Διατροφή Τα σκουλικια στις καρδερίνες τα βαζουμε ολοκληρα-ζωντανα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SPYROSSS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SPYROSSS

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2012
Μηνύματα
66
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα, τα σκουλικια τα βαζουμε ολοκληρα-ζωντανα ή υπαρχει αλλος τροπος.
υπαρχει περιπτωση μεταδοσης μικροβιων,[τα αγορασα απο pet shop]
 
καλησπερα, τα σκουλικια τα βαζουμε ολοκληρα-ζωντανα ή υπαρχει αλλος τροπος.
υπαρχει περιπτωση μεταδοσης μικροβιων,[τα αγορασα απο pet shop]
Tα ζωντανά σκουλήκια (π.χ. mealworms ) μεταφέρουν μεγάλο μικροβιακό φορτίο, γιατί δεν ξέρουμε σε τι συνθήκες και περιβάλλον έχουν εκτραφεί. Π.χ. αν στο κουτί που τα έχουμε, τρώει το ένα το άλλο και δεν τηρούνται κάποιοι κανόνες (που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν), ο κίνδυνος για την εκτροφή μας είναι μεγάλος. Αν λοιπόν αγοράσουμε ζωντανά, θα πρέπει πριν χορηγηθούν να προηγηθεί βρασμός.
Τα κατεψυγμένα (π.χ. pinkies, μελοσκούληκα waxworms ) η γρύλλοι δεν έχουν τέτοιο κίνδυνο και δίνονται άφοβα.
 
Υπάρχει ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που δίνει mealworms για ψάρια ενυδρείου και προέρχονται από compost δεν ξέρω αν κάνουν για τις καρδερίνες http://www.isleofeco.gr/
 
ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις πολυτιμες πληροφοριες 🙂
 
Σπύρο, θα βάζεις 2-3 σε κάθε ζευγάρι και όχι περισσότερα.
 
καλημερα, επειδη η κυρα-σπυρενα ειναι ανενδωτη στο να τα βρασω στην κατσαρολα☹ παρολο που την καθησυχαζω οτι θα αποστειρωθουν 😉, ειναι αρκετο να τα ριξω σε βρασμενο[απο βραστηρα] νερο: ή πρεπει να αγορασω κανενα μπρικι😕 και για ποση ωρα πρεπει να βρασουν:
 
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.. Τα'χω περάσει και γω ... Βρασμός κανονικά 5λεπτα για να σκοτωθεί τυχόν σαλμονέλα η οποιοδήποτε άλλο μικρόβιο.
 
καλησπερα, ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος αλλα το τελευταιο που θα ηθελα ειναι να παθουν κατι τα πουλια μου και ειδικα λογω απειριας μου... Ερωτηση, μετα το βρασμο τι: κοψιμο και στην αυγοτροφη, ολοκληρα σε μια αυγουλιερα ή κατι αλλο:😕
 
ερωτηση, μετα το βρασμο τι: κοψιμο και στην αυγοτροφη, ολοκληρα σε μια αυγουλιερα ή κατι αλλο:😕
Και με τους δύο τρόπους γίνεται. Δοκίμασε πρώτα όμως να βάλεις στη μερίδα της αυγοτροφής που τους προσφέρεις. Είναι ευκολότερο.
 
Back
Top