Διατροφή Τα κοκατίλ μου δεν τρώνε μαγειρεμένο φαγητό και φρούτα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiki kk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiki kk

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα σας, απέκτησα εδώ και μια εβδομάδα δύο Κοκατιλ και μπορώ να πω πως τα πηγενουμε πολύ καλά. Δεν έχω εμπειρία αλλά έχω διαβάσει όλα όσα πρέπει για αυτά. Έχω όμως ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω αλλά θα κάνω ότι μου πείτε όσο υπομονή και αν θέλει. Δεν τρώνε καθόλου μαγειρεμένο φαγητό ούτε λαχανικά και φρούτα. Το μόνο που τρώνε είναι σπόροι. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον τρόπο για να τα δελέασω να φάνε και λαχανικά;
 
Καλημερα Κικη να χαιρεσαι την καινουρια σου παρεα. Με υπομονη και επιμονη θα τα φανε ολα, εσυ αυτο που πρπει να κανεις ειναι να τους βαζεις καθημερινα να δοκιμαζουν διαφορα και να μην τα παρατησεις.
Οταν λες μαγειρεμενη τροφη τι εννοεις;
Τα εχεις παρει απο πετ σοπ ή απο καποιον εκτροφεα;
Ηλικιες γνωριζεις;
Ειναι αδελφια, ηταν και πριν να τα παρεις στο ιδιο κλοουβι;
Δωσε και αλλες πληροφοριες ετσι ωστε να σε βοηθησουν περισσοτερο τα παιδια.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές. Είναι δυομιση μηνών. Τα πήρα από εκτροφέα της ξέρω με σιγουριά ότι δεν είναι αδέλφια. Δεν μαλώνουν ευτυχώς μόνο λίγο στην αρχή το αρσενικό ενοχλούσε το θηλυκό. Το φαγητό που τους δίνω είναι βρασμένο καστανό ρύζι με μαυρομάτικα φασόλια φαγοπυρο και λαχανικά (καρότο ραπανάκια πιπεριές φασολάκια αρακά) δοκίμασα να τους δώσω και πολύ βρασμένο και λιγοτερο αλλά πάλι δεν εφαγας. Τους έβαλα μαρούλι και κουνουπίδι όμως, το δοκίμασαν αλλά δεν έφαγαν.
 
Να τα χαίρεσαι. Αφού δοκιμάζουν είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να τρώνε. Βράζεις και τα λαχανικά;
Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να αλλάξεις τον τρόπο που τους τα δινεις. Για παράδειγμα αν δεν τρώνε το καρότο κομμένο σε κομμάτια, ίσως το τρώνε τριμμένο.
 
Έχω δοκιμάσει καρότο να τους δίνω και σε φέτα και τριμμένο αλλά απλά το δοκιμάζουν. Ναι τα λαχανικά τα βράζω πολυ λίγο όχι όλα. Μόνο αυτά που βάζω με τους σπόρους. Μακάρι να αρχίσουν να τρώνε απ' όλα. Και κάτι που ήθελα την γνώμη σας. Πρέπει να τους κόψω τα φτερά; Αν ναι σε τι ηλικία;
[automerge]1549019148[/automerge]
Εννοείται πως άμα το κάνω θα ειναι μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους και θα τα πάω σε πρηνιατρο.
 
Τα λαχανικά καλύτερα να τα δίνεις ωμά.
Τα πουλάκια σου είναι πολύ μικρά. Παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις ώστε να είναι το σπίτι ασφαλές δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να τους κόψεις τα φτερά.
Υπάρχει σχετική συζήτηση όπου μπορείς να διαβάσεις διάφορες απόψεις.
[automerge]1549022401[/automerge]
[automerge]1549022682[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν δοκιμάζουν μη τα φοβάσαι, απλά να επιμείνεις. Και γω νόμιζα τον πρώτο μήνα ότι ο δικός μου είναι seed junkie, και τώρα βλέπει καρότο, μπρόκολο, σπανάκι κτλ και ορμάει. :)
 
Back
Top