Γενικά Τα παπαγαλακια Μπάτζι μου

StratosNik

PB New Member
Εγγραφή
23 Αυγ 2016
Μηνύματα
23
Πόλη
Αθήνα
Να το ζευγαρακι μπατζι μου:

1-min.webp

Ο Ρομπιν (ο πρασινος) και η Ολιβ (η τιρκουαζ)
Εχω την εντυπωση οτι η Ολιβ ειναι μεταλαξη clearwing, διορθωστε με αν κανω λαθος.
Ο Ρομπιν ειναι 4-5 μηνων ενω η Ολιβ 3-4 μηνων. Τα πηραμε απο πετ σοπ
 
Στράτο καλώς ήρθες στους LOS BUDGIESTAS! Να χαίρεσαι την Όλιβ και τον Ρόμπιν! Υπάρχει περίπτωση να ανεβάσεις μια πιο κοντινή φωτό που να φαίνονται οι χαλινοί, διότι από αυτή, έχω μια αμφιβολία για φύλο και ηλικία. Η Όλιβ μάλλον για Ποπάϋ μου κάνει! 😛 Για την μετάλλαξη δεν ξέρω, θα ψάξω και θα σε πω!

Για την μετάλλαξη δες εδώ:
http://www.cutelittlebirdiesaviary.com/clearwing-budgies.html
Απ ότι φαίνεται είναι clearwing! 😉👍!
 
1.webp
Οριστε και ο χαλινουλης μας

Για φυλο μας ειπαν στο πετ πως μαλον ειναι θηλυκο αλλα επειδη ειναι μωρο δε ξεχωριζειτο φυλο απο τον χαλινο. Πιατευω πως ειναι θηλυκο γιατι οταν τη πιασανε για να τη βαλουνε στο κλουβι, αυτη δαγκωνε μα δε συνεβη το ιδιο μς το αρσενικο. Εχω διαβασει οτι τα θηλυκα ειναι πιο επιθετικα απο τα αρσενικα.:)
 
Δύο κουκλιά, το "θηλυκό" πολύ ιδιαίτερο!
Όντως τα θηλυκά τσιμπάνε πιο δυνατά, είναι μια ένδειξη αυτό, συνήθως όμως πριν χρωματιστεί ο χαλινός τους, έχει ένα λευκό στεφάνι γύρω από τα ρουθούνια που εδώ δεν το βλέπουμε. Θα δούμε συν τω χρόνω, δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς.
 
Πφφφφφφφ! Αυτές οι μεταλλάξεις πάντα μπερδεύουν! Πολύ σκούρο μωβ για θηλυκό, πολύ λευκό ρουθούνι για αρσενικό! 👎. Δεν διακινδυνεύω πρόβλεψη, θα δείξει σε λίγο καιρό!
 
Σε ποια ηλικια μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια για το φυλο τους;
 
Σε ποια ηλικια μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια για το φυλο τους;

Γύρω στους 7-9 μήνες Αριάδνη μου! Δείχνουν και πιο νωρίς όταν μιλάμε για τα νορμάλ ( πράσινα, γαλάζια) και από τον 4-5 μήνα! Στις μεταλλάξεις όμως ακόμα και στον χρόνο μπορεί να υπάρχει αμφιβολία! 👎 Όσο πιο μεγάλη η μετάλλαξη τόσο πιο δύσκολα ξεχωρίζει!
 
Να τα χερεσαι τα κουκλακια σου φτου φτου,
3-4 μηνων απο πετ σοπ και με διαχωρισμο φυλου.. κρατα μια πισινη, παθουσα ειμαι για ενα μιση μηνα τον φωναζα Κιρκη τον δικο μου.
Η διαφορα δεν ειναι στο αν τσιμπανε αλλα το ποσο δυνατα τσιμπανε 😉
 
Να τα χερεσαι τα κουκλακια σου φτου φτου,
3-4 μηνων απο πετ σοπ και με διαχωρισμο φυλου.. κρατα μια πισινη, παθουσα ειμαι για ενα μιση μηνα τον φωναζα Κιρκη τον δικο μου.
Η διαφορα δεν ειναι στο αν τσιμπανε αλλα το ποσο δυνατα τσιμπανε 😉

Εμ , και γω γι αυτό επιμένω σε κοντινές φωτό Τάνια μου, σε βαθμό να φαίνομαι "στρίντζος" και "ψείρας" σε ανάλογες αναρτήσεις, γιατί είμαι παθών και μαθών, σε σημείο να μου έχει γίνει κόλλημα! Για να μην πω για τις ηλικίες που μας λένε τα Πέτ! Όλως περιέργως, όλα είναι 4-6 μηνών! 🙄Τώρα που το λέμε ρε συ Στράτο, αν δεν σου είναι κόπος, κνέβασε και μια κοντινή του Ρόμπιν, καλού κακού!
Υ. Γ. Εεεεεε όχι και Κίρκη ο αρχηγός μας ο Μιχάλαρος Τάνια μου! 😛😵!
 
Υ. Γ. Εεεεεε όχι και Κίρκη ο αρχηγός μας ο Μιχάλαρος Τάνια μου! 😛😵![/QUOTE]
😀,
ασε οι περισσοτεροι για κοριτσακι το χαν εδω και μετα επεφταν και στοιχηματα, μεχρι που πηγα στον κτηνιατρο και ησυχασα:D
 
Είναι πολύ όμορφα να τα χαιρεσαι :)
Το ωραίο με μπαντζι είνας ότι "βγαινουν" σε πολλά χρώματα.
Είναι ιδιαίτερα!
 
Ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια:D
Το μαλλον θηλυκο τσιμπαει οντως πολυ δυνατα, μου αφησε σημαδι η δαγκονια της. Το οποιο ομως μετα απο τεσσερις-πεντε ωρες εφηγε.
 
Το μαλλον θηλυκο
Δεν ξέρω αν γύρισε ή άλλαξε η φωτογραφία σου, σ' αυτήν που βλέπω γκρο πλαν, μοιάζει αρκετά για θηλυκό και έχει τους λευκούς δακτύλιους που είχα αναφέρει. :)
 
Back
Top