Αναπαραγωγή Τα πρωτα πουλακια ψωφισαν να τους αφησω να ξαναζευγαρωσουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikolais
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikolais

PB New Member
Εγγραφή
25 Απρ 2009
Μηνύματα
22
Πόλη
Κέρκυρα
Τα παπαγαλακια μου σκοτωσαν τα πρωτα 4 πουλακια τους να τα αφησω να κανουν κι'αλλα η να βγαλω την φωλια; Α και κατι αλλο μπορω στο ιδιο κλουβι να βαλω ακομα ενα καινουργιο ζευγαρι η θα τσακωθουν; Το κλουβι ειναι μεγαλο και απο εκει που το αγορασα μου ειπαν οτι μπορω να βαλλω μεχρι 6 πουλια μεσα!
 
Φιλε καλησπερα. Οταν λες ''τα σκοτωσαν'' τι εννοεις; Μηπως τα μικρα ψωφισαν απο αλλη αιτια;Γιατι κι εγω εχω Budgie και στην πρωτη γεννα μου βγαλανε 2 πουλακια και ψωφισαν και τα 2. Τωρα θα μου πεις, πως ξερω οτι δεν τα σκοτωσαν οι γονεις τους. Το ξερω γιατι τα αφησα να ξαναγεννησουν και στην δευτερη γεννα μου γεννησαν 4 αυγα και μου βγαλανε 3 πουλακια το τεταρτο κλουβιο και επισης τα ξανα αφησα για τριτη και τελευταια γεννα και μου γεννησανε 5 αυγα απο τα οποια βγηκανε 2 πουλακια και το ενα παλι ψωφισε.Απο δω καταλαβα οτι δεν τα σκοτωσαν οι γονεις αλλιως θα τα ειχαν ψωφισει ολα.Ψαξε την αιτια καλυτερα. Καπου αλλου ειναι το προβλημα. Μηπως ειναι μικρο το ζευγαρακι σου;δηλαδη δεν ειναι πολυ εμπειρα ακομα;ξαναδοκιμασε να τα βαλεις να γεννησουν και δες τι θα γινει. Την διατροφη τους προσεξε ιδιαιτερα. Να εχουν απ ολα(φρουτα λαχανικα). Οσον αφορα το αλλο ερωτημα που δινεις, κατα την δικη μου αποψη μην βαλεις σ ενα κλουβι πανω απο ενα ζευγαρακι γιατι μπορει να δημιουργηθουν προβληματα αναμεσα στα ζευγαρια, να μαλωνουν και μπορει καποιο να μπει στην φωλια του αλλου κα να κανει ζημια στα μικρα η στα αυγα.Αυτα απο εμενα και πανω απο ολα υπομονη.
 
γεια και σε εσενα! Ηταν η πρωτη τους φορα που εκαναν αυγα και η πρωτη μου φορα που απο τα αυγα βγηκαν μικρα ομως παρατηρησα οτι ο αρσενικος ηθελε να ζευγαρωσει με την θυληκια ακομα και οταν υπηρχαν πουλακια μεσα στην φωλια... Και εγω ημουν τελειως ασχετη πανω στο θεμα αυτο και οταν ανακαλυψα αυτο το φορουμ ειχε μεινει μονο ενα αυγο! Και μεχρι να ενημερωθω για ολα τα θεματα γυρω απο την αναπαραγωγη των παπαγαλων ηταν πολυ αργα... Ομως το γεγονος οτι τα πρωτα μικρα ψωφισαν δεν με σταματησε και αφησα την φωλια μηπως στην επομενη γεννα φανω πιο τυχερη! ασχετα που δεν ξαναζευγαρωσαν... και τωρα το θυληκο δεν τον αφηνει ουτε να την πλησιασει δεν καταλαβαινω για πιο λογο;
 
Ισως χρειαστει να περασουν λιγες μερες για να ξαναγγενησουν. Παντως αν ξαναδεις να γινεται η ιδια ιστορια δωσε τον αρσενικο και παρε εναν αλλον η πολυ απλα μολις βγουν τα πουλακια απο τα αυγα χωρισε τον αρσενικο σε αλλο κλουβι. Η θυληκια μπορει και μονη της να μεγαλωσει τα μικρα.
 
Σε ευχαριστω πολυ ελπιζω καποια στιγμη να καταφερουν να μεγαλωσουν εστω και ενα μικρο...
 
Back
Top