Διατροφή Τα περιστέρια μου δεν τρώνε το καλαμπόκι από το μείγμα σπόρων τους

Ioannis Mavridis

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2019
Μηνύματα
5
Είμαι στην Γερμανία και μερικούς μήνες έφερα 15 περιστέρια από την Ελλάδα στην Γερμανία. Είμαι παλιός περιστεράς και έχω πρόβλημα με την τροφή τους έχω πάρει mix τροφή με καλαμπόκι και δεν το τρώνε το καλαμπόκι έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο.
 
Δεν έχω γνώσεις για τα περιστέρια εφόσον έχω μονο 2 ζευγάρια και ασχολούμαι μονο ένα χρόνο με αυτά. Οποτε δεν μπορώ να βοηθήσω λόγο έλλειψης εμπειρίας. Απλά φαντάζομαι ότι δεν είχαν μάθει το καλαμπόκι. Απ όσα ακούω είναι παρα πολοι στην Ελλάδα που ταΐζουν με σκέτο σιτάρι τα περιστέρια τους. Οποτε χρεάζεται σταδιακή εισαγωγή νέας τροφής μέσα στην αυτή που έχουν συνηθίσει να τρώνε.
 
έχω πάρει mix τροφή με καλαμπόκι
Τι τροφή είναι, χύμα; Μπορείς να ανεβάσεις φωτο της να δούμε τους σπόρους που έχει;

Οδηγίες petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996/
 
Ιωάννη χαίρεται, συνήιως τα περιστέρια το ξεδιαλέγουν το καλαμπόκι και το τρώνε πρώτο. Αυτό κάνουν και με οποιαδήποτε διαφορετικό σπόρο, Τα σάιτ τοιυ εξωτερικού (pipa.be) κλπ. Που ασχολούνται με περιστέρια λένε ότι το στάρι είναι πολύ γερή τροφή, όμως το καλαμπόκι είναι γλυκό και δεν το αφήνουν... Εάν έχεις πουλιά όπως ντουνέκια ή βούτα και φτιάχνεις μόνος σου το μείγμα, θα πίστευα πως δεν το προτιμούν λόγω του μεγέθους του σπόρου. Τα έτοιμα μείγματα όμως συνήθως χρησιμοποιούν μικρόκαρπο και κόκκινο καλαμπόκι που τα πουλιά το λατρέυουν. Άρα μάλλον τα καλοταίζεις φίλε μου και γίνονται περίεργα στην διατροφή. Ρίχτους μερικές μέρες περίπου δεκαπέντε γραμμάρια (δύο κουταλιές σούπας) τροφ'η ανά πουλί και θα βρεις το ρυθμό τους. Τέλος παίζει να έχεις μετοικίσει πρόσφατα και τα πουλιά να μην δέχονται το μείγμα... Τότε θέλει υπομονή. Πάντως σε κάθε περιπτωση η δίαιτα είναι λύση, Καλή συνέχεια.
 
Back
Top