Γενικά Τα καρδερινοκάναρα γίνονται γόνιμα σε κάποια ηλικία;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εντελώς εγκυκλοπαιδικα αν τα καρδερινοκαναρα μετά από κάποια ηλικία 2-3 χρόνων γίνονται γόνιμα και αν μπορουν να αναπαραχθούν.
 
Ποτε κατά τη διάρκεια της ζωής τους; έχω ακούσει πως κατά ελάχιστες περιπτώσεις μετά από κάποια. Χρόνια της ζωής τους.
 
@misalouris είχα πάει στο πετ και έπιασα κουβέντα με εναν που βγάζει τέτοια πουλιά και μου είπε ότι του έχει τύχει μια φορά ένα γόνιμο θυληκο καρδερινοκαναρο μου ζευγαρώσω με καρδερινα και έβγαλε πουλιά κανονικά.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Αλλά ήταν πάνω από δύο χρόνων.

Είχε ξαναδοκίμασε με την ίδια θυληκια όταν ήταν πιο μικρή με αποτέλεσμα όλα τα αυγά να ήταν ασπορα σε όλες τις γεννες που την έβαλε.
 
Όχι Τάσο... σε καμία περίπτωση.
Μάλλον ήθελε να κοροϊδέψει ο τύπος.
Αν υπάρξει ποτέ έστω και ένας απόγονος από τέτοιο ζευγάρωμα θα "βουίξει" ολόκληρος ο κόσμος από το γεγονός.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοια αναπαραγωγή και να μην αποκτήσει επιστημονικό ενδιαφέρον και απίθανη αξία σε κάθε επίπεδο.
 
Τασε! τα παιδια σου απαντησαν στην ερωτηση σου, και σου ξανα απαντω και εγω, οχι υβριδια μεταξυ καρδερινας και καναρινιου δεν υπαρχει πιθανότητα για απογονους! Μεταξυ καρδερινας και καναριονιου το ξαναλεω. Στο φορουμ μεσα θα βρεις ποιες διασταυρωσεις δινουν απογονους, παντως η καρδερινα με καναρινι δεν δινει.
 
Συνονόματε ευχαριστώ για την απάντηση. Εκτιμώ και καταλαβαινωτις απαντήσεις των υπολοίπων απλώς παραθετω και μια διαφορετική γνώμη από ένα μέλος του φορούμ μας.

Ξέχασα να πω πως έψαξα και διάβασα ποιες διασταύρωσης μας δίνουν γόνιμα πουλιά και ποιες όχι.
 
Το οτι κατι εχει γραφτει εδω δεν σημαινει παντα οτι ειναι και σωστο Τασο, γι αυτο ειναι χρησιμο να καταγραφονται πολλες αποψεις.
Ακομα και αν καποιος γραφει απλα για να επιβεβαιωσει τα γραφομενα απο πανω ειναι πολυ χρησιμο.
 
Και για να κλείσουμε σωστά το θέμα και για να μη βρεθεί κάποιος στο μέλλον που θα ισχυριστεί πως κάπου εδώ μέσα γράφηκε πως υπάρχουν γόνιμα μέλη σε μια διασταύρωση καρδερίνας με καναρίνι να ξαναπούμε...
Πουθενά και ποτέ δεν έχει γίνει καταγραφή κάποιου γόνιμου απογόνου αυτής της αναπαραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και θα ισχυριζόμαστε πως αυτοί οι απόγονοι είναι στείροι μέχρι να βρεθεί (αν βρεθεί ποτέ) γόνιμος απόγονος.
Μέχρι τότε... όλοι οι απόγονοι είναι άγονοι.
 
Back
Top