Αναπαραγωγή Τα gouldians χρειαζονται οπωσδηποτε σπινους για αναπαραγωγη;

alexan2dros

Banned
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
252
Πόλη
Ηράκλειο
τα gouldians απο οτι διαβαζω ειναι δυσκολα στη αναπαραγωγη.. Τι πουλια αναλαμβανουν τα αυγα τους; Προσπαθω να συλλεξω οτι πληροφοριες μπορω γιατι θελω να αγορασω gouldians και θελω να ειμαι σχετικα και οσο μπορω προετοιμασμενος..

και οταν λεω αναλαμβανουν εννοω οταν τα παρατανε εκεινα... κατι για σπινους ειχα διαβασει.. Τα bicheno ειναι οι σπινοι;
 
Αλέξανδρε τα gouldians είναι δύσκολα στην αναπαραγωγή, αν δεν είναι ακόμα ώριμα να γινουν γονείς λόγω ηλικίας, αν έχουν προβλήματα υγείας, αν δεν έχει γίνει η σωστή διατροφική προετοιμασία, αν τα ενοχλεί συνεχώς ο ιδιοκτήτης τους και πολλά άλλα. Σε τετοιες περιπτώσεις τον ρόλο των θετών γονέων αναλαμβάνουν οι κοινωνικοί σπίνοι.

Ομως υπό τη προυπόθεση οτι όσα αναφέρθηκαν παραπανω είναι εντάξει, δεν πιστευω οτι είναι δύσκολα στη αναπαραγωγή.

Ελπίζω όσοι έχουν και εκτρέφουν gouldian να σε βοηθησουν περισσότερο με τις γνωσεις τους!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτοι σπινοι πρεπει να ειναι θηλυκα ετσι;στα petshop τους βρισκεις ετσι; ξερεις ποσο πανε; δηλαδη αν παρω gouldians na παρω μαζι και Bengalese Finch;
 
Tα γκουλντιανς οπως λεει και η Τζωρτζινα ειναι σχετικα δυσκολα στην αναπαραγωγη. Αν ομως υπαρχει γνωση πιστευω πως οι πιθανοτητες να χρειαστουν παραμανες ειναι σχεδον οσες και στα καναρινια.

Η υιοθετηση πρεπει να αποφευγεται γιατι εκφυλιζει τα μητρικα ενστικτα ενος ηδη απειλουμενου ειδους.

Αλεξανδρε αν μελετησεις πολυ καλα πριν παρεις τα πουλια τοτε θα εισαι προετοιμασμενος για τα παντα και θα ξερεις και αν τελικα σου κανουν αυτα τα πουλια. Σε συμβουλευω να διαβασεις πολυ προσεκτικα ολο το www.ladygouldianfinch.com
 
Αλέξανδρε δεν θελω να σε αποτρέπω απο τις επιλογές σου, αλλα ξανασκέψου προς τα που πρέπει να προσανατολιστείς. :D

Οι κοινωνικοί σπίνοι πρέπει να είναι ζευγάρια επίσης. Επειδη γενννάνε πολύ ευκολα, πού σύντομα θα αποκτησεις πολλά πουλάκια.

Δεν ειναι απαραίτητο να παρεις και κοινωνικούς σπίνους. Παρε μόνο τα γκουλντιαν για αρχή, γνωρισε το είδος και τiς ιδιαιτερότητές του και μετα προχωράς σε αναπαραγωγή.

Επειδη διαβασα και άλλα πόστ οτι είσαι φοιτητης, μηπως να ξανασκεφτόσουν την επιλογή για Budgie😕;)
 
μμ με ενοχλει καπως ο θορυβως που βγαζουν... Θα παρω το πιο πιθανον ενα ζευγαρι gouldians να δω τι παιζει και αν τυχον και κατσει να γεννησουν καλως... αλλιως και μονο π τα βλεπεις αρκει... Και μετα αν θελω παιδακια βλεπω και κανω...
 
Back
Top