Γενικά Τα παιδιά παίζουν ζωηρά με το cockatiel και αγρίεψε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dorapap3
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dorapap3

PB New Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
2
Πόλη
Τρίπολη
Παρακαλούμε μην γράφετε με κεφαλαία γράμματα.
Το κοκατίλ μου είναι 4,5 μηνών αλλά δεν ξέρω το φύλο. Κελαηδάει μόνο όταν του βάλουμε από το ίντερνετ κελαηδισσμα κοκατίλ και αυτό μόνο για λίγο και το κελαηδισμά του είναι μόνο μία φορά. Είναι κομμένα λίγο τα φτερά του. Έχει αρχίσει και συνηθίζει σπίτι παρότι το έχουμε 10 μέρες. Το αφήνουμε ελεύθερο όλη τη μέρα σχεδόν στο σπίτι και του έχουμε φτιάξει ένα παιχνίδι με σκάλες. Τα παιδιά ασχολούνται μαζί του αλλά είναι πολύ ζωηρά και κάνουν φασαρία και τώρα έχει αρχίσει και μόλις πάνε να το πάρουν τσιμπάει. Τρώει το φαγητό του, πίνει νερό, είναι 85 γραμμάρια και τις τελευταίες 4 μέρες ξύνεται και βγάζει πούπουλα. Ευχαριστώ.
 
Να σας ζήσει το κοκατιλάκι σας και τα ζωηρά παιδάκια σας :)
Είναι μικρό ακόμα και ακόμα και αν είναι αρσενικό δεν θα έχει δείξει τις φωνητικές του δυνατότητες. Ίσως βέβαια να είναι και θηλυκό που είναι λιγότερο "ομιλητικά".
Αν είναι το πουλάκι του αβατάρ σου, μάλλον θηλυκό είναι.
Είναι έξυπνα πουλάκια και θα είναι μια καλή παρέα για την οικογένεια.
Όμως πρέπει να προσέξετε ορισμένα θέματα που αφορούν την διατροφή και την γενικότερη φροντίδα του.
Κατ' αρχήν τα πουλιά όπως και όλα τα ζώα αγαπούν κάποιες στάνταρ ρουτίνες και μέσα σ' αυτές νοιώθουν ασφάλεια και χαρά.
Δεν είναι σωστό να το έχετε την περισσότερη μέρα ελεύθερο στο σπίτι.
Τώρα το χειρίζεστε σαν ένα περιπατητικό ζώο επειδή τα φτερά του είναι κομμένα. Όμως είναι ένα πουλάκι και τα φτερά θα μεγαλώσουν και θα πρέπει να προνοήσετε για την ασφάλεια του μικρού σας φίλου όση ώρα θα τον έχετε ελεύθερο στο σπίτι Πουλιά που πετούν ελεύθερα μέσα στο σπίτι | PetBirds .
Το πουλάκι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρόνο που θα ασχολείστε μαζί του και θα είναι ελεύθερο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο στο οποίο θα βρίσκεται και το κλουβί του και ο παιχνιδότοπός του.
Τον χρόνο, την διάρκειά του, θα τον καθορίσετε βάσει των διαχρονικών δυνατοτήτων σας σε χρόνο που θα μπορείτε να του αφιερώσετε και όχι τώρα που είναι νεοφερμένο άπειρες ώρες και αργότερα ίσως και καθόλου γιατί αυτό θα έχει σοβαρή επίπτωση στην ψυχολογία του και ως εκ τούτου στην συμπεριφορά του.
Αν φοβάστε ότι θα πλήττει το πουλάκι στο κλουβί, δεν έχετε παρά να του φτιάξετε παιχνιδάκια, εύκολα και ασήμαντης αξίας με τα οποία θα περνάει πολύ ευχάριστα την ώρα του Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια | PetBirds .
Δεν ξέρω τις ηλικίες των παιδιών σας αλλά αν είναι πολύ μικρά θα πρέπει να έχουν επαφή με το πουλί
μόνο παρουσία κάποιου ενήλικα. (Μια ωραία ιδέα, να φτιάξουν αυτά παιχνίδια για το πουλάκι).
Γενικότερα τα πουλιά πανικοβάλλονται από τις έντονες φωνές και χειρονομίες.
Σημαντικό θέμα για την σωστή φροντίδα του είναι φυσικά η διατροφή του που ξεκινά από συσκευασμένους και μόνο σπόρους και συμπληρώνεται με χόρτα, λαχανικά, φρούτα και αρωματικά βότανα σε μόνιμη βάση, καθώς επίσης και κυρίως επειδή είναι θηλυκό και σουπιοκόκκαλο μόνιμα στο κλουβί.
Διάβασε αυτό το άρθρο και συζητάμε και συγκεκριμένα επί του θέματος αυτού Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds
Ό,τι άλλο χρειαστείς ελεύθερα να ρωτήσεις και όποιος γνωρίζει θα το συζητήσετε :)
 
Back
Top