Γενικά Τα μικρά και τα πολύ μικρά ζεμπράκια

gpontikakos

PB Member
Εγγραφή
9 Απρ 2008
Μηνύματα
196
Πόλη
Άλιμος
Αυτές είναι φωτογραφίες απο τα μικρά της πρώτης και της δέυτερης γέννας του ζέυγους που έχω! Αυτά απο την δέυτερη γέννα είναι ακόμα στη φωλιά!

Είμαι περίεργος τι χρώματα είχαν οι παππούδες τους και βγήκαν όλα διαφορετικό χρώμα! Τα δύο γκρι είναι αρσενικά σίγουρα, έχουν τις πιτσιλιές στο πλάι και το μάυρο στο στήθος. Το ένα είδα χτες οτι έβγαλε και λίγο πορτοκαλί στα μάγουλα!
Ξέχασα να αναφέρω ότι στη φωλιά είναι έξι μικρά τώρα!(Αν τα έχω μετρήσει σωστά μιας και είναι κληστού τύπου φωλιά)
 

Συνημμένα

  • 100_0734.webp
    100_0734.webp
    61,6 KB · Προβολές: 195
  • 100_0735.webp
    100_0735.webp
    43,7 KB · Προβολές: 171
  • 100_0743.webp
    100_0743.webp
    30,9 KB · Προβολές: 353
  • 100_0740.webp
    100_0740.webp
    25,6 KB · Προβολές: 158
  • 100_0741.webp
    100_0741.webp
    22,8 KB · Προβολές: 135
να τα χεραισε ολα ειναι πανεμορφα κουκλακια φτουφτου:) και με το καλο και της 2ης γεννας στο κλαρι:D!
 
Να σου ζήσουν. Άντε να δούμε θα υπάρχει και στην νέα γέννα τόση ποικιλία. Πιθανόν τα πουλιά να είναι από τον ίδιο εκτροφέα και γιαυτό να έχουν παρόμοια υπολλειπόμενα γονίδια τα οποία τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια.
 
γιωργο αυξανεστε και πλυθηνεστε βλεπω!
ολα μαζι ταχεις;δηλ τα πρωτα μικρα ειναι ακομα μαζι με τους γονεις;
πως καταλαβες οτι 2 απο τα μικρα ειναι αρσενικα. Αφου μαγουλα δε φαινονται ακομα;
 
Γιωργο τελεια! Αυτο εχω να πω μονο. Να σου ζησουν ολα! Η αδυναμια μου βεβαια ξερεις ποια ειναι... Το ασπρουλι! Πωπω κουκλακι! 😛
εdit: Α! Επισης απο τη νεα φουρνια εαν αποφασισεις να τα δωσεις φυσικα, κρατα μου ενα για συζυγο για το μοναχοπαιδι μας γιατι θα ειναι μοναχουλι του κ θα θελει παρεα! ;O)
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και εύχομαι να έχετε κι εσείς επιτυχίες στις αναπαραγογές σας!
Βασίλη είναι πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που λες! Ένας επιπλέον λόγος είναι οτι το πετ σοπ που πήρα τους γονείς, πέρνει και απο μη εκτροφείς. Μάλιστα μου είχε πει κι εμένα οτι αν θελήσω να δώσω τα μικρά μπορεί να τα πάρει εκείνος. Επίσυς τα δικά μου δεν έχουν δαχτυλήδι στο πόδι.
Νάσο τα πουλιά τα έχω χωρίσει, αυτά της πρώτης γέννας. Τα κυνηγούσαν οι γονείς τους. Τώρα πια είναι σίγουρο ότι τα δύο είναι αρσενικά, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά. Δεν ήμουν σίγουρος αρχικά αν και απο πολύ νωρίς έβγαλαν το μάυρο σημάδι στο στήθος το όποιο είναι αυτό που τους δίναι και το όνομα ζεμπράκια. Μετά εμφανίστηκε το καφέ με τις πιτσιλιές στο πλάι, ύστερα λίγο πορτοκαλί στα μάγουλα και πήρε και το τελικό χρώμμα το ράμφος. Για τα αρσενικά σιγουρέυτικα όταν έβγαλαν στο πλάι τις πιτσιλιές. Τα μάγουλα δεν έχουν γίνει ακόμα εντελός πορτοκαλί αλλα έχουν λίγα πούπουλα με το χρώμμα, οι φωτό όμως είναι πριν εμφανιστούν.
Στις φωτό που έχω βάλει που φένονται και τα τέσσερα, αυτά στη μέση τα δύο γκρι είναι τα αρσενικά. Τα άλλα δύο θα δείξει.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει πιθανότητα το άσπρο να είναι αρσενικό χωρίς να παρουσιάζει δυμορφισμό, δηλαδή τα χαρακτηρηστικά των αρσενικών;

Εννοείται συμπεθέρα, όποιο θέλεις θα διαλέξεις! Μπορεί να βγει και κανένα ακόμα άσπρο, κάτι ασπρίζει στη φωλιά αλλα είναι πολύ νωρίς ακόμα!
 
Ξέρει κανείς αν υπάρχει πιθανότητα το άσπρο να είναι αρσενικό χωρίς να παρουσιάζει δυμορφισμό, δηλαδή τα χαρακτηρηστικά των αρσενικών;


Το άσπρο δεν είναι κατά πάσα πιθανότητα λευκή μετάλλαξη αλλά κάποια ανοιχτόχρωμη (CFW, Lightback κλπ), οπότε αν ήταν αρσενικό έπρεπε να έχει μάγουλα. Με σιγουριά θα ξέρεις βέβαια όταν πάρει τα τελικά του χρώματα. Αν είναι πάντως CFW λογικό να είναι θηλυκό αφού η μετάλλαξη είναι φυλοσύνδετη και αν ήταν απλά φορέας ο πατέρας μόνο θηλυκό μπορεί να την παρουσιάσει.
Δες κι εδώ δείχνει πως φαίνονται από μικρά The Chestnut Flanked White (CFW) Zebra Finch
Και εδώ για πληροφορίες στα ελληνικά Avian World_CFW Zebra
 
Το αν ειναι αρσενικο μπορεις να το καταλαβεις και απο πολυ πριν παρει τα ενηλικα χρωματα του μιας και τα αρσενικα "κελαηδουν" και στεκονται οπως ο πατερας τους ακομα απο οταν ειναι με το ραμφος καταμαυρο. Το ασπρο που λες οντως πρεπει να ειναι καποιο γκριζο. Τα λευκα οπως δειχνει και το λινκ του βασιλη διαφερουν παρα πολυ στην φωλια απο τις πρωτες κιολας μερες αφου και πριν ακομα ξεμυτησουν τα πρωτα φτερακια (5η-6η μερα) εχουν εμφανος πιο ανοιχτοχρωμο δερμα. Επισης μολις ανοιξουν τα ματια θα δεις οτι ειναι κοκκινα και το ραμφος ανοιχτοχρωμο αντι για μαυρο. Παντως επειδη και μερικα ανοιχτοχρωμα γκριαπο μικρα παρουσιαζουν τα ιδια σημαδια, τα ολολευκα θα τα καταλαβεις γιατι θα ειναι ολολευκα απο πριν βγουν απο την φωλια. Το μονο που θα αλλαξει κατα την πρωτα πτερροροια θα ειναι το χρωμα του ραμφους. Τωρα για ολολευκα αρσενικα και εγω την ιδια απορια εχω. Σε μαγαζι μονο θυληκα εχω δει και οσες φορες εβγαλα ηταν ολα θυληκα.
 
Back
Top