Αναπαραγωγή Τα αρσενικα σπανε τα αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vabar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vabar

PB Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2008
Μηνύματα
148
Πόλη
Ελευσίνα
Καλησπέρα... Τι να πώ ρε παιδιά. Γκαντεμιά.. Είπα και εγώ να ασχοληθώ με τα καναρινάκια, αλλά τζίφος.. Δεν ξέρω τι γίνεται..

Εχω κανει ολες τις απαραίτητες προετημασίες σε αρσενικά και θυληκά...
Τα αρσενικά τα πρωτάρικα σπάνε τα αυγά την δευτερη μέρα & χαλάνε την φωλιά... Όλα τα πρωτάρικα αρσενικά..

Η θυληκιά είναι πρωτάρα το ίδιο και ο αρσενικός.. ΤΑ έβλεπα εχτες και ειδα τον αρσενικο να βγαζει το νημα απο την φωλιά.. Σήμερα, το αυγό ήταν παρελθον, το είδα σπασμένο μέσα στο κλουβί στον πάτο, όπως και τα προηούμενα.. Έτσι σήμερα εβγαλα τον αρσενικό και αφησα μονο την θυληκια στο κλουβί..Αν εχει σπορο, να γεννησει και αλλα αυγα χωρις τον αρσενικό... Η θθυληκιά προσπαθουσε να φτιαξει φωλιά αλλα ο αρσενικός εκεί... Την εμποδισε μπροστα απ οτην φωλιά...

Τι να πώ! Απογοητευση...
 
Φιλε Βασιλη η απογοητευση δεν βοηθαει το καλυτερο ειναι υπομονη, μαλλον ο αρσενικος δεν ειναι ετοιμος και παιζει με το νημα εαν εχεις αλλο αρσενικο αλλαξετον και καλη τυχη!
 
Βασιλη πολυ κριμα αλλα δυστυχως ολα μπορουν να συμβουν... Οπλισου με υπομονη και θετικη σκεψη και θα δεις!
 
Ισως παλι ο αρσενικος σου να ειναι του χαρακτηρα να θελει να βατευει την θυλικια σου συνεχεια. Οποτε ή τον αλλαζεις ή τον εχεις απο κοντα με το χωρισμα παντα.
 
καλα εκανες και εβγαλες τον αρσενικο. Γνωμη μου ειναι οταν η καναρα σου κανει το 1ο αυγο να απομακρυνεις τον αρσενικο.η καναρα σου θα συνεχισει την επωαση και στη συνεχεια θα μεγαλωσει τα μικρα της. Οταν δεις απο τη καναρα σου οτι εχει διαθεση να συνεχισει
9τα μικρα να ειναι τουλαχιστον 18 ημερων) στην επομενη γεννα, βαζεις χωρισμα στη μεση και απο τη 1 πλευρα βαζεις το ζευγαρι με καινουργια φωλια και στην αλλη πλευρα τα μικρα.η καναρα θα πηγαινει να τα ταιζει απο το χωρισμα και συνγρονος θα φτιαχνει τη νεα της φωλια.
 
Back
Top