Ασθένειες Τα πουλιά μου δέχτηκαν επίθεση από φίδι

Vasilikip

PB New Member
Εγγραφή
11 Ιουλ 2021
Μηνύματα
5
Πόλη
Συκούντα
Καλημέρα σε όλους. Για τα πουλάκια μου κι εμένα δεν είναι καθόλου καλή. Είμαστε σε κατάσταση σοκ.Τα έχω σε εξωτερικό χώρο και μόλις πριν μιάμιση ώρα δέχτηκαν επίθεση από φίδι. Το οποίο πριν προλάβουμε και σκοτώσουμε είχε αρπάξει τον καρδερίνο μου. Το σημαντικότερο είναι ότι ζει , αλλά δεν ξέρω για πόσο. Αρχικά ήταν μαζεμένο σε μια γωνιά αλλά τώρα κάθεται στο κλαδί του. Τι μπορώ να κάνω; Στην περιοχή μου δεν υπάρχει ειδικός κτηνίατρος
 
Για τι είδους πουλιά μιλάμε εκτός της καρδερίνας που αναφέρεις? Η βοήθεια που μπορούμε να σου παρέχουμε μέσα απο εδώ είναι σχεδόν ανύπαρκτη για τέτοια περιστατικά. Ενημερωτικά, οι συζητήσεις για πιασμένα αγριοπούλια απαγορεύονται απο τους κανόνες του φόρουμ.
 
@Φοίβος η καρδερίνα μου είναι γεννημένη σε κλουβί και έχει δαχτυλίδια στα πόδια. Επίσης το άλλο μου πουλάκι είναι καναρίνι
[automerge]1625982528[/automerge]
Δυστυχώς το πουλάκι μου πέθανε. Είναι απαίσιο συναίσθημα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου. Σχετικά με το καναρίνι, θα σου έλεγα ότι καλό θα ήταν να περιβάλεις το κλουβί του με ένα προστατευτικό ώστε να μην μπορεί φίδι, ποντίκι κοκ να περάσουν μέσα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια κατασκευή από μεταλλική σήτα πολύ μικρού βρόγχου, στηριγμένη σε πλαίσιο.
 
Καλησπέρα, λυπάμαι πάρα πολύ για την απώλειά σας. Πάντως, εφόσον το φίδι είναι νεκρό, μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία για ταυτοποίηση και, αν δεν είναι ενδημικό, να ενημερωθεί ο δήμος, ώστε οι συγγενείς του να μην απειλήσουν άλλα πουλάκια.
 
@Vasilikip Λυπάμαι πολύ Βασίλη. Είναι σχεδόν απίθανο να επιβιώσουν τα πουλιά απο μια τέτοια επίθεση ακόμη κι αν ξεφύγουν απο το στόμα του θηρευτή καθώς είναι πολύ ευαίσθητα στα δαγκώματα και τις μολύνσεις.

Για να δούμε και την άλλη πλευρά όμως, δεν έφταιγε ούτε το φίδι που βρήκε μπροστά του μεζεδάκια σε κλουβί και πεινούσε. Είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε για την ασφάλεια των ζώων που κρατάμε αιχμαλωτισμένα κι όχι να εξολοθρεύουμε όλους τους "εχθρούς" τους. Γνωρίζεις τι φίδι ήταν?
 
@Φοίβος έχεις απόλυτο δίκιο. Έπρεπε να τα έχω φροντίσει περισσότερο για την ασφάλεια τους. Το φίδι μαλλον ήταν αγιοφιδο
 
Τα αγιόφιδα έχουν δηλητήριο. Ασθενές για ανθρώπους, αλλά μια χαρά θανατφόρο για πουλάκι. Πάντως πρέπει να ήταν μικρό για να κατάφερε να μπει στο κλουβί, έτσι? Τουλ. είναι ενδημικό και άρα δεν εχετε τρελό γείτονα με συλλογή από κόμπρες...
 
Σας ευχαριστώ παρα πολύ όλους για την συμπαράσταση. Οι περισσότεροι στο περιβάλλον μου δεν καταλαβαίνουν. Λένε δεν πειράζει, πως ήταν απλά ένα πουλάκι. Αλλά για εμένα ήταν ένας πολύτιμος φίλος
[automerge]1626027156[/automerge]
@Nausicaa ναι είναι ενδημικό. Έχει αρκετά η περιοχή
 
Φυσικά και ήταν φίλος, και ήταν και μια ψυχούλα άλλωστε... Τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι για ζώα. Και πάλι συλλυπητήρια.
Μιας και έχετε αρκετά στην περιοχή και επειδή ακόμα και ένα μωρό φίδι έχει δηλητήριο, ίσως όχι τόσο όσο ένα ενήλικο και μπορεί να μην ξέρει ακόμα πώς να προσεγγίζει το υποψήφιο γεύμα του, θα πρότεινα κάτι σαν αυτά τα πλέγματα για κουνούπια, ώστε όσο μικρό κι αν είναι το φίδι να μην μπορεί να περάσει. Το ότι το καναρίνι ή όποιο άλλο πουλάκι πάρετε παραείναι μεγάλο για μωρό φίδι δεν παίζει ρόλο, δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνα ζώα και απλώς δαγκώνουν ό,τι μοιάζει φαγώσιμο.
 
@Vasilikip Κανένα πρόβλημα, χαίρομαι που βοήθησα σε μια δύσκολη μέρα για εσάς. Μιας και ξέρω δυο πράγματα από φίδια μιας και σκοπευα να πάρω προτου αυτοπροσκληθεί το μπάτζι μου από το παράθυρο, αν χρειαστείτε κάτι ίσως να μπορώ να βοηθήσω, απλά γράψτε μου.
 
Back
Top