Αναπαραγωγή Τα πιγκουινάκια μου έκαναν αυγό και το έφαγαν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Πριν 3 μερες, τα παραδεισια πιγκουινακια μου εκαναν ενα αυγο μεσα στην ταιστρα. Η κοπελα που της ειχα αναθεσει να τα φροντιζει οσο ημουν σε διακοπες εβαλε μια φωλια καναρινιων, την γεμισε βαμβακι και μετα εβαλε το αυγο μεσα. Τα παραδεισια προφανως και δεν συνεχισαν τη γεννα σε εκεινη τη φωλια.. Πηραν ομως το αυγο, το ριξαν κατω και το εφαγαν.Απο τοτε δεν ξαναεκαναν.Χθες βραδυ με το που γυρισα εβγαλα την φωλια και τα βαμβακια και εβαλα στο κλουβι φωλια κλειστου τυπου, καταλληλη για παραδεισια. Εβαλα και υλικο φωλιας στο κλουβι το οποιο χρησιμοποιησαν και ηδη εφτιαξαν την ακατασταση φωλια τους. Μπενοβγαινουν συνεχεια στη φωλια, δεν ξερω Ν εκαναν αλλο αυγο.. Εκανα καλα; Αν κανουν αυγα τι να κανω; Δεν ειμαι καν σίγουρη οτι ειναι ενα θηλυκο κι ενα αρσενικο..
 
Σε άλλο θέμα δεν είπες πως θα λείψεις 8 μέρες; Πως να πας για γέννα;
 
Σουπιοκόκκαλο πρέπει να έχεις έτσι κι αλλιώς μέσα στο κλουβί. Τι να πω... Βέβαια δεν έχεις να κάνεις κάτι εσύ αλλά δεν χρειάζεται κάποια παρακολούθηση να μην τους λείψει κάτι; Η ελλειπής καθαριότητα θα ευνοήσει τις ψείρες καθώς και η μεγάλη ζέστη της εποχής.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Υπαρχει σουπιοκοκκαλο και εχω και πετρα ασβεστιου στο κλουβι. Εγω υπεθεσα οτι πιθανοτατα σταματησαν την γεννα επειδη ενοχληθηκαν που μετακινησε η κοπελα το αυγο τους. Και ναι θα λειψω, αλλα θα αναθεσω σε καποιον να τα φροντιζει..
 
Ε δεν γινόταν να το αφήσει στην ταίστρα.
 
Mε το φαγωμα του αυγου ειχα το ιδιο προβλημα με τα κακαρικια μου. Ειχα μια αλλη θηλυκια κι οταν εκανε αυγο, ο αρσενικος το ετρωγε. Μεχρι ψευτικα αυγα πηρα και δεν πετυχε. Εκεινη η θηλυκια πεθανε και πηρα μια αλλη μικρη παρθενα. Με αυτην δεν σπαει τα αυγα και προσευχομαι να μην γινει τιποτα ασχημο.
 
Συχνά τα πουλια σπάνε τυχαία τα αυγά μέσα στη φωλια.
Αν αυτό συμβαίνει μπορεί να μη αντισταθούν στο πειρασμό να το δοκιμάσουν κι να το φάνε ολόκληρο.

Για να αποκλίσεις το τυχαίο πρέπει να προσεχεις τη φωλια.
1- Στη μικρή φωλια τα πουλια δεν χωράνε και πατάνε τα αυγά με τα πόδια, τα κλοτσάνε και μπορεί να τα σπάσουν τυχαία. Στη μεγάλη φωλια έχουν χόρο για κινηγιτό και πάλι τα σπάνε τα αυγά.

2- Αν η φωλια δεν είναι καλά στρωμένη τα αυγά θα ακουμπάνε το πάτο της φωλιάς και όχι στο μαλακό υπόστρωμα (με την αποτέλεσμα να χάνουν τη θερμοτητα και να σπάνε πιο εύκολα).

3- Αν τα νύχια τον πουλιών είναι μεγάλα και τα πουλια ανήσυχα μπορούν να τρυπήσουν τα αυγά με τα νύχια πατώντας τα όταν μπαινοβγαίνουν στη φωλια.
 
Back
Top