Αναπαραγωγή Τα αυγα της καναρας μου ειναι ολα ασπορα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pyroferus
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pyroferus

PB Member
Εγγραφή
2 Δεκ 2008
Μηνύματα
974
Πόλη
Αιγάλεω
Καλο μηνα σε ολους. 🙂Εχω μια καναρα 4 χρονων.Απο τον πρωτο χρονο και καθε χρονο ζευγαρωνει, φτιαχνει φωλια τα κλωσσαει αλλα τα αυγα ειναι ολα ασπορα. Την εχω ζευγαρωσει με δυο διαφορετικα αρσενικα αλλα τιποτα. Οταν πηγα σε ενα πετ σοπ μου ειπαν(σε διαφορετικα)οτι η καναρα ειναι σαν λαχειο οτι σου πετυχει.😕Θελω να ρωτησω αν αυτο ισχυει και την δικη σας αποψη. Ευχαριστω.
 
εγω δεν το πιστευω αυτο.. Ολες οι καναρες ζευγαρωνουν και δεν ειναι τοσο σπανιο οπως το λαχειο καποια να μην ζευγαρωνει..στη δικη σου περιπτωση ειτε δεν πετυχε το ζευγαρωμα ειτε ειναι στειρα..
 
H δικια μου ζευγαρωνει δηλαδη βατευεται κανονικα, απλα οσα αυγα κι αν εκανε ολα αυτα τα χρονια(τετερτη χρονια φετος)😱 οταν φτανει η 15η μερα και της τα παιρνω,τα ανοιγω και ειναι με τον κροκο. Δεν ξερω, μαλλον ειναι αυτο που μου λες τελικα οτι ειναι στειρα.
 
H δικια μου ζευγαρωνει δηλαδη βατευεται κανονικα, απλα οσα αυγα κι αν εκανε ολα αυτα τα χρονια(τετερτη χρονια φετος)😱 οταν φτανει η 15η μερα και της τα παιρνω,τα ανοιγω και ειναι με τον κροκο. Δεν ξερω, μαλλον ειναι αυτο που μου λες τελικα οτι ειναι στειρα.




Αν οπως λες εχει παει και με διαφορετικα αρσενικα, ε τοτε εχει καποιο προβλημα οντως.. Δεν ξερω αν ειναι στειροτητα αλλα κατι παιζει εκει...
 
Μηπως η καναρα σου θελει κουρεμα απο κατω; Συμβαινει καμια φορα τα πουλια να χουν πολα φτερα με αποτελεσμα ο αρσενικος να μην μπορει να βρει τον στοχο. Δες και τα αρσενικα σου μηπως θελουν κουρεμα.
 
Οταν λες κουρεμα εννοεις τα πουπουλα που μπορει να εξεχουν πα νω απο την αμαρα; Συνωμη αν ρωταω βλακεια αλλα δεν ξερω.
 
Εννοω τα φτερα γυρω απο την αμαρα(πρωκτο). Προσεξε ομως πω θα τα κουρεψεις γιατι δεν πρεπει να κοπουν ολα. Περιμενε να σου απαντησει καποιος που ξερει καλυτερα γι αυτο το θεμα.
 
καταρχην πρεπει να μας πεις τη ρατσα ειναι η καναρα σου... Και τη διατροφη κανεις στα ζευγαρια σου πριν και κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγης.
 
Aπο οσα εχω διαβασει στο forum πρεπει να ειναι κοινο καναρινι,υπαρχει φωτογραφια στο almbum μου(το ανοικτο κοκκινο). Τωρα για την διατροφη 1 με 1.5 μηνα πριν αναμικτους σπορους ενισχυμενους, αυγοτροφη, πολυβιταμινη, φρουτα και λαχανικα. Οταν κανουν τα αυγα σταματαω τα παντα και δινω μονο σπορου και νερο.
 
τοτε μαλλον το προβλημα ειναι στην καναρα σου.η διατροφη σου ειναι ενταξει και αφου ειναι κοινο το καναρινι δεν νομιζω να ειναι το κουρεμα.συμβαινει σε μερικες καναρες αυτο. Να ειναι η καναρα σου στειρα δηλαδη. Ομως σιγουρα η καλη καναρα δεν ειναι λαχειο οπως σου ειπαν.
 
οκΚαταλαβα.Αλλωστε η συγκεκριμενη καναρα ειναι απο ενα φιλο που εχει δικα του καναρινια και την ειχα παρει μικρη. Και κατι αλλο, γιατι αναφερες αν ειναι ρατσα;Ειναι πιο δυσκολο να ζευγαρωσει η ειναι καλυτερα να ειναι ιδια ρατσα. Ευχαριστω για τις απαντησεις και ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος.
 
το ρωτησα για το κουρεμα. Ορισμενες ρατσες θελουν κουρεμα γυρω απο το επιμαχο σημειο.
 
Back
Top