Γενικά Τα ζεβράκια μου ξεπουπουλιάζονται

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Παρατηρω εδω και μερες τα τρια μικρα μου ζεβρακια. Ειναι 2 αρσενικα και ενα θηλυκο ηλικιας περιπου και τα 3, 45ημερων. Αυτη την περιοδο αλλαζουν το πρωτο τους πτερωμα το οποιο θα αντικατασταθει με αυτο που θα τους δωσει και το τελικο τους χρωμα. Εχουν ομως μια κακια συνηθεια: με καθε δυνατη ευκαιρια ξεπουπουλιαζουν το ενα το αλλο και μαλιστα υποψιαζομαι οτι βγαζουν και φτερα τα οποια βγαινουν τωρα και καθοριζουν το χρωμα τους. Αρκει μονο να πω οτι οι ουρες των 2 αρσενικων ειναι φαγωμενες γιατι τις ξυλωνει το θηλυκο και σημερα το θηλυκο μου το βρηκα με 2 γουβες στο κεφαλι της και μια στον θωρακα επειδη τα αρσενικα την πειραζουν. Δεν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο και θα ηθελα την γνωμη σας.
 
παρε πανικο σε κλαδακι ή κεχρι σε κλαδακι ή τελος παντων οτι βρεις σε κλαδακι βαλτο μεσα να απασχολουνται κα ιδεν θα πειραζει κανενας κανεναν
 
Αυτο το εχω κανει ηδη, αλλα δυστυχως χωρις αποτελεσμα! Δεν ξερω τι αλλο να κανω και το να τα χωρισω δεν ειναι λυση μιας και ζουνε σε μεγαλη κλουβα και ειναι πολυ δεμενα μεταξυ τους. Ευχαριστω για την απαντηση!
 
Μερικές φορές το να τραβάνε το ένα τα πούπουλα του άλλου οφείλετε σε έλλειψη ιχνοστοιχείων. Συνήθως ένα πουλί είναι αυτό που κάνει τη ζημιά και κυνηγάει τα άλλα. Προσπάθησε να το βρεις παρατηρώντας και να το χωρίσεις τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πτερόροια. Το πιο πιθανό είναι μετά την πτερόροια να μην επαναληφτεί το φαινόμενο. Εγώ είχα γύρω στα 10 ζεμπράκια σε μεγάλη κλούβα και ξαφνικά βάζοντας μια καινούρια θηλυκιά τα έβλεπα να μαδάνε. Κυρίως ο αρσενικός της έφτασε στο σημείο να μην έχει πούπουλα στα πλευρά του. Ότι και αν δοκίμασα δεν κατάφερα τίποτα (ιταλικό κεχρί για να απασχολούνται, πολυβιταμίνες για ενίσχυση κλπ.) Μόνο βγάζοντας την στάματησε το κακό. Μετά από κάνα μήνα που την έβαλα ζευγάρι (και την έχω ακόμη) είχε σταματήσει. Μόνο όταν κάνει αυγά αρχίζει για λίγο να μαδάει τον αρσενικό αλλά σε 2-3 μέρες σταματάει.
 
καλησπερα.
και εγω εδω και ενα χρονο εχω δυο παραδεισια τα οποια ειναι ζευγαρι. το θηλυκο τσιμπαει συνεχεια το αρσενικο με αποτελεσμα να τα χωρισω. τα εχω στο ιδιο κλουβι αλλα με διαχωριστικο αναμεσα τους. εχθεσ τα ενωσα για 2-3 ωρεσ και αργοτερα παρατηρησα οτι απο το αρσενικο εσταζε αιμα. αυτο που ειχε γινει ηταν το θηλυκο ειχε τσιμπησει δυνατα το θηλυκο και του τραβηξε μια φυτρα καινουργια με αποτελεσμα να του κανει πληγη. τον πρωτο κιαρο που τα ειχα συνεχεια μαζι το τσιμπαγε συνεχεια. Οποτε πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο να τα χωρισεισ τωρα που ειναι νωρισ παρα να εχεισ καμια δυσαρεστη εξελιξη.
 
Back
Top