Αναπαραγωγή Τα gloster μου βατεύονται ενώ έχουν ήδη νεοσσό 16 ημερών

Πάνος τσ.

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2019
Μηνύματα
9
Καλημέρα σας!
Χθες τα gloster μου τα είδα να βατευονται, έχουν ήδη έναν νεοσσο 16 ημερών το ταΐζουν και οι 2 γονείς κανονικά, έχω εξωτερική φωλια και προσέθεσα αλλη μια η καναρα παρατήρησα ότι αναποδογυριζει την τσόχα γιατί συμβαίνει αυτό? Και μια άλλη ερώτηση θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν βάλω διαχωριστικό? Το λέω διότι ο νεοσσος είναι μόνο 16 ημερών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂
 
Να ρωτησω στη εξωτερικη ειχες τσοχα, αν οχι γι αυτο και την, αναποδογυριζει και η λυση ειναι να τη ραψεις. Για το διαχωριστικο δεν το κρινω απαραιτητο αφου ειναι μονο ενα πουλακι και εστω ο ενας γονιος θα συνεχισει να το ταιζει.Βεβαια περιμενε και αποψεις απο πλεον εμπειρους.
 
Και οι 2 εξωτερικές είναι στην πρώτη δεν είχα τσόχα δεν πρόλαβα να πάω να αγοράσω σε 2 ώρες είχε έτοιμη την φωλια 🤣. Ωραία τοτε θα την ραψω. Θα την έβγαζα τελείως αλλά λόγο του ότι πιάνουν οι ζεστές έχω ρίξει ψεριροσκονη. Σε ευχαριστώ για την γνώμη σου!
 
Θα σε διευκολυνει πολυ η τσοχα αν κανει περισσοτερα αυγα στη δευτερη γεννα της και περισσοτερο οταν βγουν οι νεοσσοι και θα χρειασθει να καθαρισεις την φωλια την 6,7 μερα και ν' αφησεις μονο την τσοχα.Ψειροσκονη Pinex powder, που θα ανανεωνεις καθε 7 η 8 μερες, ετσι εγω δεν ειχα κανενα προβλημα στην πρωτη μου αναπαραγωγη που ειχα 4 πουλακια και τωρα ετοιμαζομαι για την δευτερη. Καλη συνεχεια και καλοκλαρωτο το πρωτο σου.
 
Καλημέρα και σε σένα Πάνο!
Χθες τα gloster μου τα είδα να βατευονται, έχουν ήδη έναν νεοσσο 16 ημερών το ταΐζουν και οι 2 γονείς κανονικά
Η συνεύρεση του ζεύγους είναι φυσιολογική, καθώς ο νεοσσός θα εγκαταλείψει την φωλιά σύντομα, θα οδεύσει προς τον απογαλακτισμό και επομένως οι γεννήτορες ενστικτωδώς θα εκκινήσουν νέα γέννα. Το ότι συμμετέχουν ενεργά και οι δύο ετέροι στη ανατροφή του είναι πολύ θετικό.

έχω εξωτερική φωλια και προσέθεσα αλλη μια η καναρα παρατήρησα ότι αναποδογυριζει την τσόχα γιατί συμβαίνει αυτό?
Συμβαίνει συχνά. Δεν αποδέχονται πάντοτε την τσόχα τα θηλυκά. Όπως σε συμβούλεψε παραπάνω ο Γιώργος, η λύση είναι να την ράψεις στο σκεύος φωλιάσματος, γιατί καλό είναι να προστίθεται.

Και μια άλλη ερώτηση θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν βάλω διαχωριστικό? Το λέω διότι ο νεοσσος είναι μόνο 16 ημερών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂
Συμφωνώ με τον Γιώργο! Στη παρούσα φάση, με δεδομένη την άριστη γονεϊκή συμπεριφορά τους και την νεαρή ηλικία του νεοσσού, δεν κρίνεται σκόπιμο. Αντιθέτως, πιθανόν να προέκυπταν προβλήματα και να διαταράσσονταν οι ισορροπίες τους. Να τα αφήσεις ως έχουν και εφόσον μεσολαβήσουν μερικές ημέρες, το συζητάμε. Καλή σας συνέχεια! 👍
 
Μην με ευχαριστείς Πάνο, αλίμονο! Και θα χαρούμε πολύ να έχουμε νεότερα σου και απορίες σου για οτιδήποτε!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top