Ασθένειες Τα cockatil μου ειναι άρρωστα;

submarine1981

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
Καταρχην διαβασα τα θεματα εδω και φοβιθηκα με τις ασθενειες που μεταδιδονται στον ανθρωπο. Ελπιζω να μην εχω καμια περιπετεια με τους φιλους μου...
Λοιπον... Ξεκιναω...
Εχω 2 κοκατιλ και εχω παρατηρησει οτι ενα απο τα 2 πρεπει τα κοπρανα του να ειναι πρασινα και σαν διαρρια(δεν ειναι εντελως νερο) Τα πουλια τρωνε κανονικα και βγαινουν εξω απο το κλουβι και πετανε. μερικες φορες οταν τα πλησιαζω το ενα κλεινει τα ματια του σαν να νυσταζει και καθετε φουσκομενο ειτε ειναι εντος κλουβιου ειτε εκτος. μερικες φορες φτερνιζετε.
Το αλο κοκατιλ κανει μερικες φορες σαν να χασμουριεται. Ανοιγει το στομα του και κανει σαν να θελει να φωναξει αλα δεν βγαινει κανενας ηχος.
Σημερα δοκιμασα να βαλω στο νερο το sivotine γιατι μου ειπε ενας πετσοπας οτι το οτι κλεινει τα ματια του το πουλι σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα.
Εσεις τι λετε που ειστε ποιο εμπειροι;
 
Εαν αυτη η υπνηλια τα πιανει προς το μεσημερι η τελοσπαντων σε συγκεκριμενη ωρα της ημερας και δεν κραταει πολυ τοτε δεν ειναι ανησυχητικη, οι περισσοτεροι παπαγαλοι θα παρουν εναν υπνακο στη διαρκεια της ημερας. Επισης καποιες στιγμες ειναι λογικο να φτερνιστουν ιδιως τα ειδη οπως τα κοκατιλ που παραγουν μεγαλες ποσοτητες πουδρας στα φτερα τους.

Τις κουτσουλιες καλο ειναι να τις κοιτας ενω εχεις στρωσει στον πατο του κλουβιου ενα ασπρο χαρτι. Αν το κανεις βγαλε μια φωτο και βαλτην εδω και ισως καποιος καταλαβει κατι. Εαν ανησυχεις πολυ τοτε καλυτερα να απευθυνθεις σε εναν ειδικο πτηνιατρο.:)

Αυτο που σου εδωσε μαγαζατορας τι ειναι; Ειδικος για φαρμακα και αγωγη πιστευω πως ειναι μονο καποιος που το εχει σπουδασει αυτο και οχι ενας εμπορος ο οποιος ηθελε να σου πουλησει κατι.
 
Αυτο που μου εδωσε ειναι αντιβιωση. κατα της πνευμονιας, ορνιθωσης καταρροης και διαρροιας.
Παντος δεν το βλεπεις τοσο ανησυχητικο ε; Βλεπεις ειναι σχετικα καινουρια τα πουλακια μου και τρεμω μην μου παθουν κατι.
Θα βαλω φυλλο Α4 λευκο και θα το βγαλω φωτο να το δειτε.
 
Μη δίνεις αντιβοίωση χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συγκεκριμένο και χωρίς να ξέρεις τι είναι. Υπάρχει πιθανότητα να εξασθενήσεις τον οργανισμό χωρίς λόγο. Μπορεί να έφαγε κάτι και να το πείραξε. Όπως επισήμανε ο Ανέστης δοκίμασε για λίγες ημέρες διατροφή με σπόρους και πολυβιταμίνες στο νερό και λευκό χαρτί στον πάτο για να εντοπίσεις εάν υπάρχει πρόβλημα. Επιπλέον καλό να δείς και την αμάρα εάν επάνω έχουν περιτώματα ή εάν αυτά κρέμωνται ινώδη από αυτή.
 
Μου το ειπε και ο πετσοπας αυτο. η Αμαρα τους ειναι καθαρη(δηλαδη οχι ακριβως αμαρα...η περιοχη γυρο απο αυτη, στα πουπουλα).
Βασικα ξεκινησα θεραποια με αντιβιωση. Μου ειπε ο πεσοπας οτι δεν θα παθουν κατι κακο εστω και προληπτικα. Εχει μεσα το φαρμακο βιταμινες και γλυκοζη για να μην τα αποδυναμωσει τα πουλια...
 
Μου το ειπε και ο πετσοπας αυτο. η Αμαρα τους ειναι καθαρη(δηλαδη οχι ακριβως αμαρα...η περιοχη γυρο απο αυτη, στα πουπουλα).
Βασικα ξεκινησα θεραποια με αντιβιωση. Μου ειπε ο πεσοπας οτι δεν θα παθουν κατι κακο εστω και προληπτικα. Εχει μεσα το φαρμακο βιταμινες και γλυκοζη για να μην τα αποδυναμωσει τα πουλια...

Η αντιβιωση δεν αποτελει προληψη αλλα θεραπεια. Η ασκοπη χρηση φαρμακων μπορει να προκαλεσει προβληματα. Κανονικα θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να απαγορευεται η πωληση τους σε πετ σοπ αφου δεν ειναι αρμοδιοι οι μαγαζατορες να δινουν "συνταγες" και οδηγιες σε ιατρικα θεματα και παρολα αυτα το κανουν για να πουλησουν.
 
Back
Top