Φροντίδα Τα παπαγαλάκια μου με φοβούνται

Ταμαρα

PB New Member
Εγγραφή
11 Δεκ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Ρόδος
Καλησπερα, τα παπαγαλακια μου με φοβουνται και αυτο με στεναχωρει παρα πολυ, προσπαθω να τα πλησιασω ομως αυτα τρομαζουν. Η αληθεια ειναι πως δεν πετανε πια περα δοθε οπως παλαιοτερα ομως και παλι δεν εχω καταφερει τιποτα παραπανω απο λιγα χαδακια στην κοιλιτσα του Αρη και λιγα στα ποδαρακια της Μπουμπου. Τι μπορω να κανω για να σταματησουν να με φοβουνται; Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
Τα παπαγαλακια σου τι ηλικια εχουν; Ειναι ζευγαρι; Ποσο καιρο τα εχεις; Ποσο καιρο καθονται να τα χαιδεψεις... ;
 
Ηλικια δεν γνωριζω, τον Αρη τον εχω εδω και δυο χρονια, μου τον εδωσε ενα γειτονας, αλλα το φυλο του το εμαθα πριν λιγο καιρο, αρχισε να αλλαζει απο καφε εγινε μπλε, τρομαξα στην αρχη αλλα μετα μου ειπαν πως ενηλικιωθηκε. Την Μπουμπου τη πηρα πριν μια εβδομαδα, και παλι δεν γνωριζω ηλικια γιατι δεν εχει δαχτυλιδι οπως τα δικα σας, ομως μου φαινεται μικρουλα εχει ροζ ποδαρακια και ροζ δερματακι στην μυτουλα. Μου φαινεται πως υπαρχει κεραυνοβολος ερωτας αναμεσα τους, φιλιουνται ξινονται κτλ. Καθονται αρκετη ωρα, αλλα αν βγαλω το χερι μου και το ξαναβαλλω δειχνουν παλι νευρικα. Συγνωμη αν εγινα κουραστικη με το τεραστιο μηνυμα.
 
Μετα απο δυο χρονια αλλαξε χρωμα το ραμφος του αρσενικου; Τα Budgies που δεν ειναι εισαγωγης δεν φερουν σηνυθως δαχτυλιδι.

Ειναι λογικο απο τη στιγμη που εχουν παρεα το ενα το αλλο να μην δειχνουν τοσο μεγαλο ενδιαφερον στο να αξοικειωθουν μαζι σου. Αυτο δε σημαινει οτι δεν γινεται αλλα θελει περισσοτερο χρονο και προσπαθεια. Συνεχισε αυτο που κανεις, να μην τα κηνυγας να τα χαιδεψεις, και να κρατας μερικα σπορακια στο χερι σου το οποιο να βαζεις στο κλουβι και να το κρατας σταθερο για να μην τα τρομαζεις τωρα στην αρχη. :) Με υπομονη και επιμονη καποιο θα κανει την πρωτη κινηση να φαει και μετα ισως ακολουθησει και το απομενο. Απο τη στιγμη που θα σε εμπισετυθουν και θα ανεβουν στο χερι σου μετα τα πραγματα θα γινουν πιο ευκολα. 😉
 
Το δοκιμασα σημερα, κρατουσα σπορακια στην παλαμη μου, τα κοιτουσαν τα κοιτουσαν ομως κανενας δεν πλησιασε. Απογοητευτικα λιγο αλλα θα δοκιμασω παλι αυριο, γιατι κανουν νανι τωρα. :)
 
Back
Top