Αναπαραγωγή Τα νέα μου Τιμπραντάκια!!!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petran
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Petran

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2006
Μηνύματα
109
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους,
αυτά είναι τα νέα μου Τιμπραντάκια, από την δεύτερη γέννα μου. Είναι 4 και είναι μέχρι στιγμής υγειέστατα.

τα λόγια είναι περιτταααά... 😀

επίσης εύχομαι σε όλους να έχουν τέτοιες χαρές!
 
Πετρο να σου ζησουνε! Ειναι πραγματικα τρισχαριτωμενα! 🙂 ετσι χνουδωτα οπως φαινονται, μου θυμιζουνε τις φατσουλες απο το mapet show!:D
 
Με τη φόρα που πήρες Πέτρο, αν σου πω να τα εκατοστίσεις θα πέσω σίγουρα έξω! Πάντως να τα χαίρεσαι όσα και αν γίνουν. :)

Αλήθεια, ποιες είναι μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις σου από την αναπαραγωγική περίοδο;
 
:D
Καλημέρα Σταύρο, ευχαριστώ για τις ευχές, όπως ευχαριστώ και τα άλλα παιδιά για τα καλά τους λόγια.

Η εμπειρία εννοείται πως είναι φανταστική, πρώτη φορά ασχολήθηκα με την αναπαραγωγή καναρινιών (αν και είχα παλαιότερα), αλλά σαν διαδικασία την έχω βιώσει άπειρες φορές γιατί πάντα είχα πολλά ζώα και πάντα τα αναπαρήγαγα (περιστέρια, κότες, σκυλιά κ. Α.). Απλά τα καναρίνια θέλουν ίσως περισσότερη προσοχή, χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνεις όλη την ώρα, τα σημαντικά: καλή διατροφή, οι βιταμίνες τους, η καθαριότητά τους και ότι άλλο χρειάζεται. Είναι πολύ σημαντικό πάντως να βιώνεις από κοντά αυτό το θαύμα της φύσης, την νέα ζωή που έρχεται.

Όσο αφορά τα καναρίνια μου, είχα αγχωθεί πιο πολύ στην πρώτη γέννα, προσπαθούσα να κάνω τα πάντα και ότι είναι πιο καλό ώστε να έχω μια καλή γέννα. Εν τέλει απέκτησα μόνο ένα μικρό από την πρώτη γέννα. Δεν με πείραξε, ούτε στεναχωρέθηκα. Στην δεύτερη γέννα ήμουν πιο σίγουρος αλλά έκανα το εξής: πέρα από το να έχω όλα τα απαραίτητα, τροφή, βιταμίνες κτλ. Δεν τα ενόχλησα ΚΑΘΟΛΟΥ. Ούτε ωοσκόπιση δεν έκανα. Από τα 5 αυγά βγήκαν τα 4, πολύ καλό αποτέλεσμα! Το μόνο που έκανα ήταν η τοποθέτηση ψεύτικων αυγών, ώστε να βγούν όλα τα μικρά μαζί, και βγήκαν!

Αυτό πιστεύω είναι σημαντικό και είναι και το καλύτερο, να μην τα ενοχλούμε, απλά να τους παρέχουμε τα καλύτερα για να είναι υγειή και άνετα μέσα στο χώρο που τους προσφέρουμε και υπομονή, για τα υπόλοιπα μεριμνεί η Φύση!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον φίλο Σταύρο, γιατί το πρώτο διάστημα με βοήθησε πολύ με τις οδηγίες του. Τώρα αρχίζω και μαθαίνω και αποκτάω και γω με την σειρά μου την εμπειρία η οποία έρχεται μέσα από καθημερινή ασχολία με τα καναρίνια. Ασχολία που μου αρέσει πάρα πολύ.

Θέλω να τα χιλιοστήσω Σταύρο (αν όλα πάνε καλώς), μπορεί να μην έχω πολύ χώρο και που να τα δώσω, αλλά θα βρεθεί τρόπος να βρουν και αυτά ένα σπίτι να τα αγαπήσει.
 
Μπραβο!Petran ! 🙂 Να σου ζησουν και παντα τετοιες επιτυχιες! Μπραβο και σε σενα Σταυρο που για μια ακομη φορα εδωσες τα φωτα σου, αλλα και που μεταδιδεις το, σωστο "μικροβιο" τρελας για τα πουλια! 🙂
 
Μπράβο Πέτρο. Πραγματικά σου εύχομαι να τα χιλιάσεις.
Καιρός είναι εμείς οι λάτρεις των πτηνών και ειδικά των Timbrados
να γίνουμε πολλοί. Πριν λίγο καιρό μόνο συγκρότημα μπορούσαμε
να φτιάξουμε (Los tres Timbradistas).
 
Να σου ζήσουν Πέτρο και βάλε αν θες κι άλλες φωτο να τα βλεπουμε καθώς μεγαλώνουν φίλε!
 
Ευχαριστώ πολύ όλους ξανά.

χαχα πολύ καλό, ''Los tres Timbradistas''...

Όταν αποφάσισα ότι θέλω τελικά να ασχοληθώ με τα καναρίνια, ήθελα οπωσδήποτε να είναι καναρίνια φωνής. Μπήκα σε ένα σωρό sites, ρώτησα ένα σωρό ανθρώπους, κατέβασα ηχογραφημένες φωνές καναρινιών και τα άκουσα όλα με προσοχή, Hartz-American & Russian Singer, Malinois κ. Α. αλλά πραγματικά η φωνή των Τιμπράντος με μάγεψε, γιατί μ αρέσουν τα καναρίνια με δυνατές φωνές. Δεν θέλω να ακουστώ ρατσιστής, όλα τα καναρίνια είναι ωραία, αλλά γούστα είναι αυτά, πως να κάνουμε! Απλά οφείλω να ομολογήσω πως ήμουνα λίγο διστακτικός όσο αναφορά το χρώμα των Τιμπράντος, μ΄αρέσουν πιο πολύ τα κίτρινα καναρίνια, τέλος πάντως όμως τα έχω συνηθίσει τώρα και μου φαίνονται πανέμορφα. Η φωνή και μόνο φτάνει...

Τα δικά μου δεν ξέρω αν κελαηδάνε καλά ή μέτρια σε σχέση με τα Τιμπράντος που έχουν πάρει βραβεία, αλλά επειδή το διάλεξα με πολύ προσοχή και το άκουσα πολύ ώρα, και με μια κοπέλα που είναι ειδική, πιστεύω ότι κελαηδάει αντάξια αυτών που πάνε σε εκθέσεις. Έχω καλό αυτί γενικά!

Ανυπομονώ να έρθει η επόμενη γέννα.

και πάλι καλή επιτυχία σε όλους!
 
Ναι όσο μπορώ θα τραβάω φώτος για να βλέπετε όλοι τα στάδια ανάπτυξης των μικρών. Χρόνος να υπάρχει βέβαια, γιατί με την εργασία...άστα να παν.
 
Απάντηση: Τα νέα μου Τιμπραντάκια!

Petran όσον αφορά το χρώμα και τα επόμενα, Timbrantos είναι

οι γεννήτορες παίζουν τον πρώτο ρόλλο
 
Φίλε Πέτρο να σου ζήσουν τα μικρά σου
Έχω τη χαρά να έχω κι εγώ μερικά ζευγάρια τιμπραντος στο χώρο μου όχι όμως σαν βασική ράτσα μιας και τα έχω μαζί με καναρίνια χρώματος αλλά και άγρια πράγμα που δεν πρέπει να γίνετε αν σε ενδιαφέρει η ράτσα και η φωνή τους.
Παρ όλα αυτά όταν έστω και ένα τιμπραντο αρχίσει να λέει όλα τα άλλα 30-40 αρσενικά ωχριούν μπροστά του.
Είναι πράγματι λοιπόν πολύ ενδιαφέρουσα ράτσα και μάλιστα τώρα αρχίζει να γίνετε ευρέως γνωστή στην Ελλάδα.
Ακόμα φέτος ιδρύθηκε σύλλογος για τιμπραντος και ακόμα πέρσι έγινε για πρώτη φορά διαγωνισμός με κριτές από Ισπανία.
Είναι γεγονός βέβαια ότι δεν έχουν ιδιαίτερα χρώματα κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο υπάρχουν όμως και μπλου και κίτρινα και παρδαλά και σινναμον ακόμα και άσπρα μπορείς να δεις.
Μακάρι να αποφασίσεις να ασχοληθείς συστηματικά με τη ράτσα και μιας και όπως λες έχεις και καλό αυτί δεν θα δυσκολευτείς πολύ



<broken link removed>
 
Back
Top