Γενικά Τα καλύτερα φωνητικά & χρωματικά καρδερινικάναρα

Εγγραφή
28 Νοε 2007
Μηνύματα
531
Πόλη
Ιωάννινα
Θα ήθελα να κατατεθούν οι απόψεις σας σχετικά με τα
καλύτερα φωνητικά & χρωματικά καρδερινοκάναρα
& ασφαλώς συνδιασμός αυτών των 2 παραμέτρων.
(στην "Αναζήτηση" δεν βρήκα κάτι, αν υπάρχει ας με παραπέμψει κάποιος φίλος).
 
Χάρη να σου πω την προσωπική μου άποψη ως προς τον χρωματισμό. Πιστεύω οτι καρδερινα χ κόκκινο μωσαικό δίνει φοβερά χρώματα. Φωνητικά δεν ξέρω αν αυτός ο συνδιασμός θα αποφέρει τα μέγιστα.
Φιλικά
 
Το καλύτερο είναι υποκειμενικό, το αντικειμενικό είναι να κελαιδάει όσο κοντά φωνητικά σε καρδερίνα το"μέταλλο" του έτσι νομίζω, όπως παρακάτω:
 

Συνημμένα

Μια παράμετρος που φαίνεται να επηρεάζει είναι αν ο πατέρας είναι κανάρι ή η μητέρα.
Όπως λέει εδώ : https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-θηλυκής-καρδερίνας-με-καναρίνι.1747/
o ΧΑΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
"Το ζευγάρωμα αρσενικού καναρινιού-θηλυκής καρδερίνας αποφέρει μούλους με ΌΧΙ καλύτερη (κόκκινη) μάσκα αλλά "σπανιότερη", δηλαδή βγαίνει πιθανόν πουλί με χρωματισμό καναρινιού αλλά μύτη καρδερίνας."
 
Τα καλυτερα χρωματικα αποτελεσματα ειναι σιγουρα με μεταλλαγμενη καρδερινα βγαινουν πανεμορφα πουλια οπως αυτο της φωτο.
 

Συνημμένα

  • καρδερινοκαναρο.webp
    καρδερινοκαναρο.webp
    19,9 KB · Προβολές: 233
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
[URL="[x]
Αν είχα βγάλει τέτοιο αστέρι, τα καλύτερα φωνητικά αποτελέσματα θα τα είχα:cool14:... Εγώ!
Θα... Τραγούδαγα με περισσότερα γυρίσματα από το καρδερινοκάναρο του Λέλου!
Λέλο, ο... Καλλιτέχνης που τραγουδάει στο post σου είναι δικό σου πουλί;
 
[URL="[x]
Αν είχα βγάλει τέτοιο αστέρι, τα καλύτερα φωνητικά αποτελέσματα θα τα είχα:cool14:... Εγώ!
Θα... Τραγούδαγα με περισσότερα γυρίσματα από το καρδερινοκάναρο του Λέλου!
Λέλο, ο... Καλλιτέχνης που τραγουδάει στο post σου είναι δικό σου πουλί;
Όχι ρε συ το δικό μου είναι καλύτερο, αλλά από χρώματα είναι πράσινος με σκουφί και μέγεθος σαν πουλάκι 2 μηνών, ακουσέτον και πες την γνώμη σου, κάποιοι φίλοι τον άκουσαν live από το forum.
 

Συνημμένα

Όχι ρε συ το δικό μου είναι καλύτερο, αλλά από χρώματα είναι πράσινος με σκουφί και μέγεθος σαν πουλάκι 2 μηνών
Ωράιος ο κατσουλάτος (παγουράδικο)!
Κλασσικός "ντοπιάρης", μικρός αλλά θαυματουργός!
Κάτω στην Πάτρα έχετε ζούρλια με τις φωνές...
 
Φίλε Χάρη μιας και έχεις θίξει ένα ωραίο θέμα, κατά την γνώμη μου το καρδερινοκάναρο σε χρώματα και μέταλλο πρέπει να είναι κοντά...
στο πιο κάτω πουλί
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Να πώ την αλήθεια μου περισσότερο μου αρέσει σε χρωματισμό το πουλάκι στο βίντεακι του Λέλου :)
 
Νομίζω φίλοι μου πως ο συνδιασμός <ομορφιά-φωνές> είναι το ζητούμενο. Αυτό νομίζω μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από πείρα και γνώση.
Φανταστείτε τώρα το πουλί της παραπάνω φωτογραφίας (που μοιάζει με λευκή μεταλλαγμένη καρδερίνα) να κελαιδάει σαν; βατράχι, και το πουλί του youtube (ένα κοινό χρωματικώς πουλί) να κελαιδάει σαν... Παβαρότι. Αδικία δεν είναι;
Στους φίλους μας εκτροφείς που έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν τουλάχιστον την ομορφιά στα πουλιά τους, ας προσπαθήσουν και για την φωνητική τους. Το μόνο που θα επιτύχουν έτσι είναι να αυξήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για πουλιά, τα ωδικά πουλιά, αυτά που λείπουν από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών των γκρίζων πόλεων. Αυτά που κάποτε εμείς οι πιο παλαιοί -νοσταλγοί του παρελθόντος και αυτόχειρες του παρόντος- περιμέναμε να ακούσουμε με το χάραμα της Κυριακής!
 
Στους φίλους μας εκτροφείς που έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν τουλάχιστον την ομορφιά στα πουλιά τους, ας προσπαθήσουν και για την φωνητική τους. Το μόνο που θα επιτύχουν έτσι είναι να αυξήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για πουλιά, τα ωδικά πουλιά,
Δυστυχώς, δεν συμβαίνει αυτό.
Τα πουλιά που κατεβαίνουν στους διαγωνισμούς από εκτροφείς, δεν έχουν καμμία εκπαίδευση φωνών.
& κακά τα ψέματα, οι εκτροφείς καναρινιών χρώματος έχουν περισσότερες γνώσεις να
βγάλουν ξεχωριστά πουλιά.
Δεν υπάρχει & διαγωνιστική κατηγορία φωνών, ούτε για καρδερίνες.
Έχω φωτογραφία καρδερινοκάναρου από φίλο γνωστό εκτροφέα της Β. Ελλάδος που είχε ένα πουλί "μπιμπελό", έκανε σα σπουργίτι.
Πουλί διαγωνισμού.
Είχε μεγαλώσει με 600 καναρίνια χρώματος...
 
ειναι πολυ δυσκολο στις μερες μας οι εκτροφεις να ασχοληθουνε με φωνες γιατι πλεον δεν εχουμε χωρους. Παρατηρειται τα τελευταια χρονια ολο και περισσοτεροι ασχολουνται με καναρινια χρωματος και τυπου παρα με καναρινια φωνης. Η εκπαιδευση για τα καναρινια φωνης ειναι πολυ δυσκολη γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουν την εμπειρια και γιατι για να εκπαιδευτουν οι νεοσσοι πρεπει να απομονωθουν απο αλλα ακουσματα πραγμα που δε μπορουμε να κανουμε στις πολεις.Αν και εχω στην κατοχη μου καναρινια φωνης απο περισυ δεν νομιζω οτι μπορω να τα εκπαιδευσω αρκουμε σε αυτο που ακουω. Τα αγορασα γιατι μου αρεσαν και οχι επειδη θελω να παω σε διαγωνισμους. Η εκτροφη ειναι σχετικα ευκολη καθως δεν εχουν καποια ιδιαιτερη διατροφικη συνηθεια. Οσο αναφορα τα καρδερινοκαναρα απο τα λιγα που γνωριζω ειναι οτι: επειδη τα περισσοτερα χαρακτηριστικα στα πουλια οι νεοσσοι τα παιρνουν απο τη μανα αν θελουμε να εχουμε μουλους με καλα αποτελεσματα χρωματος επιλεγουμε καναρινια χρωματος αν θελουμε φωνες επιλεγουμε καναρες φωνης.Βεβαια δε σημαινει οτι αν καταφερεις να ζευγαρωσεις καρδερινα με τιρμπρανος η μαλινουα θα εχουν φωνες οι μουλοι.Απλα θα εχουν την προδιαθεση και με καταλληλη εκπαιδευση να αποκτησουν ενα καλο ηχητικο αποτελεσμα. Οποτε ανολογα με τι θελουμε να κανουμε επιλεγουμε και τα ζευγαρια. Εγω πιστευω οτι αν χρησιμοποιυμε απλα καναρινακια θα ειμαστε καπου στο μεσο.
 
Back
Top