Γενικά Τα εξωτικά μου δεν ξεκίνησαν ακόμα την πτερόρροια

PanagiotisAgrinio

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2020
Μηνύματα
518
Πόλη
Αγρίνιο
Καλημέρα! Την τελευταία εβδομάδα με προβληματίζει το γεγονός ότι τα εξωτικά μου δεν ξεκίνησαν ακόμα την πτεροροια. Βέβαια η περιοχή μου έχει ακόμη 35 με 37 κάθε μέρα σχεδόν αλλά έχει πέσει αρκετά η διάρκεια της ημέρας. Μήπως ευθύνεται και το γεγονός ότι τα σκεπάζω με το που νυχτώνει έως τις 8 περίπου το πρωί; Από διατροφή δεν δίνω κάτι έξτρα, η διατροφή τους είναι μόνιμα εμπλουτισμενη.
 
Τα δικά μου εξωτικά έχουν πτεροροια τέλη Απρίλη με μέσα Μαη. Ίσως παίζει ρόλο πότε γεννήθηκαν γιατί οι γέννες τους δεν είναι όπως των καναρινιών. Αν τα έχεις πρώτο χρόνο, ίσως να ρωτήσεις πότε γεννήθηκαν ή ποτέ περνάνε πτερροροια οι γεννήτορες τους.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν νομίζω να είναι τα ζεμπράκια φετινά. Του '19 είναι και ο κοινωνικός είναι και αυτός του 19 ίσως τέλη 18.Τα αγόρασα από petshop όπως δεν υπάρχει ελπίδα να μάθω.Μαζι μου δεν έχουν περάσει πτερορροια οπότε δεν ξέρω πότε θα ναι.
 
Ποσό καιρό τα έχεις; Παρατήρησε πότε θα περάσουν την πτερροροια τους με εσένα και υπολόγιζε ότι την ίδια περίοδο θα την περνάνε κάθε χρόνο. Καλό είναι να αποφεύγεις τα ζευγαρώματα εκείνη την εποχή και να τα προετοιμάζεις κατάλληλα αφότου περάσουν την πτερροροια.
 
Όποτε ίσως να ολοκλήρωσαν την πτερροροια λίγο πριν τα πάρεις. Μου ακούγεται λογική εποχή κι ολας. Όποτε αναμένεις να δεις ποτέ θα ξεκινήσουν την επόμενη για να σιγουρευτείς. Στο ενδιάμεσο καλή διατροφή και καθαριότητα. Και πολλές, πολλές ευκαιρίες για μπάνιο. Τα εξωτικά λατρεύουν το νερό.
Αν και είμαι σιγουρη ότι το εχεις διαπιστώσει ήδη. 🙂
 
Και εγώ έτσι πιστεύω. Λογικά θα έκανα τον Φεβρουάριο με Μάρτη. Τώρα τα προετοιμάζω για αναπαραγωγή τέλη Σεπτέμβρη👍


Και πολλές, πολλές ευκαιρίες για μπάνιο. Τα εξωτικά λατρεύουν το νερό.

Φυσικά! Καθημερινά τους βάζω μπορεί και δύο φορές τη μέρα αν προλαβαίνω🐦⛱️
 
Back
Top