Αναπαραγωγή Τα αυγά των Monk μου εκκολάφθηκαν

Apostolis13

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2020
Μηνύματα
40
Πόλη
Ίλιον
Καλησπέρα! Έχουμε γεννητούρια!
Γύρισα από τη δουλειά σήμερα και βλέπω στον πάτο του κλουβιού μισό αυγό. Πάει λέω ο ρικο τα έκανε όλα λαμπογυαλο...
Ανοίγω τη φωλιά και τι να δω... 2 πουλάκια! Κάθησα τα έβαλα κάτω το πρώτο πρέπει να βγήκε στις 16 και το δεύτερο σήμερα. Το περίεργο είναι ότι δεν άκουσα τπτ από φωνές δύο μέρες τώρα. Σήμερα ακούω κάτι τσουρ τσουρ! Άλλα 3 μένουν ακόμα! Καμία συμβουλή;
 
Πάει λέω ο ρικο τα έκανε όλα λαμπογυαλο...
Είδες ο Ρίκο; Νοικοκύρης και οικογενειάρχης!
Προσπαθείς να είσαι διακριτικός, ήσυχα εποπτευεις την κατάσταση, το πρωί και πριν το σούρουπο, πριν την ώρα που κουρνιάζουν, δίνεις πολυ θρεπτικές τροφές, όχι όστρακα, πηλό, άμμο, πράσινα, φρούτα για το πρώτο διάστημα, αν τρώνε αυγό, αυγοτροφη ναι, αλλά το πρώτο το αφαιρείς από το κλουβί, σε ένα δίωρο γιατί χαλάει και το αντικαθιστάς με νέο, και όλα θα πάνε τέλεια.
Να τους χαιρεσαι, γονείς και μωρά και όταν θα βγουν από τη φωλιά, θελουμε παρουσίαση!
 
@ianos Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!
Τροφή τους δίνω συσκευασμένη, αυγοτροφη ανά 2 μέρες και διάφορα λαχανικά και φρούτα καθημερινά. Τους έχω στον πάτο του κλουβιού ένα μικρό μπολάκι με άμμο άρα το βγάζω αυτό έτσι; Λέω να βάλω και κάτι βιταμίνες που έχω στο νερό. Θα προσπαθήσω να βγάλω και καμία φωτογραφία.
[automerge]1592497039[/automerge]
Είδες ο Ρίκο; Νοικοκύρης και οικογενειάρχης!
Ναι το μπαγάσα με εξέπληξε ευχάριστα!
 
Όπως σου είπε και ο @ianos σταμάτα τώρα τα λαχανικά γιατί τα μικρά είναι ευαίσθητα και μπορεί να σου κάνουν διάρροια. Θα τους βάζεις λίγο περισσότερο τροφή και εκτός από την έτοιμη αυγοτροφη προσπάθησε να τους βάζεις και πολύ καλά βρασμένο αυγό.
 
Αν δεν μπορεις να κανεις συχνες αλλαγες στο αυγο ειναι προτιμοτερο να μην ρισκαρεις Δωσε φουλ αυγοτροφη και βαζε και αυγο οταν θα εχεις την δυνατότητα να βγει πριν αλλοιωθεί.
 
Αποστόλη, προβλέπω να σε μπερδεύουμε όλοι με μια λίγο διαφορετική γνώμη. 🙂 Εγώ στα πουλιά μου (αμαζόνες) όταν είχαν μωρά έδινα αυγό κάθε μέρα (το έβαζα το πρωί και το πετούσα το μεσημέρι αν είχε μείνει καθόλου, ήταν Ιούνιος και το κλουβί ήταν στη σκιά). Επίσης έδινα φουλ λαχανικά και φρούτα εποχής κάθε μέρα όπως και κρέμα (φόρμουλα μεγαλώματος νεοσσών σε ξεχωριστό μπολ), πέλετς και λιγους σπόρους. Τα πουλιά τα τσάκιζαν όλα κι ειδικά τις φρέσκες τροφές (λαχανικά, φρούτα, αυγό και κρέμα). Δεν έπαθαν ποτέ διάροια και στα μικρά ακόμη κι όταν απογαλακτίστηκαν έδινα απ'όλα απο την αρχή.

Δες αν θέλεις αυτό το άρθρο για το πως τα μεγάλωσα https://community.petbirds.gr/threads/Ανατροφή-νεοσσών-με-τη-μέθοδο-του-co-parenting.18065/
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος να σου πω την αλήθεια και εγω προς αυτη την αποψη κλείνω γιατι σκέφτομαι οτι αν ήταν ελεύθερα στη φύση τι θα τρώγανε; Τώρα όσο αφορά το άρθρο για την ανατροφή των νεοσσων είναι πολύ ενδιαφέρον! Να σου πω την αλήθεια δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω με αυτό το θέμα. Σίγουρα θα τα αφήσω να τα ταΐσουν οι γονείς για λίγο καιρό. Προσανατολιζόμουν στο να τα βγάλω όταν το τελευταίο θα κλείσει 15 μέρες η κάπου εκεί κοντά για να έχουν μεγαλώσει λίγο.
 
@Apostolis13 Eγώ κρατούσα ημερολόγιο, τα ζύγιζα κάθε μέρα ίδια περίπου ώρα σε ζυγαριά ακριβείας και σημείωνα το βάρος τους. Στην αρχή μέχρι να ανοίξουν τα μάτια τους φορούσα καθαρά γάντια μιας χρήσης και φρόντιζα τα χέρια μου να είναι ζεστά για να μην τα σοκάρω μιας και δεν έχουν φτερά. Να τα παίρνεις για λίγο καναδυο φορές την ημέρα απο όταν ανοίξουν τα μάτια τους ώστε να μην σε φοβούνται αργότερα. Μπορείς να ταίζεις συμπληρωματικά, είναι πιο ξεκούραστο και χωρίς άγχος για εσένα. Προμηθεύσου με ένα ψηφιακό θερμόμετρο φαγητού για να μετράς τη θερμοκρασία της κρέμας. Για ότι άλλο, εδώ είμαστε.
 
@Φοίβος Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και εσένα και όλους από την ομάδα! Να σου πω την αλήθεια ψιλοφοβαμαι να τα πιάσω τώρα... Θα περιμένω να βγουν με το καλό τα υπόλοιπα πουλάκια και να ανοίξουν τα μάτια τους και μετά θα αρχίσω να τα πιάνω. Δε θέλω να στρεσαρω και το Ρικό με τη Μαγκι γιατί καλά καλά δεν με έχουν μάθει αυτοί 3 μήνες τους έχω μόνο. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν!
 
Καλησπέρα! Τελικά μάλλον με δύο πουλάκια θα μείνουμε... Τα άλλα τρία δεν έχουν σπάσει ακόμα... Βέβαια τα κοίταξα στο φως είχαν μέσα τι να έγινε να τα παράτησε με το γεννήθηκαν τα άλλα;
 
Back
Top