Φροντίδα Τα φώτα σας...

theorodos

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2008
Μηνύματα
23
Πόλη
Ρόδος
Μετά απο κόπους και βάσανα τελείωσα την κλούβα που αποτελειται απο 2 μέρη 1,22 πλάτος 50 ύψος και 62 βάθος το κάθε ένα.

Σκεφτομαι να βάλω μέσα στο ένα μέρος όλα τα θηλυκά (περίπου10) και στο άλλο κάποια απο τα αρσενικά μου (γύρω στα 7-8).

Βασικός λόγος είναι οτι έχει γεμίσει το διαμέρισμα κλούβια και αν προσθέσεις και 2 κόρες η κατάσταση πάει να ξεφύγει.

Έφτιαξα λοιπόν την κατασκευή αυτή για το μπαλκόνι με σκοπό να την σκεπάζω με ναϋλον τον χειμώνα και να περιμένω την επόμενη περίοδο αναπαραγωγής μιας και το 90% των πουλιών μου είναι του 2007 και δεν θέλω να τα ταλαιπωρήσω απο τώρα.

Ερώτηση
α. Είναι σωστότερος ο διαχωρισμός αρσενικών θηλυκών;

β. Δεδομένου οτι υπάρχουν ζευγάρια τρέχει τίποτα αν τα χωρίσω και να τα ξαναπούν του χρόνου;

Αυτά προ το παρόν αν και επιφυλάσσομαι για τα επόμενα ερωτήματα που στανταρ θα ακολουθήσουν...
 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ίσα-ίσα που επιβάλετε να είναι χώρια τα θηλυκά από τα αρσενικά.
Τα θηλυκά όλα μαζί δε θα έχουν πρόβλημα.
Νομίζω όμως ότι τα αρσενικά στην ίδια κλούβα (που είναι μεν ευρύχωρη) μπορεί να έχεις προβλήματα με τσακωμούς.
 
Πιστεύω πως τα αρσενικά σίγουρα θα μαλώνουν μεταξύ τους. Ακόμα και σε πολύ μεγάλες κλούβες πρέπει να υπάρχουν και θηλυκά και μάλιστα σε αναλογία 1:3 (περίπου).
 
τα αρσενικα σιγουρα οταν θα ερχονται κοντα θα τσακωνονται γιατι τα καναρινια ειναι ζωα που το καθε αρσενικο πρεπει να εχει την δικια του περιοχη οπως και τα σκυλια αρα οι τσακωμοι θα υπαρχουν αμα εχεις μαζι ολα τα αρσενικα αλλα υπαρχοι και ενα καλο οτι η κλουβα ειναι ευρηχορη και ετσι τα πουλια θα εχουν χωρο να φευγουν αρα ελατωνοται οι τσακωμοι.Βαλε μια φωτο αμα μπορεις και αμα θελεις απο την κλουβα οταν την γεμισεις με τα πουλια για να δουμε και τι δουλεια εκανες.
 
Βλέποντας άλλες κλουβες εδω μέσα ντρέπομαι να βάλω την δικιά μου... Τρώγεται μεν αλλά σε σύγκριση με κάποιες που είδα εδω μέσα η δικιά μου δεν πιάνει μια...
 
δεν χρειαζεται να ντρεπεσαι για τιποτα φιλε, ο καθενας κανει οτι μπορεικαι μονο η προσπαθεια που κανεις για να ειναι οσο πιο ανετα μπορουν τα πουλια σου φτανει και με το παραπανω! Μπραβο για την προσπαθεια σου!
 
Ελα θοδωρη... Τι θ απει ντρεπεσαι για την κλουβα σου; Εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι που ειναι επιπλοποιοι, μαραγκοι, σιδεραδες, και αλλοι απλα πολυ μερακληδες! Καθενας κανει οτι θεωρει πιο ευχρηστο κι εξυπηρετικο γι αυτον και για τα πουλια του! Αν παρολα αυτα ντρεπεσαι, μην τη βαζεις δεν τρεχει τιποτα, απλα ισως τα παιδια σε βοηθουσαν να διορθωσεις ατελειες!
Να εισαι καλα!
 
με την πρωτη ευκαιρια θα την βαλω... (... Ελλειψη ψηφιακής φωτογραφικής)

Βασικά βρίσκομαι όπως είπα στο στάδιο προετοιμασίας για του χρόνου. Γιατί ευτυχώς ανακάλυψα νωρίς πως αν δεν τα εχεις τουλάχιστον 2χρονα και δεν είναι στην κατοχή σου για μια σαιζόν χαϊρι δεν βλέπεις.
Το τι αρσενικό βγήκε Αγλαϊα και το τί θηλυκό βγήκε Βρασίδας δεν περιγράφεται...

Είπα και εγω μετά απο χρόνια να ξανασχοληθώ (λίγο πιο εντατικά) αλλά τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν... Αρπάζει ένα ο πετσοπας... στο φυσάει (και καλά) πας σπίτι ετοιμάζεις και γυαλίζεις ζευγαρόστρα... Βάζεις νήματα... φωλιές κι έναν αρσενικό βαρβάτο απο απέναντι που τον ποτίζεις και τον ταϊζεις 2 χρονάκια και ξαφνικά ακούς την υποτιθέμενη "κυρα-Λίτσα" να "τα λέει" καλύτερα απο τον δικό σου και να έχει ένα τσουτσούνι μεγαλύτερο απο το δικό σου...

Το ίδιο έγινε και με τα αρσενικά... (όταν είπα να το εντατικοποιήσω)...

Τελικά σκέφτομαι αν θα πρέπει να ζητάω το αντίθετο απο αυτό που θέλω... (περισσότερες είναι οι πιθανότητες να το πετύχουν)

Οπότε τώρα τα β'αζω ένα ένα σε μικρό κλουβί και 2-3 βδομάδες παρακολούθηση... όποιος λαλήσει απο δώ όποια αρκεστεί στο "κούιιι" απο κεί...
και ξαναστήνουμε πανηγύρι του χρόνου...
 
Επειδή μου αρέσει να κάνω βόλτα στους δρόμους της πόλης μου και να καμαρώνω διάφορες κατασκευές κυρίως μπαλκονάτες έχω ανακαλύψει μία "φρέσκια" στην οδό Αγαθονησίου. Μήπως...
 
Παρ' ολο που δεν εχουμε δει φωτο απο την κατασκευη του theorodos, πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει ενα αδιαφανες χωρισμα στη μεση, ετσι ωστε να μην βλεπονται αρσενικα - θηλυκα, για να απολαμβανει ο φιλος το τραγουδι τους.

Χρηστος
 
Καταρχην καλησπερα. Μπορεις να χωρισεις αρσενικα με θυλικα και να ενωσεις του χρονου οποια θελεις,τα καναρινια ακομα και στη φυση οταν τελειωνει η εποχη ζευγαρωματος χωριζουν και μονο κατα τυχη μπορει το ιδιο ζευγαρι να ξανασμιξη την επομενη αναπαραγωγικη περιοδο. Καποια μαλωματα ισως υπαρξουν μεταξυ αρσενικων, στα θυλικα κανενα προβλημα. Ειναι λαθος ομως αυτο που λες οτι πρεπει να ειναι 2 χρονια στο χωρο σου τα πουλια και μετα να τα βαλεις για ζευγαρωμα, τα καναρινια ειναι ετοιμα για ζευγαρωμα απο το δεκατο μην πω τον ογδοω μηνα ζωης τους.Λες "φοβαμαι μηπως τα ταλαιπωρισω ειναι του 2007"ισα ισα που καλο θα τους κανει να ζευγαρωσουν αν ειναι πυρωμενα παρα κακο, εκτος και αν τα πουλια ειναι σε κακη φυσικη κατασταση, δεν εχουν προετοιμαστει καθολου απο θεμα διατροφης, οποτε με την πρωτη γεννα θα κλαταρουν. Παντως προλαβαινεις να παρεις μια γεννα στα σιγουρα πριν αρχισουν οι ζεστες.
 
Asproulis σε ευχαριστω για την απάντηση, να σου πως όμως πως επειδή δεν γνωρίζω τον μήνα γεννησης των πουλιών (μπορεί να είναι και 12/07) και επειδή πάντα σε συνενόηση με έναν παπου που μιλάω και έχει χρόνια την τρέλλα μου είπε τα εξής...
Χρονιάρες μην βάζεις γιατί έχουν ένα **λαράκι τόσο δα, θα πάθουνε...
Άστα κάνενα χρόνο να τα δεις...

Επίσης θέλω να πω πως έβαλα μια πίτσιρίκα φέτος και αν βλέπατε το αυγό θα κλαίγατε...
απο εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να βγεί πουλί... Ουτε καν μύγα... ασε που το ερμο ενω ειχε κάνει φωλια απο τα μέσα φεβρουαριου έκανε ένα και μοναδικό αυγό τέλος μαρτίου και όλο αυτο το διαστημα καθόταν στην φωλιά και τυρανιότανε αδικα...

Οπότε αδερφέ... Δεν θέλει βιασύνες...
Προτιμώ να τα ζευγαρώσω με λάμπες και διαφορα άλλα τον Οκτώβρη παρά να τα διαλύσω...
Πάντως σε κάνα δυό που δείχνουν νταβραντισμένα θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα το επιχειρήσω..
 
Back
Top