Αναπαραγωγή Τα budgies μπαινοβγαινουν στη φωλια

Ταμαρα

PB New Member
Εγγραφή
11 Δεκ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Ρόδος
Καλημερα, σημερα και χθες τα μικρα μου φιλαρακια μπαινοβγαινουν στη φωλια, στην αρχη μπαινει το θηλυκο και μετα ακολουθει το αρσενικο καθονται λιγη ωρα και μετα βγαινουν παλι. Ο λογος των κινησεων αυτων ειναι επειδη μπορει κατι να τους τρομαζει και οταν αισθανονται ασφαλεια βγαινουν η πρεπει να περιμενουμε απογονους; (ομως ξερω πως δεν ειναι εποχη για ζευγαρωμα)
 
Η εποχη ειναι λιγο καθυστερημενη αλλα για μια γεννα προλαβαινεις! Παρατηρησε αν οταν πηγαινεις κοντα μπαινουν μεσα.. Αν ναι τοτε απλα τρομαζουν και μπαινουν μεσα για να νιωσουν ασφαλεια! Αλλιως η θηλυκια ετοιμαζεται να κανει αυγα πραγμα που σημαινει οτι αφηνετε το κλουβι σ ενα σταθερο σημειο, δεν το μπαινοβγαζετε μεσα-εξω, και την αφηνεται υσηχη να κανει την δουλεια της! 🙂 Αν δεν της εχεις σουπιοκοκκαλο στο κλουβι τοτε βαλτης ενα και βαλε σε μια αυγοθηκη grit γιατι τωρα με τα αυγα θα χρειαζεται ασβεστιο!

*Ενημερωσε μας για εξελιξεις!
 
Να συμπληρώσω ένα εμπειρικό ακόμη τεστ. Στο κέντρο στη λακουβίτσα της φωλιάς ρίξε λίγο πριονίδι ή χοντρή άμμο. Αν καθαρίσει το χώρο τότε μάλλον ετοιμάζει τη φωλιά. (Έχουν συνήθειο τα παπαγαλάκια να θέλουν καθαρή την περιοχή για να γεννήσουν.) Αν τα αφήσεις σε ησυχία και μέσα στο σπίτι πιθανό να δεις απογόνους. Υπόψη ότι συνήθως η πρώτη γέννα είναι 3-5 αυγά και η δεύτερη 5-8.
Αυτό που λέει ο Φώτης για το σουπιοκόκκαλο και το ασβέστιο είναι σημαντικό καθώς σε περίπτωση γέννας οι απαιτήσεις σε ασβέστιο είναι μεγάλες. Θα πρότεινα να τρίβεις το σουπιοκόκαλο στην αυγοτροφή που τους δίνεις.
 
Back
Top