
Θα πρέπει λοιπόν με παρατηρήσεις να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε προς το καλύτερο όλες μας τις "τροφοχορηγίες". Γι αυτό θα προτείνω προς συζήτηση κάποιες σκέψεις μου...
Αν βλέπουμε για παράδειγμα το αυγό μισοφαγωμένο δεν θα πρέπει να περιορίσουμε στο μισό την επόμενη χορηγία του;
Ακόμη παρατηρώντας την τροφή επιλέγει συχνότερα σε βάρος των υπολοίπων δεν μπορούμε να αραιώσουμε τη συχνότητα χορήγησής της; Αν δηλαδή για παράδειγμα το πτηνό μας επιλέγει χορταρικά ή μήλο... από τις εκκρίσεις του δεν μπορούμε να το διαπιστώσουμε και να αραιώσουμε τη συχνότητα που θα το προσφέρουμε;
Ελέγχοντας όσο μπορούμε τα παραπάνω ... (δεν είναι ούτε εύκολο ούτε απόλυτα εφαρμόσιμο, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν από πτηνό σε πτηνό)... μπορεί να οδηγηθούμε στην καταλληλότερη και ισορροπημένη διατροφή των πτηνών μας.
Κι αν αυτό το πετύχουμε.. σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.
 
Κάθε μέρα και στο αυγό και στην πρασινάδα είναι υπερβολή..3-4 φορές τη βδομάδα, ήσουν μια χαρά.Βάζεις συμπληρώματα, ενισχυτικά, βιταμίνες;
 
συμφωνω κυριε γιαννη και θα τα λαβω ολα υποψιν μου.. κυριε νικο ενυσχιτικα χρησιμοποιω μια εβδομαδα πρι. την ενωση και στην δευτερη γεννα. Γενικα ειμαι κατα τον σκευασματων..
 
Παναγιώτη, θύμισέ μας τα καναρίνια σου είναι κοινά η έχεις πάρει κάποιου είδους;
 
Εαν συνεχίσεις έτσι, τα αρσενικά σου στις 5/3/2015 που θα δώσεις φωλιές, θα είναι ανίκανα απο το λίπος.
 
οποτε κυριε μακη πια η συμβουλη σας; κυριε γιαννη ποιοι παραγωντες διχνουν οτι το πουλι θελει ενισχυσει απο.σκευασματα;
 
οποτε κυριε μακη πια η συμβουλη σας; κυριε γιαννη ποιοι παραγωντες διχνουν οτι το πουλι θελει ενισχυσει απο.σκευασματα;
Η υπερδοσολογία βιταμινών είναι το ίδιο (σχεδόν) επιζήμια με τη μη χορήγηση.
Το ζητούμενο δεν είναι να γνωρίζεις μόνο τι πρέπει να δώσεις, αλλά και το πόσο και το πως.
Για παράδειγμα αν έχεις σε εσωτερικό χώρο εκτροφή με φωτισμό που δεν τον λες και σωστό η D3 είναι απαραίτητη, όπως και το ασβέστιο σε κάποια είδη πουλιών ή στην ωοτοκία...
Φυσικά πρέπει να αισθανόμαστε όλοι τυχεροί... Που μας φιλοξενεί ένας τόσο παλιός και εξαιρετικά ενημερωμένος χώρος.
Υπάρχουν λοιπόν γραμμένες καταθέσεις εμπειρίας, γνώσεων και μας κάνουν ικανούς να βρούμε λύσεις και απαντήσεις σε πάρα πολλά θέματα. Ένα πολύ καλό άρθρο σχετικό με τα Συμπληρώματα Βιταμινών και Μετάλλων για πτηνά | PetBirds ... Νομίζω πως είναι απαραίτητο να δεις.
Νομίζω πως ο κος Μάκης θεωρεί... όπως κι εγώ την τροφοδοσία σου υπέρμετρα μεγάλη και πολύ θερμιδογόνο... ώστε τα αρσενικά τρώγοντας να παχύνουν πάνω από το επιθυμητό. Θυμίζω πως σε όλα τα ζώα... Και στα πτηνά η αποθήκευση λίπους όπως και το αδυνάτισμα γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα...
Θα πρέπει να ελέγξεις καλύτερα την τροφοδοσία και τη συχνότητά της.
Και μια και αναφερθήκαμε στον κο Μάκη ας διαβάσεις κάτι πολύτιμο δικό του εδώ
 
οποτε κυριε μακη πια η συμβουλη σας;

Τα αυτονόητα. Αυγοτροφή με 16-18% πρωτεΐνη μέρα - παρα μέρα, και πρασινάδες στα κενά. Θα κοιτάξεις όλα τα αρσενικά στο χέρι για να δείς σε τί επίπεδα πάχους έχουν φτάσει και θα προσέξεις αν κελαηδούν επιθετικά και θέλουν να ζευγαρώσουν. Αν αυτά είναι όλα Ο. Κ τότε συνεχίζεις την διατροφή των θηλυκών, αλλά στο επίπεδο που σου λέω πιο πάνω (όχι καθημερινά σκέτο αυγό).
 
Κι αν διαπιστώσεις περίσσειο λίπος, από τα αυγά θα βάζεις μόνο το ασπράδι.
Αν τα έχεις χώρια, αυτό θα το κάνεις μόνο στα αρσενικά. Στα θηλυκά συνεχιζεις κανονικά μέρα παρά μέρα.
Η με αυγοτροφή όπως περιέγραψε ο Μάκης.
 
απο λιπος ειναι ενταξει εχουν μια μικρη ποσοτητα που χρεαιζεται οσο για τον αν κελαηδανε νομιζω οτι θα μου κανουν μυνηση για ηχορυπανση.. μονο ενας κυριος που κλεινει ενα χρονο τελος μαρτιου δν λεει πολλα θα του χορηγησω μια πολυβιταμινη λοιπον..
 
Back
Top