Γενικά Τα ζευγάρια μου!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης m@kis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

m@kis

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2010
Μηνύματα
65
Πόλη
Αθήνα
Νομίζω ήρθε η ωρα να σας παρουσιάσω και εγω τα ζευγάρια μου για το 2014. Καταρχάς θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν οι εικόνες δεν εμφανιστούν (για αυτό και οι περιγραφές ).
Το πρώτο ζευγάρι αποτελείται από ένα κίτρινο αρσενικό με κορώνα η οποία ειναι κίτρινη με λιγο μαύρο, το θηλυκό ειναι ένα κοινό με τα χρώματα λευκού κυρίαρχου αλλα με λίγες μαύρες γραμμές πάνω στο κεφάλι
Το αρσενικό
yvesaqu9.jpg

Το θηλυκό
a2eje2y8.jpg

(Φαίνεται παχουλο αλλα δεν ειναι είχε νυχτώσει και ήταν από ύπνο 😛 )
Τα συγκεκριμένα τα έχω μήνα μαζί το θηλυκό έχει κάνει φωλιά αλλα αυγά πουθενά μάλλον επειδη έκανε 2 πολύ μικρά στον πάτο και δεν έχει έρθει ακόμα ο κύκλος της...
Το δεύτερο ζευγάρι αποτελεί ο αδερφός του προηγούμενου ακριβώς ίδιος σε εμφάνιση
aqy2u4yr.jpg

Και το θηλυκό το οποίο έχει ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό, μια καφέ ''μάσκα ''
e5y5u5u7.jpg
αυτά τα δύο ειναι ακόμα με χώρισμα. Δεν τους έχω βάλει φωλιά ακόμα. Την τρίτη θα μπει 😉 καλή αναπαραγωγική περίοδο σε όλους!
 
πολυ ομορφα ειναι να ζευγαρακια σου μακη καλη αναπαραγωγη να εχεις
 
  • Like
Αντιδράσεις: m@kis
Πολύ όμορφα τα δύο σου ζευγαράκια! Να τα χαίρεσαι και καλούς, όμορφους απογόνους! Και εγώ σύντομα θα ενώσω το ζευγαράκι μου! Καλή αναπαραγωγική χρονιά σε όλους!
 
  • Like
Αντιδράσεις: m@kis
Πολύ όμορφα τα δύο σου ζευγαράκια! Να τα χαίρεσαι και καλούς, όμορφους απογόνους! Και εγώ σύντομα θα ενώσω το ζευγαράκι μου! Καλή αναπαραγωγική χρονιά σε όλους!
θα περιμένουμε!

ευχαριστώ όλους :)
 
Πολύ όμορφα τα δύο σου ζευγαράκια! Να τα χαίρεσαι και καλούς, όμορφους και υγιής απογόνους! Και εγώ σύντομα θα ενώσω το ζευγαράκι μου! Καλή αναπαραγωγική χρονιά σε όλους!
 
Πριν λιγο κοίταξα έξω και είδα τον αρσενικό να ταΐζει το θηλυκό από τα κάγκελα να της βάλω φωλιά ή να περιμένω λίγες μέρες ακόμα; Τα πουλάκια ειναι 2 εβδομάδες με χώρισμα :D ( το δεύτερο Ζευγάρι )
 
Βάλε φωλιά και δώσε νήμα, πριν ολοκληρώσει την φωλιά βάλε και τον αρσενικο..
 
  • Like
Αντιδράσεις: m@kis
Μάκη, με την 1η ευκαιρία άλλαξε τις πατήθρες και βάλε καλύτερα στρογγυλές. Είτε ξύλινες, είτε πλαστικά καλαμάκια. Πατάνε καλύτερα και μακροπρόθεσμα βοηθάνε στο να διατηρούνται υγιή τα πόδια τους.
 
Nαι..όλες κάνουν, απλά στις στρογγυλές πατάνε καλύτερα τα πόδια τους. Αν χρησιμοποιούμε δύο, είναι ακόμα καλύτερα να είναι διαφορετικής διαμέτρου η μία από την άλλη.
 
Καλησπέρα,έδωσα στην καναρα νήμα, το οποίο δεν χρησιμοποιησε και πολύ, μαζί με βαμβάκι και έφτιαξε ''σωστή'' φωλιά το θέμα είναι όσο βαμβάκι και να της δώσω το βάζει μανιωδώς μέσα. Αν πάλι την δεν της βάλω κόβει εφημερίδα(κάτω από τα κάγκελα) και την βάζει στην φωλιά να την αφήσω;ένωσα και τον αρσενικό που την ταΐζει συνέχεια αλλά δεν τον έχω πετύχει να την βατευει :/
Από το πρώτο αυγό περιμένω ακόμα για αυγό... Το καλό είναι ότι η καναρα είναι διαρκώς μέσα στην φωλιά :)
 
Back
Top