Γενικά Τα budgie μου δεν τρώνε, ούτε πίνουν

GeorgeKous

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2017
Μηνύματα
52
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εχουν περάσει 48 ωρες απο τότε που αγόρασα δύο μπατζι (ζευγάρι) και δεν έχουν φάει /πιει τίποτα. Κατά τα άλλα κρωζουν και κοιμούνται δίπλα δίπλα. Πρέπει να ανησυχώ ή ακόμη προσαρμοζονται στο νέο χωρο; Ευχαριστώ!
 
Πρέπει να ανησυχώ ή ακόμη προσαρμοζονται στο νέο χωρο;
Ακριβώς, το "πιάσατε" :)
Είναι σε φάση προσαρμογής και σχετικού στρες μεταφοράς. Σε λίγες μέρες, εφόσον τα αποκτήσατε υγιή, όλα θα πάνε καλά. Όταν τα πήρατε συγκατοικούσαν ή είναι άγνωστα μεταξύ τους;
Κατ' αρχήν ένα ήσυχο μέρος, όχι στο κέντρο του δωματίου με ακάλυπτες όλες τις πλευρές του κλουβιού και σχετική ηρεμία.
 
Στο μαγαζί βρισκοντουσαν σε ενα μεγαλο κλουβί με άλλα 8 περίπου παπαγαλάκια. Το δωμάτιο στο οποίο τα έχω βάλει δεν είναι ιδιαίτερα ευήλιο. Επίσης είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο σπίτι συνεπώς και ήσυχο. Πρέπει να τα αλλάξω μέρος μήπως; Κάπου που να μας ακούν και να μας συνηθίζουν ίσως; Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το δωμάτιο στο οποίο τα έχω βάλει δεν είναι ιδιαίτερα ευήλιο
Τα πτηνά έχουν ανάγκη από τον ήλιο. Την φυσική άμεση ακτινοβολία του, κάποιες ώρες εβδομαδιαίως. Το ότι το δωμάτιο δεν είναι ευήλιο, σίγουρα δεν βοηθάει την ψυχολογία των πουλιών αλλά αν βγαίνουν έξω* θα ήταν αποδεκτό, εκτός αν επιπλέον έχει και υγρή ατμόσφαιρα. Τότε είναι απολύτως ακατάλληλο.
Αν θέλετε σταδιακά να σας γνωρίσουν και πιθανόν να τα εξημερώσετε, η απόσταση από τους οικιακούς θορύβους, δημιουργεί προσκόμματα σ' αυτή την επιδίωξη. Εκτός αν πρόκειται για δωμάτιο που περνάτε για κάποιο λόγο αρκετές ώρες κάθε μέρα εκεί.
Για την επιλογή μιας καλής θέσης για το κλουβί σας, διαβάστε αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/

* Έξω όμως, δεν αφήνουμε το κλουβί ποτέ μόνο του, λόγω του κινδύνου των αρπακτικών ή δημιουργούμε πλαίσιο προστασίας στον εξωτερικό χώρο.
 
Αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη επικρατεί καιρός Λονδίνου δυστυχώς (υγρασία, βροχές). Θα θέλαμε πολύ να τα εξημερωσουμε ώστε να παίζουν μαζί μας αλλά αποφεύγω να βάζω το χέρι στο κλουβί για την ώρα, καθώς νιώθω πως τα τρομάζω πάρα τα εξημερωνω...
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
αποφεύγω να βάζω το χέρι στο κλουβί για την ώρα, καθώς νιώθω πως τα τρομάζω πάρα τα εξημερωνω...
Πολύ σωστά 👍
Πρέπει να συνηθίσουν κατ' αρχήν την ρουτίνα της καθημερινής φροντίδας τους και να συνδυάσουν την παρουσία σας με το καινούργιο φαγητό και μετά σιγά-σιγά θα ξεκινήσετε την προσπάθεια, χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ και πάλι την τροφή, αλλά κάποια λιχουδιά που αγαπούν όλα, το κεχρί μίλλετ.
 
Back
Top