Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου έκαναν άσπορη γέννα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giann

PB Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
233
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα
Τελικά μετά από 15 μέρες επώασης αποδείχτηκε ότι ολόκληρη η γέννα και τα 4 αυγά που είχαν κάνει τα ζεμπράκια μου ήταν άσπορα!
Αδικα κλωσσούσε το θηλυκό μου τόσες μέρες και άδικα περίμενα να δω νεοσσούς. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Εκανα ωοσκόπηση και τα 4 αυγά παρουσίαζαν την ίδια εικόνα(φωτο). Δεν φαινόταν κανένα σημάδι μέσα. Για να σιγουρευτώ έσπασα 2 και πράγματι δεν είχαν τίποτα μέσα.

Τι μπορεί άραγε να έφταιξε;θα ήθελα τη γνώμη σας...
Εγώ πιστεύω ότι απλά δεν ζευγάρωσαν, δεν τα είχα δει καμία φορά να ζευγαρώνουν. Παρόλο που ο αρσενικός την φλέρταρε και την κυνηγούσε για ζευγάρωμα αυτή δεν του καθόταν.
Μήπως δεν ταίριαξαν; Κατα τάλλα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.
Μήπως είναι μικρής ηλικίας το θηλυκό μου; Το αγόρασα τέλη Απρίλη και ο πετσοπας μου είπε ότι τα έφερε πρόσφατα από χομπίστες, είχε και μερικά με μαύρη μύτη ακόμα! Λογικά δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μηνών πουλι. Τι λέτε;
 

Συνημμένα

  • DSC01108.webp
    DSC01108.webp
    25,5 KB · Προβολές: 214
  • DSC01106.webp
    DSC01106.webp
    26,4 KB · Προβολές: 147
πω πω κριμα ρε συ. Τοσες μερες χαμενες και τοσο κοπο απο τα πουλια. Δεν ξερω τι μπορει να εγινε. Ισος πραγματι να ειναι μικρη η θυλικια η απλα να μην ζευγαρωσαν. Ελπιζω να μην ειναι ασφερος ο αρσενικος δεν ξερω κιολας αν γινετε κατι τετοιο. Τι να πω επλιζω συντομα να βγαλεις γεννα και απο αυτο το ζευγαρακι.
 
Κι εγώ αυτό πιστεύω, μάλλον λόγω ηλικίας έγινε. Θα δείξει στο επόμενο ζευγάρωμα.
 
Ε αν δεν ειναι πανω απο 5 μηνων το πουλι το πιο λογικο ειναι οπως λενε και τα παιδια να φταιει αυτο...Απο Σεπτεμβριο βλεπεις παλι!
 
Back
Top