Φροντίδα Τα ζευγάρια cockatiels & budgies ζουν συνέχεια στο ίδιο κλουβί;

ΑΓΓΕΛΟΣ 71

PB New Member
Εγγραφή
16 Οκτ 2010
Μηνύματα
18
Πόλη
Αχαρνές
καλημερα στην παρεα. σκεφτομαι αυτες τις μερες να παρω ενα νεαρο ζευγαρακι κοκατιλ, να τα βαλω στο ιδιο κλουβι η σε διαφορετικο; και τα μπατζι αμα ειναι ζευγαρι, αλλα σε εποχη που δεν ειναι για ζευγαρωμα τα εχουμε μαζι η χωριστα; Πειραζη να βλεπονται;
 
Καλημέρα, αν τα πάρεις μαζί και γνωρίζονται, μπορείς να τα βάλεις κατευθείαν μαζί στο ίδιο κλουβί. Αν δεν υπάρχει προηγούμενη γνωριμία, πρέπει να τηρήσεις 40ήμερη καραντίνα και στην συνέχεια να ακολουθήσει μια περίοδος γνωριμίας τους όπου θα βρίσκονται σε διαφορετικά κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο και σταδιακά θα μειώνεις την απόσταστη των κλουβιών, φτάνοντας στο τέλος να τα βάλεις δίπλα δίπλα. Καλό θα είναι για την διαδικασία αυτή να χρησιμοποιήσεις δύο μικρότερα κλουβιά και να τα ενώσεις σε ένα τρίτο μεγαλύτερο, αν φυσικά αυτό γίνεται.
Πρόσεξε μην είναι αδέλφια αυτά που θα σου πουλήσουν.
Τα ζευγάρια των παπαγάλων ζουν πάντα μαζί στο ίδιο κλουβί ασχέτως περιόδου αναπαραγωγής.
 
αν ειναι συνεχεια μαζι οταν ειναι η εποχη για να ζευγαρωσουν και να τους βαλω φωλια πως το καταλαβαινω;
 
Μέσω της παρατήρησης της συμπεριφοράς των πουλιών. Ταίσματα στο στόμα, ζευγαρώματα, (δεν ζευγαρώνουν εκτός αναπαραγωγικής περιόδου), το θηλυκό καταναλώνει περισσότερο σουπιοκόκκαλο, κόβουν χαρτάκια. Τέτοια εποχή και λίγο αργότερα βάζεις την φωλιά εφόσον βεβαίως έχεις ένα υγιές ζευγάρι που έχεις φροντίσει επιμελώς την διατροφή του πάνω από 40 μέρες πριν να είναι πλούσια σε χορταρικά και με ένα καλό μείγμα συσκευασμένων σπόρων, αυγό μέρα παρά μέρα κτλ.
Εννοείται δεν βάζουμε φωλιά κατά τους θερινούς μήνες, ούτε πραγματοποιούμε πάνω από δύο γέννες ετησίως στο ίδιο ζευγάρι.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top