Φροντίδα Τα παπαγαλάκια ξεχνάνε την εκπαίδευση;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης temp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

temp

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2018
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Γεια σας! Είχα και έχω 2 budgie που όταν τα πείρα ξεκίνησα την εκπαίδευση, και όλα πήγαιναν καλά μιας και μου ήταν πανεύκολο να το κάνω αλλά όταν τους έβαλα φωλιά και άρχισαν την αναπαραγωγή σταμάτησαν να κάθονται πάνω στο χέρι μου και γενικά με το που πλησίαζα κοντά στο κλουβί ή πετούσαν σε άλλο κλαδί ή έμπαιναν μέσα στην φωλιά προκειμένου να κρυφτούν! Μήπως ξέχασαν την εκπαίδευση ή φταίει το γεγονός ότι έχουν αυγά και θέλουν να τα προστατέψουν; Απαντήστε μου γρήγορα!
 
Οι παπαγάλοι δεν ξεχνούν ΠΟΤΕ. Αυτό είναι δεδομένο.
Αν υπάρχει φωλιά, και ακόμα περισσότερο αυγά μέσα στο κλουβί, τότε προστατεύουν τη φωλιά και καλό θα ήταν να μην τα ενοχλείς καθώς θα ταραχτούν ακόμα περισσότερο.
Το λάθος είναι πάντα του ανθρώπου, ποτέ του πουλιού.
 
Οταν τα πουλακια γινονται ζευγαρι δενονται μεταξυ τους! Ειδικα τη περιοδο της αναπαραγωγης γινονται πιο επιθετικα και απομακρα! Δε μπορει να τους εχουμε φωλια, να εχουνε αυγα και να θελουμε και να ασχολονται μαζι μας!
 
Λογική συμπεριφορά είναι αυτή για παπαγάλους που έχουν αυγά. Το θηλυκό τα προσέχει και το αρσενικό βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Έχουν ξυπνήσει τα γονικά τους ένστικτα και η σχέση τους μαζί σου περνάει σε δεύτερη σημασία. Προσπάθησε να τα ενοχλείς όσο γίνεται λιγότερο και βάζε χέρι μέσα στο κλουβί μόνο για να βάλεις ή να αφαιρέσεις τροφή ή σκεύος.

Είναι απαραίτητη η ωοσκόπηση;
Προσωπικά δεν την θεωρώ απαραίτητη.Αν δεν είσαι σίγουρος για την διαδικασία και φοβάσαι ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά και μπορεί να προκληθεί κάποια ζημιά στα αυγά καλύτερα να την αποφύγεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι απαραίτητη η ωοσκόπηση;
Σε άλλους όχι.. σε άλλους ναι.
Αν θέλεις να περιμένεις την έκπληξη.. αγνοείς την ωοσκόπηση και δεν ενοχλείς.
Οι περισσότεροι όμως. υποκείπτουμε στον πειρασμό και κοιτάμε τα αυγά.
 
Εσύ κατά την γνώμη σου τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο;
 
Εφ' όσον δε το βλέπεις "εκτροφικά" για να θες να γνωρίζεις πόσα και αν πουλάκια θα πάρεις, τότε νομίζω ότι είναι άσκοπο να γίνει ωοσκόπηση. Ιδίως αν κάποιος δεν έχει εμπειρία και θα ταράξει και τα πουλάκια άδικα. Εγώ πάντως θα ήμουν υπέρμαχος της "εκπληξης" που λέει και ο Γιάννης.
 
Εσύ κατά την γνώμη σου τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο;

Σου εχουμε απαντησει στο αλλο θεμα που εχεις ανοιξει! Γιατι να απανταται το ιδιο ερωτημα δυο φορες σε δυο ξεχωριστα θεματα;
 
Back
Top