Γενικά Τα φώτα σας για το κακαρίκι, είναι εύκολο σαν πουλί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σήμερα επισκεφτηκα ένα πέτ σοπ της γειτονιάς οπου συνάντησα ένα κακαρίκι!Γλυκήτατο και πολύ περίεργο! Είχε και άλλα κακαρίκια στο κλουβί αλλα ένα με πλησίαζε συνέχεια! Δεν γνωρίζω αν είναι θυληκό ή αρσενικό αλλα ήταν ενος έτους σίγουρα γιατί είχε σχηματιστεί δακτύλιος κόκκινου χρώματος γύρω απο το μάτι του!Άκουσα οτι έχει στοιχεία ροζέλλας αλλα είδα videο στο youtube με κακαρίκι να μιλάει πράγμα που οι ροζέλες δέ κάνουν... Τιμή 60 ευρώ!
Οι ερωτήσεις τώρα... Είναι εύκολο σα πουλί; Κατάλληλο για πολυκατοικία (οχι οτι έχω πρόβλημα αλλα να ξέρω); Κελαηδάει ή κράζει;Λόγω της προχωρημένης ηλικίας είναι αρκετά δύσκολο στην εξημέρωση;
 
Ειναι γενικα ησυχα πουλια, τη φωνη τους πιστευω να την ακουσες στο youtube, δεν ειναι ενοχλητικη κατα την αποψη μου. Γενικα τους αρεσει να περπατανε αρκετα και γι αυτο η συχνη καθαριοτητα στο κλουβι νομιζω ειναι απαραιτητη.

Δαχτυλιδι φοραει; Τι ηλικια εχει; Το οτι σε πλησιασε ειναι καλο δειγμα οτι ισως εξημερωθει ευκολα στο να βγαινει απο το κλουβι του και να ειναι ημερο. Γενικα τα πουλια που δεν φημιζονται για την ομιλια τους δεν μαθαινουν μετα απο καποια ηλικια να μιλουν τουλαχιστον κατα κανονα και οχι ευκολα. Αυτο συμβαινει κυριως οταν ειναι μικρα.
 
Δεν πρόσεξα άν φορούσε Δαχτυλιδι μόνο το μάτι του πρόσεξα! Μου έκανε εντύπωση γιατί ενώ όλα τα άλλα έφευγαν αυτό ερχόταν δίπλα μου!Έκανα κίνηση να ακουμπήσω τα κάγκελα και έφυγε κατευθειαν αλλα μετά ξάνα δίπλα μου!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
επειδη ετυχε το καλοκαιρι να αγορασω ενα κακαρικι λουτινο, πολυ γρηγορα καταλαβα οτι ειναι ζωα πολυ υπερκινητηκα. Του αρεσει να περπατα αλλα και να σκαρφαλωνει, η περιεργια τους απιστευτη, οτι δει το δοκιμαζει, επειδη ομως δεν μπορουσα λογο δουλειας να ασχοληθω πολυ μαζι του δεν το εχω εκπαιδευση και ετσι του αγορασα και αλλο ενα για παρεα, τα πηγαν θαυμασια απο την πρωτη μερα. Δεν κανουν καθολου φασαρια, αν δεν υπολογισεις βεβαια τη φασαρια απο το περα δωθε στο κλουβι. Δεν εχω ιδεα αν ειναι αρσενικα οι θυληκα η ζευγαρι. Τους αρεσει πολυ να κοιμουνται σε φωλια και ας μην εχουν σκοπο να γεννησουν. Ειναι πολυ ομορφα πουλια και υπερβολικα πολυ κοινονικα και ενας λογος που μετανιωσα για κατι ειναι που δεν προσπαθησα να τα εκπαιδευσω γιατι με την περιεργια τους πιστευω οτι ειναι αρκετα ευκολο. Και κατι ακομα, οσα περισσοτερα πραγματα εχουν για ασχολεια τοσο το καλυτεροκαι ενα μεγαλο κλουβι το εχουν αναγκη.
 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΓΩΡΑΣΑ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΚΑΡΙΚΙ ΤΟΝ θΩΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΦΤΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΒΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ Η ΡΟΖΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΑΚΙ.
 
τα εχω σε ξεχωριστα κλουβια και η ροζελα μου συνεχεια το παρατιρει και του σφυριζει.
 
Back
Top