Γενικά Τα καναρίνια μου, Τιμπράδο και Αχάτης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikosT

PB New Member
Εγγραφή
27 Φεβ 2017
Μηνύματα
88
Πόλη
Ιωάννινα
Σας παρουσιάζω τα καναρίνια μου:
Αρσενικό τιμπράδο:
222.jpg 333.jpg
Θηλυκό αχάτης:
111.jpg

Και η κλούβα τους:
20171014_182124.webp

Τα δύο μικρά θα τα παρουσιάσω σύντομα. Όπως έγραψα και στο μήνυμα γνωριμίας θα διορθώσω το αρχικό μου λάθος φέτος.
nikosT είπε:
Βέβαια έκανα ένα λάθος. Στάθηκα αρχικά μόνο στην ομορφιά και κατέληξα να έχω ένα θηλυκό αχάτη και ένα αρσενικό τιμπράδο. Από αυτά πήρα δύο πουλάκια αρσενικά τα οποία και κράτησα. Σκέφτομαι φέτος να διορθώσω το αρχικό λάθος και να πάρω ένα θηλυκό τιμπράδο και ένα αρσενικό για τη θηλυκή μου αχάτη για ομοιομορφία.
 
Από όπου πήρες τα πουλάκια, από κατάστημα ή από ιδιώτη εκτροφέα;
 
Να σου κάνω μία ερώτηση;έχεις τους γονείς μαζί;
Στο ρωτάω αυτό.. Επειδή πιο πάνω μας παρουσίασες τους γονείς και λες κιόλας αυτή είναι η κλούβα τους γι'αυτό!
Αν είναι όντως έτσι να ξέρεις πως δεν κάνει και πρέπει να τα έχεις χώρια... 🙂
 
Το πρώτο είναι πιθανό να είναι Τιμπράντο. Το δεύτερο σου το έδωσε ως αχάτη; Ποια ακριβώς σου είπε ότι είναι η ποικιλία του;
 
Να σου κάνω μία ερώτηση;έχεις τους γονείς μαζί;
Στο ρωτάω αυτό.. Επειδή πιο πάνω μας παρουσίασες τους γονείς και λες κιόλας αυτή είναι η κλούβα τους γι'αυτό!
Αν είναι όντως έτσι να ξέρεις πως δεν κάνει και πρέπει να τα έχεις χώρια... :)

Τα έχω σε μεγάλη χειροποίητη κλούβα. Την έχω χωρίσει. Τα μικρά μαζί και τα μεγάλα μαζί. Δεν βρίσκω λόγο να μην τα έχω μαζί από την στιγμή που δεν είναι περίοδος αναπαραγωγής.
 
Τα μικρά μαζί και τα μεγάλα μαζί. Δεν βρίσκω λόγο να μην τα έχω μαζί από την στιγμή που δεν είναι περίοδος αναπαραγωγής.
Αυτό είναι ένα αρκετά συχνό σφάλμα για μας που εκτρέφουμε καναρίνια.
Τα νέα μέλη σε συνύπαρξη με τα μεγαλύτερα μειονεκτούν, κατατάσσονται σε κατώτερες θέσεις στην ιεραρχία μέσα στην κλούβα, τρώνε αφού φάνε το "κυρίαρχα" και ενίοτε υποσιτίζονται. Αν μάλιστα αυτή η "πίεση" είναι μεγάλη υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Ταυτόχρονα σοβαρός κίνδυνος για τα "μικρά" υποβόσκει μια και δεν ξέρουμε ακριβώς πότε ένα ενήλικο αρσενικό θα μπει σε αναπαραγωγική ετοιμότητα... με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.
Γνώμη μου είναι να τα χωρίσεις... έστω και τώρα.
 
Τα νέα (τα παιδιά τους) είναι χώρια από τα μεγάλα. Την έχω χωρίσει στη μέση. Δεν έχω εντοπίσει κανένα πρόβλημα στη συμβίωση. Όλα τα πουλάκια είναι πολύ ήρεμα και έχουν πολύ χώρο μιας και η κλούβα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα κλουβιά που έχω.

Το πρώτο είναι πιθανό να είναι Τιμπράντο. Το δεύτερο σου το έδωσε ως αχάτη; Ποια ακριβώς σου είπε ότι είναι η ποικιλία του;
Δυστυχώς δεν ξέρω. Δεν ήξερα όταν τα πήρα και δεν ασχολήθηκα περισσότερο. Χρωματικά τα επέλεξα. Γι' αυτό και τώρα θέλω να τα ζευγαρώσω ανάλογα με καινούρια πουλάκια.
 
τα αρσενικά πρέπει να τα βάλεις σε κλουβάκι μονά τους και τα θηλυκά άστα στην μεγάλη κλούβα ειδικά το τιμπαρντο το χαλάς εκεί που το έχεις το άκουσες να κελαηδάει είναι καναρίνι φωνής
 
Λέω και πάλι έχω ένα ζευγάρι που είναι στον ένα χώρο και δύο μικρά αρσενικά στον άλλο. Κελαηδάνε και τα τρία όπως τα έχω και από την στιγμή που φαίνονται να απολαμβάνουν την διαβίωση τους και έχουν αρκετό χώρο δεν θα τους μετακινήσω προς το παρόν.
 
Θηλυκό αχάτης:
Αυτό δεν μου κάνει για Αχάτης αλλά για πουλάκι της καφέ σειράς. Κάποια Ιζαμπέλα ίσως, αλλά με περισσότερη σιγουριά μπορεί να απαντήσει κάποιος που ασχολείται με χρώματος.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μπορεί να έκανα λάθος επιλογή στην αρχή αλλά θα το διορθώσω όπως είπα. Κάθε επιπλέον πληροφορία καλοδεχούμενη. Και σίγουρα τον κανόνα για τα αρσενικά και τον γνωρίζω και θα τον ακολουθήσω με την τελική διαμόρφωση των ζευγαριών.
Σκέφτομαι τελικά να καταλήξω με 3 ζευγάρια που να ταιριάζουν, δίνοντας το ένα από τα μικρά αρσενικά και παίρνοντας νέα πουλάκια.
 
Μια κοντινή σειρά φωτογραφιών του πουλιού (πλάτη, πλάγια κλπ) θα μας βοηθούσαν πολύ και με περισσότερη βεβαιότητα θα μπορούσαμε να πούμε τη γνώμη μας.
Μπορείς να βγάλεις κάποιες και να τις στείλεις στο @Stavros?
 
Δυο πουλιά που θα έλεγε κανείς "απροσδιόριστα". Αυτό που φέρεται σαν Τιμπράντο αν δεν σταθεί σε κλαρί και δεν κελαηδήσει δείχνει περισσότερο με Αχάτης κίτρινο έντονο παρα σαν κανάρι φωνής. Το άλλο είναι ένα απο τα πολλά "αχατοειδή" που έχει χαλάσει απο την παρουσία κάποιου grossing over. Δείχνει πράγματι σαν καφέ αχάτης (ιζαμπελ) αλλά ο σωματότυπος (μήκος ουράς, κεφάλι) και ελλιπής δράση μιας μετάλλαξης (περιορισμένη γράμμωση- απουσία μουστακιού) το κάνουν ένα κακό δείγμα της. Εάν υπήρχε δακτυλίδι,θα έψαχνε τουλάχιστον κανείς το εκτροφικό ενδιαφέρον του παραγωγού. Τώρα ούτε αυτό το απλό δεν μπορεί να γίνει ώστε να βοηθηθεί η όποια εκτίμηση.
 
Νίκο, ό,τι έγινε έγινε. Αν θέλεις την άποψή μου και επειδή βλέπω ότι το έχεις μεράκι, επίλεξε μια φυλη (ή και περισσότερες) και ασχολησου πιο συστηματικά από φέτος.

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, καλό είναι να προσπαθήσεις να ακούσεις μερικά καναρίνια φωνής. Ξεκίνησε πρώτα από αυτά επειδή εάν τελικά αποφασίσεις ότι σε ενδιαφέρει περισσότερο η φωνή από το χρώμα ή τον τύπο, τότε πρέπει να έχεις στον ίδιο χώρο μόνο καναρίνια φωνής και μάλιστα της ίδιας ποικιλίας.

Εάν τελικά δεν σε ενδιαφέρει η φωνή, μπορείς να επιλέξεις μια ή και περισσότερες ποικιλίες από τα καναρίνια χρώματος ή τύπου. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο οπότε μπορείς να έχεις περισσότερα από ένα είδη. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το ενδιαφέρον σου μοιράζεται σε περισσότερες κατευθύνσεις και έτσι είναι πιο δύσκολο να "μάθεις" καλύτερα την ποικιλία που θα ασχοληθείς.
 
Μια ερώτηση σχετική με το θέμα. Το θηλυκό μου καναρίνι φαίνεται συχνά να φουσκώνει το φτερά στο κεφάλι της. Αυτό είναι χαρακτηριστικό κάποιας ράτσας ή μπορεί να το κάνει οποιοδήποτε πουλάκι;
Ανεβάζω μια φωτογραφία από το ίντερνετ με πουλάκι με φουσκωμένα τα φτερά στο κεφάλι (δεν είναι το δικό μου αλλά έτσι κάνει και αυτό κάποιες φορές απλώς δεν έχει τύχει να το έχω φωτογραφία).1.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top