Διατροφή Τα κοκατίλ μου δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Natalie08
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Natalie08

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2021
Μηνύματα
244
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπερα, θελω να αναφερω κατι που γινεται απο τοτε που πηραμε τα κοκατιλ. Ξερω οτι τα κοκατιλ και γενικα τα πουλια χρειαζεται να τρωνε φρουτα και λαχανικα, αλλα τα δικα μου κοκατιλ δεν ενδιαφερονται καθολου! Μια μερα τους αφησαμε σε μια μικρη ταίστρα κομμενα λαχανικα (αγγουρι και καροτο) και τα αφησαν εκει να σαπιζονται. Μια αλλη μερα τους κοψαμε μηλο και αχλαδι και ουτε που τα αγγιξαν. Σημερα τους εδωσα να δοκιμασουν λιγη μπανανα αλλα τιποτα, λιγο την τσιμπησε η Τζουλια στην αρχη 2-3 φορες και μετα δεν ηθελε αλλο, τους εκοψα μικρα κομματια απο την μπανανα μου για να μην τα φοβουνται. Κατα τ αλλα τρωνε κανονικα τροφη και αυγοτροφη, δεν ξερω πως αλλιως να τους ανοιξω την ορεξη για να δοκιμασουν εστω και λιγο απο φρουτα και λαχανικα. Εχετε καμια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω; Χρειαζονται οντως τα φρουτα και τα λαχανικα στην διατροφη τους;
 
Καλησπέρα,σε μια ισορροπημενη διατροφή χρειάζονται τα λαχανικά και τα φρούτα.
θα πρέπει να έχεις υπομονή ώσπου να δοκιμάσουν,αν δεν τα καταφέρεις μπορείς να τους δώσεις pellets.
 
αν δεν τα καταφέρεις μπορείς να τους δώσεις pellets
pellets εννοεις αυτα που τους βαζουμε στον πατο του κλουβιου για τις κουτσουλιες; Γιατι εχω ακουσει να δινουμε στα κοκατιλ pellets και μου ηρθε καπως παραξενα.
θα πρέπει να έχεις υπομονή ώσπου να δοκιμάσουν
Το θεμα με αυτο ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω. Τους τα βαζαμε να τα φανε και δεν τα ακουμπησαν, δεν ασχολιουνται καθολου με αυτα..
 
Προσωπικά δε βρισκω λογο ανησυχίας. Tα κοκατιλ δεν νομιζω στην Αυστραλία να τρωνε μπανάνες και αγγούρι. Ουτε τα δικά μου τρωνε λαχανικα είναι υγιέστατα και ζευγαρωνουν καθε μερα αυτη την περίοδο.
 
καλημέρα. εγώ στο δικό μου κοκατιλ έβαζα λιγα κομματάκια από λαχανικά και φρούτα στη τροφή του για να μάθει να τα τρώει "κατά λάθος τσιμπώντας τα" ..την επόμενη μέρα φυσικά τα μάζευα για να μεινει η τροφη στέγνη και καθαρή. δοκίμασε αν θέλεις και εσύ, μηπως βοηθήσει..
μαρούλι τρώνε?
 
εγώ στο δικό μου κοκατιλ έβαζα λιγα κομματάκια από λαχανικά και φρούτα στη τροφή του για να μάθει να τα τρώει "κατά λάθος τσιμπώντας τα"
Ευχαριστω πολυν για την προταση αλλα εχω βρει τροπο να τα τρωνε. Χθες τους αφησα να φανε μηλαρακι και το εφαγαν μπορω να πω.
μαρούλι τρώνε?
Δεν ειχαμε μαρουλι οποτε δεν τους εδωσα, αλλα καλη ιδεα. Πιστευω οτι αυτο θα το φανε χωρις πολυ δυσκολια.
 
Δοκιμάστε διάφορες κοπές και σχήματα...επιμείνετε και θα δοκιμάσουν...

Για να φανταστείτε ο δικός μου θέλει την πιπεριά ψιλοκομμένη, το καρότο φλούδα με πίλερ, το παντζαροφυλλο και τα άλλα πράσινα με το κοτσάνι κτλ...
 
Back
Top