Ασθένειες Τα μικρα μου καναρινακια εχουν φαγούρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βόλος
Όπως έχω αναφέρει σε άλλο θέμα,έβαλα τους μικρούς σε μια μεγάλη κλούβα πτήσης. Τελευταία παρατηρώ ότι ξύνονται συνεχώς. Είτε με το ράμφος στο στήθος, είτε με το πόδι στο κεφάλι. Νομίζω μάλιστα ότι ένα απ'αυτά έχει πληγιάσει την φτερούγα του. Προφανώς πρόκειται για ψείρες. Επισκέπτονται το μπαλκόνι μου τακτικά δεκαοκτούρες και τσιμπολογούν απ'τα πεταμένα σπόρια.
Τι πρέπει να κάνω για να το αντιμετωπίσω;Pulmosan μπορώ να χρησιμοποιήσω;

αυτο που αναφερεις ειναι για εσωτερικα παρασιτα.χρειαζεσαι σπρει για εξωτερικα παρασιτα και ψειρες. Αν και δεν ειμαι μονιμος κατοικος βολου πανωκατω ξερω τα πετσοπ. Αν δεν βρεις (πιστευω θα τα ξερεις και συ) κατι στειλε pm να σου πω που να κοιταξεις(αλλα δεν νομιζω να δυσκολευτεις να βρεις).

το μονο που μου ερχεται αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου ειναι το pinex αλλα υπαρχουν και αλλα νομιζω

Ψαξε να δεις αν πραγματικα ειναι ψειρες, εγω πιστευω πως οχι. Αν πιασεις ενα στο χερι θα τις δεις αν υπαρχουν. Απλα βγαινουν τα καινουρια πουπουλα και φυσιολογικα ξυνονται. Και τα δικα μου ξυνονται αλλα δεν εχουν ψειρες.

Είναι ήδη δύο μηνών περίπου.Βγάζουν ακόμη πούπουλα; Που να κοιτάξω;Κάτω απ'τις φτερούγες; Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις, προσπαθώ να μάθω.
Μακάρι Κώστα να μην έχουν ψείρες. Δεν θέλω να τα ταλαιπωρώ με φάρμακα.

τα πουλακια που εχουν ψειρες κατω απο τις φτερουγες συνηθως δεν εχουν πολυ φτερωμα, οποτε καλο θα ηταν να τα κοιταξεις.

Νομιζω οτι ξυνονται απο τα καινουρια τους πουπουλακια, δεν πρεπει να ειναι κατι ανησυχητικο!:Dμπορεις προληπτικα να βαλεις σκονη (οχι σπρευ) για παρασιτα της tabernil η pinex;)

Το σπρευ το χρησιμοποιω μονο στα ενηλικα, πρεπει να το ψεκασεις απο αποσταση γιατι μπορει να "παγωσει"το πουλι, και να αερισεις καλα το χωρο μετα, για τα καναρινακια μεχρι 5-6 μηνων χρησιμοποιω σκονη ειναι πιο ακινδυνη.

Back