Αναπαραγωγή Τα παραδεισάκια μου τρώνε τα αβγά τους

οταν τρωνε τα αυγα σημαινει συνηθως οτι εχουν ελλειψη ασβεστιου και προσπαθουν να την αναπληρωσουν τρωγοντας τα τσοφλια των αυγων τους που περιεχουν ασβεστιο. Βαλε τους σουπιοκοκκαλο και ασβεστιο σε σκονη (αμμο κοινως που περιεχει ασβεστιο-φωσφορο κ. Α.) ωστε να παιρνουν απο εκει οτι τους λειπει.
 
Μηπως πρεπει να τα χωρισω γιατι νομιζω οτι τα τρωει το αρσενικο. Να τους βαλω αυγο βραστο; Ποσο να περιμενω να τα βγαλουν;
 
Να τους βάλεις και αβγό βραστό και σουπιοκόκαλο και τα λοιπά που σου λέει και η Αννα παραπάνω. Και αυγοτροφή που υπάρχει στο εμπόριο μπορείς να τους δώσεις. Γνώμη μου είναι αν η θηλυκιά έχει γεννήσει πολλά αβγά να τα χωρίσεις για λίγο γιατί οι συνεχόμενες γέννες θα την εξαντλήσουν. Και ξαναδοκιμάζεις αργότερα, να κάνεις όμως προετοιμασία πρώτα για να μην έχεις τέτοια δυσάρεστα. Προετοιμασία εννοώ να τους έχεις στο κλουβί τα συμπληρώματα που αναφέρουμε.
 
Είσαι σίγουρος ότι τα τρώνε και δεν πέφτουν από τη φωλιά; Κάποιες φορές το να εξαφανίζονται αυγά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα τρώνε οι γονείς. Μπορεί να πέφτουν και μετά αφού είναι σπασμένα τα περισσότερα πουλιά τα τρώνε.
 
Βασιλη εγω στην αρχη της τωρινης γεννας "επιασα" τη θηλυκια ενω ειχε τη φωλια ετοιμη να γεννα το αυγο στον πατο (?!) και καπακι να το τρωει... Ειχα ολα τα απαραιτητα (πολυβιταμινες απο μερες και σουπιοκοκκαλο ολο το χρονο) κι ομως το εκανε... Πρωτη φωρα... Τελικα απο την επομενη μερα αρχισε να κανει τα υπολοιπα αυγα μεσα στην φωλια...
 
Back
Top