Αναπαραγωγή Τα μωρά καναρινάκια μου

Επίσης θέλω να ρωτήσω, τώρα που βγηκαν από την φωλιά να την αφερεσω η πάνε το βράδυ εκεί για να κοιμηθούν;
[automerge]1584437356[/automerge]
Την απολύμανα και έβαλα νέο υλικό για να κάτσουν, επίσης είδα ότι ενώ η μάνα έκανε την δεύτερη φωλιά και έκανε σήμερα το δεύτερο αυγω, αυτή τσιμπάει τα μικρά και βάζει τα πούπουλα πάνω από τα αυγά που έκανε
 
Βάλε χώρισμα, την μάνα με την νέα φωλιά μόνη, μαζί με λίγο νήμα. Να μαζεύεις τα αβγά και να τα επιστρέψεις στο 4ο.Αυγοτροφή και τα σχετικά συνέχεια και παντού.
Παλιά φωλιά, νεοσσοί και αρσενικό από την άλλη πλευρά.
Ο αρσενικός σου ταιζει;
 
Βγάλε την καινούρια φωλιά, βάλε αρσενικό, παλιά φωλια και νεοσσούς σε νέο κλουβί ακριβώς δίπλα, σε επαφή, με αυτό της καναρας. Επεστρεψε την καινούρια φωλιά στην θέση της και πρόσθεσε λίγο νήμα και βαμβάκι όσο το νύχι του αντίχειρά σου, μια τούφα.

Δεν βλέπω άλλη λύση, δεν ξέρω αν θα σταματήσει.Αν το κλουβί σε παίρνει, βάλε χώρισμα από κουνελοσυρμα.
 
Γενικά, πούπουλα σε δεύτερη φωλιά μπορεί να βρει κανείς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεπουπουλιαζονται οι νεοσσοί.Αν δεις κάτι τέτοιο όμως, πράττεις αναλόγως.

Αν γενικά η καναρα θάβει τα αβγά, παρακολουθείς προσεκτικά και τα φτιάχνεις σωστά.

Το χώρισμα είναι απαραίτητο,όχι μόνο για προστασία των νεοσσών αλλά και για την προστασία της καινούριας φωλιάς από αυτούς. Ειναι πολύ σημαντικό, αν θες να έχεις επιτυχίες και στην δεύτερη γέννα.

Τα μικρά 18 ημερών, ναι είναι νωχελικα.
 
19 ημερων σήμερα και άρχισαν να τσιμπάνε μπροκολακι ενώ ο αρσενικός συνεχίζει να ταϊζει κάνονικα και η θηλυκια σταμάτησε (μάλλον) τα τσιμπιματα και έκανε το τρίτο της αυγουλακι.
Νερό ποτέ αρχίζουν να πίνουν τα μικρά;
 
Θα ήθελα να σας ρωτήσω...
Τα καναρινακια είναι 30 ημερών, βλέπω ότι τσιμπολογανε και σπόρους και φρούτα αλλά ακόμα τα ταΐζει ο αρσενικός, να τα μεταφέρω σε άλλο κλουβί η να περιμένω;
 
Εφόσον τα ταΐζει ακόμα ο πατέρας τους, και αν δεν έχει άλλες υποχρεώσεις ώστε να μην προλαβαίνει, δεν βρίσκω τον λόγο να τα χωρίσεις ακόμα. Προσωπικά θα τα άφηνα μερικές μερούλες ακόμα.
 
Back
Top