Διατροφή Τα cockatiel μου δεν τρώνε καθόλου φρούτα, μονο τροφή κλειστού τύπου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaris!!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaris!!

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2013
Μηνύματα
40
καλησπέρα έχω ένα ζευγάρι "κοκατιλ" "λουτινο" έχω πρόβλημα με την διατροφή τους δεν τρώνε καθόλου φρούτα μονο τροφή κλειστού τύπου τι να κάνω "γιαυτο";
 
μην ανησυχεις.. Να τους βαζεις καθε μερα φρουτο. Μεχρι να το μαθουνε, μετα δεν θα προλαβαινεις να τους το βαζεις
και εμενα ετσι ητανε τα μπατζι μου
τπυς εβαζα μηλο και το εκαναν παιχνιδι
μετα το συνηθησαν και το τρωνε τωρα
 
Αυτό που λέει ο Βασίλης. Το τρώνε ή όχι εσύ θα το βάζεις και το απόγευμα θα το αφαιρείς. Το μόνο που έχω να σου πω, δοκίμασε με χόρτα, φύλλα μπρόκολου, σπανάκι κτλ. Συνήθως ξεθαρρεύουν πιο εύκολα με τα χορταρικά και μετά δοκιμάζουν τα πάντα.
 
θα συμφωνησω με την μαρια σχετικα με τα χοτραρικα και εμενα τα δικα μου δεν ετρωγαν οτι και αν τους εβαζα απο φτουτα και χοτρα και μια μερα το θηλυκο δοκιμασε φυλλα μπροκολου και τωρα τα τρωνε ολα
θα ηθελα να σε ρωτησω τα κοκατιλ σου ειναι ζευγαρι εχουν κανει απογονους;
το ζευγαρι λουτινο με λουτινο βγαζει απογονους με καραφλιτσα στο κεφαλι δεν ξερω αν το γνωριζεις;
 
Οκ θα ξεκηνισω με μπροκολο σπανακι μηλο κτλ. Οχι στη τροφη τους φανταζομαι καπου να κρεμοντε σωστα; Οχι δεν εχουν απογονους δεν ηξερα για λουτινο οτι δεν κανει για αναπαραγωγη κ το θυλικο εχει καραφλα το αρσενικο οχι..
 
σε καποια σελιδα ειχα διαβασει πως καλο ειναι να βαλεις χορταρικα ή μηλο πρωι και να βγαλεις για 3-4ωρες τη τρωφη τους ετσι θα ξεκινησουν να τρωνε και το κατι αλλο.
 
Αυτο κανω μαρκο αλλα τιποτα ακομα τους βγαζω την τροφη το πρωη κ βαζω φρουτα κ λαχανικα χοντροκομενα καθαρισμενα καλα.. Μονο μαρουλι που το κρεμαω τρωνε.. Τα υπολοιπα τιποτα ουτε σημασια..

Για την τροφη τους δεν το συζητω σαν τρελα κανουν.. (xtra vital) βεβαια περιεχει απο ολα μεσα αλλα σαν τα φρεσκα λαχανικα τιποτα.
 
Μη το βαζεις κατω συνεχησε ετσι οχι φυσικα ολα τα λαχανικα και φρουτα μαζι καθε δυο=τρεις μερες κατι διαφορετικο και κατι θα γινει αλλα συγουρα μην περημενεις να φανε τα παντα με την ιδια ορεξη!
 
xaris! post: 223206 είπε:
μονο μαρουλι που το κρεμαω τρωνε.. Τα υπολοιπα τιποτα ουτε σημασια..
Αντί για μαρούλι έχεις κρεμάσει σπανάκι, βλήτα, φύλλα μπρόκολου, φρέσκα μυρωδικά;
 
Και μενα το ιδιο φιλε Χαρη οτι και να βαλω μεσα σημασια δεν τα δινει ασχολειτε μονο με τους σπορους και ετσι αναγκαζομαι να του τα δινω στο χερι μεχρι να μαθει..Αν εχεις φτασει ενα επιπεδο εμπιστοσυνης με τα πουλακια δοκιμασε μηπως εμπιστευτουν εσενα και οχι το φαγητο που τους προσφερεις και σιγα σιγα πιστευω να αρχισουν να τρωνε και μονα τους (αυτο ελπιζω και για το δικο μου)... Πειραματiσου με διαφορους τροπους δεν εχεις να χασεις τιποτα
 
Εχω κρεμασει τα παντα μαρια μονο το
μαρουλι κ σταχυα κεχριου τρωνε.. Αυτο θα κανω kouLis σιγα σιγα θα τα φανε που θα παει, σας ευχαριστω για τις συμβουλες!
 
Back
Top