Ασθένειες Τα καναρινια μου λαγοκοιμουνται το μεσημέρι

kingXristos

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2014
Μηνύματα
232
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα είναι φυσιολογικό
Το ζευγάρι που έχω, να λαγοκοιμουντε το μεσημέρι; Μόνο σήμερα το είδα, η καναρα γλάρονε στην φωλιά της και αυτός ακριβώς δίπλα έκανε το ίδιο. Δεν είχαν φούσκωμα καθόλου. Να είναι κάτι αυτό?
 
Αν το κάνουν μόνο το μεσημέρι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.. Ειδικά τώρα με τη ζέστη νυστάζουν τα καημένα και αυτά! 😛 Παρατήρησε τα το πρωί και το απόγευμα, που είναι οι πιο δραστήριες ώρες, και αν τα δεις πάλι να λαγοκοιμόνται τότε μόνο να ανησυχήσεις..
 
Δεν είναι κάτι κακό. Τα πουλιά κουράστηκαν από την μεγάλη διάρκεια της ημέρας, εάν είναι από ασθένεια είναι ξεκάθαρο, θα το καταλάβεις...
 
Χρήστο κ εμενα κάποια ψιλοκοιμουνται το μεσημεράκι. Ανησύχησα οταν το παρατήρησα. Όμως εφόσον ειναι δραστήρια τις αλλες ώρες της ημέρας ειναι φυσιολογικο.
 
και τα δικά μου κοιμούνται το μεσημέρι. Ο παπαγάλος δε πέφτη πολλές φορές από τήν πατήθρα του στον πάτο του κλουβιού και συνεχίζη εκεί τόν ύπνο τού μέχρι τις 6 το απόγευμα.
 
Φυσιολογικά είναι και τα δικά μου τις άλλες ώρες και κάτι ακόμα, η θηλυκια κάθετε λίγο με ανοιχτό το στόμα σαν να ζεσταίνετε αλλά πιστεύω πως δεν κάνει και πολύ ζέστη ακόμα..
 
Οχι

Τώρα έχει 31 βαθμούς εδώ στον ίσκιο. ΣΣηκώθηκε όρθια πάνω στα άνοιξε ράμφος και φτερά
 
Βαλτης μπάνιο.. Προφανώς ζεσταίνεται.. Η θερμοκρασία που θεωρείται φυσιολογική για τα καναρίνια κυμαίνεται 15-25 βαθμούς Κελσίου..
 
Που να θυμάμαι ότι η δικιά σου κλωσαει; Ξέρεις σε πόσα θέματα και ερωτήσεις απαντώ;

Καλό είναι και το ραντισμα αλλά. Την ενοχλείς και βγαίνει από τη φωλιά.. Μόνο μεσημέρι, όταν κάνει πολύ ζέστη και πολύ λίγο γιατί αν βραχουν τα αυγά μπορεί και να κρυώσει το έμβρυο μέσα...
 
Πιάνει και τη μισή ζευγαροστρα ο ήλιος το είχα επίτηδες πριν καιρό που ήταν πιο δροσερος ο καιρός. Να βάλω μια σκεπή καλύτερα; Φοβάμαι γιατί σήμερα καθόταν πολύ ώρα όρθια στα αυγά. Καθόταν στην αρχή και μετά σηκωνόταν αφήνοντας απόσταση από τα αυγα
 
Αν δεν την ενοχλήσεις θα.ήταν καλό με κάποιον τρόπο να βάλεις κάτι και να μην χτυπάει απευθείας ο ήλιος το κλουβί ειδικά το μεσημέρι.. Θα λιώσει η φουκαριάρα!
 
Παντός δεν νομίζω να κρυωσουν τα αυγά όταν σηκώνεται γιατί είναι αρκετή η ζέστη εκείνη την ωρα
 
Χρήστο μέσα στη φωλιά η θερμοκρασία που θέλουν τα αυγά είναι ακριβώς 41.5 βαθμούς Κελσίου, το να πέσει έστω και μια σταγόνα νερό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο έμβρυο.. Είτε είναι από τον ψεκασμό που κάνεις εσύ είτε αν η κανάρα κάτσει στη φωλιά με βρεγμένη κοιλιά. Είναι ρίσκο, τώρα αν θα το πάρεις είναι δικό σου το θέμα...
 
Δεν έχει πέσει νερό και ούτε πρόκειται... Έλεγα μήπως κρυωσουν τα αυγά την ώρα που κάθετε σε απόσταση ανάμεσα τους;
 
Όχι όχι.. Όταν κάθεται έτσι προφανώς ξέρει τι κάνει! 😉

Εκτός αν είσαι εσύ πολύ κοντά στο κλουβί και φοβάται και είναι έτοιμη να φύγει από τη φωλιά και γι αυτό κάθεται έτσι...
 
Back
Top