Αναπαραγωγή Τα πρώτα αυγά από τα ζεμπράκια μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Angel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Angel

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Χρυσούπολη
Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη αφού σήμερα είδα τα πρώτα αυγά από τα ζεμπράκια μου!Όλοι μου έλεγαν ότι αναπαράγωνται γρήγορα, αλλά δεν έβλεπα κανένα αυγό... λοιπόν ήρθε η μέρα που περίμενα. Μέχρι τώρα έχω δει δύο και ελπίζω να δω και άλλα. Αν όλα πάνε καλά σύντομα θα έχω νεοσούς
 
Να τα χαιρεσαι κ με τοκαλο να βγουν! Περιμενουμε φωτο εαν μπορεις φυσικα να βγαλεις κ δεν ενοχλησεις τους γονεις! Στο σαιτ θα βρειςπολλες πληροφοριες για την αναπαραγωγη τους κ εαν παρολαυτα δε σου λυθει καποια μπορεις να ρωτησεις!
 
Έχουμε άλλα δύο αυγά, και θα ήθελα να ρωτήσω πότε περίπου θα αρχίσουν να κλωσάνε τα αυγά.😎
 
γενικες πληροφοριες μπορεις να βρεις για τα ζεμπρακια εδω=
https://community.petbirds.gr/threads/Ζεμπράκια-zebra-finches-taeniopygia-guttata.1575/
τωρα ως προς την ερωτηση σου, εμενα κλωσσημα ειχαν αρχισει αποτι θυμαμαι με το που εκαναν το πρωτο, αλλα πολυ πιο εντατικα με το που τελειωσανμε τα αυγα. Ουσιαστικα οταν θα κανουν ολα τα αυγα θα αρχισουν κ το κανονικο κλωσσημα. Ομως τωρα δε καθονται καθολου μεσα στη φωλια; Τα εχουν κανει κ τριγυρνανε εξω;
 
Η πιο συνηθισμένη συμπεριφορά είναι αυτή που αναφέρει η Άννα. Πάντως μου έχει τύχει και να μην κάθονται καθόλου μέχρι να τελειώσει η γέννα όπως και να κάθονται από το 3ο ή 4ο αυγό. Ανάλογα το πουλί και τη θερμοκρασία είναι. Όταν είχε ζέστες στις τελευταίες γέννες λίγο πριν το καλοκαίρι κάθονταν στα αυγά ελάχιστα και δεν πίστευα ότι θα εκκολαφτούν, αλλά τελικά αυτά ήξεραν καλύτερα.
 
Παιδιά σήμερα δεν είδα άλλο αυγό που σημαίνει ότι δεν θα κάνουν μάλλον άλλα. Άρα μετά το τελευταίο θα έπρεπε να αρχίσουν να κλωσάνε. Το μόνο που κάνουνε είναι να φτιάχνουν την φωλιά και να καλύπτιυν τα αυγά με υλικό για φωλιά. Την νύχτα μπαίνουν και τα δύο στη φωλιά. Είναι δυνατόν τα αυγά να κρατηθούν ζεστά με υλικά για φωλιά και να εκκολαφθούν μόνο με κλώσημα το βράδυ. Παρεπιπτόντως η θερμοκρασία εντός του σπιτιού είναι 20 βαθμοί.😕
 
νομιζω πως δεν ειναι δυνατον να βγουν νεοσσοι μονο με το νυχτερινο κλωσσημα κ τα νηματα να ζεσταθουν, δυστυχως ιδιως τωρα που εχουν αρχισει τα κρυα.. Μεχρι τωρα 2 σου εχουν κανει αυγα. Απο το τελευταιο ποσες μερες εχουν περασει;ρωταω γιατι κ εμενα καυε μερα δεν εκαναν αλλα εκαναν πχ μερα παρα μερα, περιεργο συστημα στα δικα μου.
εαν εχεις αφησει κ αλλο νημα στη φωλια παντως παρτους το γιατι τα ζεμπρακαι δεν καταλαβαινουν τη ποσοτητα κ συνεχιζουν να γεμιζουν τη φωλια ωσπου να την καλυψουν ολη. Κ τα δικα μυο ετσι εκαναν.
 
Τελικά σήμερα το πρωί είδα και άλλο αυγό. Ενώ τα προηγούμενα τέσσερα τα έκαναν κάθε μέρα, αυτό μάλλον το έκαναν μετά από δύο μέρες από το τέταρτο. Το πρώτο αυγό γεννήθηκε πριν από εφτά μέρες, και το πέμπτο σήμερα το πρωί. Το πρωί πρέπει να ήταν ο αρσενικός στην φωλιά αλλά από εκείνη την ώρα δεν τα ξαναείδα να κλωσάνε.
 
Μην απογοητεύεσαι... Τα δικά μου κάνανε τρείς προσπάθειες μέχρι να καταφέρουν να γίνουν γονείς,την πρώτη φορά σκεπάσανε τα αυγά και τελικά τα παράτησαν,τη δεύτερη φορά τα κλώσούσαν επι μια εβδομάδα και στο τέλος πάλι τα παράτησαν,την τρίτη ο αρσενικός χάλασε τη φωλιά, μόνο αυτός ξέρει γιατί! Υπομονή, αυτά ξέρουν 🙂
 
Παιδιά σήμερα τα είδα επιτέλους μέσα στην φωλιά να κλωσάνε. Μία το ένα μία το άλλο. Τουλάχιστον όποτε πήγα να τα δω ήταν μέσα. Τελικά αυτά ξέρουνε καλύτερα. Αν όλα πάνε καλά σε λίγες μέρες θα έχω πέντε νεοσούς. Το εύχομαι.
 
Είναι φυσιολογικό να γιεννιέται αυγό μετά από τρείς μέρες από το τελευταίο; Σήμερα είδα και έκτο. Προφανώς γιαυτό δεν έχουνε αρχίσει κανονικά το κλώσσημα των αυγών Προς το παρόν κάθονται αλλά όχι και συνέχεια. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει πρόβλημα με τα πρώτα αυγά, γιατί το πρώτο γεννήθηκε πριν από 9-10 μέρες.
 
Παιδιά τα ζεμπράκια μου θα με τρελάνουνε. Σήμερα το μεσημέρι είδα στην φωλιά ένα αβγό μινιατούρα. Είναι τρεις φορές μικρότερο από τα κανονικά. Τα άλλα έξι είναι λίγο πιο σκούρα.
 
Τρεις μέρες διακοπή προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ. Προφανώς και η διακοπή αλλά και το τελευταίο αυγό που περιγράφεις υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα στο αναπαραγωγικό σύστημα της θυληκιάς. Μπορεί να είναι κάποια έλλειψη στη διατροφή της ή απλά να ταράχτηκε ο κύκλος της για κάποιο λόγο. Πιστεύω ότι μια τηλεφωνική επικοινωνία με πτηνίατρο θα βοηθούσε.
 
πωπω πολυτεκνη θα γινεις!:Dμε το καλο να βγουν!
παντως επειδη θυμομουν οτι με τη δικη μου γεννα κατι παρομοιο ειχε γινει με τα αυγα, εψαξα στις σημειωσεις μου κ ειδα οτι το 1ο,2ο και 3ο αυγο ειχαν βγει ανα μερα, το 4ο βγηκε μετα απο τρεις ημερες απο το 3ο! Ημερες μετα το τελευταιο..
 
Ευχαριστώ, με το καλό να γίνω. Φαντάζομαι ότι αν το κλώσσημα δεν αρχίσει κατευθείαν και αρχίσει μετά το τελευταίο αβγό δεν υπάρχει πρόβλημα για τα πρώτα, έτσι; 😕
 
Όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα βγουν και όλα μαζί, οπότε καλύτερα γιατί θα μεγαλώνουν μαζί και δεν θα έχεις πρόβλημα μετά με το τάισμα.
 
Back
Top