Αναπαραγωγή Τα lovebird μου ζευγαρωσαν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nantia10
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nantia10

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2016
Μηνύματα
132
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα ελπιζω να ειστε ολοι καλα και εσεις αλλα και τα μικρα σας... Οσοι εχουν διαβασει το προηγουμενο θεμα μου θα γνωριζουν πως εχω ενα ζευγαρι το οποιο ειχε ζευγαρωσει και πριν δυο μηνες μου εβγαλαν μικρουλια... Τα πουλια δεν τα εχω χωρισει ακομα απο τους γονεις διοτι ακομα μπαινοβγαινουν στην φωλια... Παρολα αυτα χθες το βραδυ ειδα να ξανα ζευγαρωνουν οι γονεις τωρα τι να κανω;
 
Θα τα αφήσεις σε δεύτερη γέννα στο καπάκι;
Οι 2 μηνών νεοσσοί τρώνε πλέον εντελώς μόνοι τους ή ταΐζονται που και που από τους γονείς;
Αν πας σε δεύτερη γέννα, όταν δεις το πρώτο αυγό, πρέπει να απομακρύνεις τους νεοσσούς από το κλουβί πάντως, ίσως και λίγο νωρίτερα για να μην τους μαδήσουν.
Δώσε λίγα φύλλα ξηρής δάφνης για να στρώσουν στην φωλιά.
Το ότι μπαινοβγαίνουν τα μικρά στην φωλιά, δεν σημαίνει απαραίτητα πως την έχουν ανάγκη. Και τα μεγάλα όσο υπάρχει φωλιά, θα κάθονται όλη μέρα μέσα τους αρέσει αυτό.
Μην ξεχάσεις υγρό ασβέστιο στο θηλυκό όταν δεις αυγό, σουπιοκόκκαλο και ωμό σουσάμι στους σπόρους.
 
Τρωνε μονα τους πια απλα επειδη καθονται με τη μανα τους στη φωλια για αυτο και δεν τα εβγαλα... σουπιοκοκαλο τους εχω συνεχεια... και πλακα ασβεστιου... και σουσαμι τους βαζω μια φορα την εβδομαδα... Τι εννοεις θα τους μαδισουν
 
τι εννοεις θα τους μαδισουν
Σε πολλά είδη πουλιών, οι γονείς όταν ετοιμάζονται για δεύτερη γέννα και έχουν νεοσσούς στο κλουβί, βρίσκουν εύκολη λύση να τους τραβούν τα πούπουλα για να φτιάξουν νέα φωλιά.
Επίσης βγάλε την φωλιά να την καθαρίσεις καλά, να στεγνώσει και να την ψεκάσεις με κάποιο ελαφρύ παρασιτοκτόνο όπως το chevitren, εκτός και έχεις δεύτερη φωλιά να αντικαταστήσεις αυτήν.
 
Τέλεια!
Προχώρα λοιπόν. Τα μωρά μας τα έχεις δείξει ή έχεις ξεφύγει; :)
 
Οταν ηταν πολυ μικρα τωρα μεγαλωσαν εχουν φτασει σχεδον στο μεγεθος των γονιων τους... Πως μπορω να μικρινω φωτογραφια
 
Εφυγε παλι και το εβρεξα οπως την προηγουμενη φορα και οπως επεσε χτυπησε το κεφαλακι του στο τσιμεντο και ξεψυχησε μολις το πηρα στα χερια μου αστα τρελαθηκα
 
Εβγαλε τη σητα απο κατω τωρα την εδεσα με δεματικα βεβαια δεν μπορω να την καθαρισω καλα αλλα δεν γινεται αλλιως
 
Εβγαλε τη σητα απο κατω τωρα την εδεσα με δεματικα βεβαια δεν μπορω να την καθαρισω καλα αλλα δεν γινεται αλλιως
Ας κάνω εγώ πάλι την κακιά και να σε ρωτήσω Νάντια, εφόσον δεν είσαι σε θέση να αγοράσεις ένα καινούργιο κλουβί για τα lovebirds, ώστε να είναι ασφαλή, γιατί θέλεις να προχωρήσεις σε δεύτερη γέννα στο καπάκι;
Αυτή τη στιγμή έχεις πέντε lovebirds, έχεις χώρο για να στεγάσεις και τα υπόλοιπα που θα έρθουν από τη δεύτερη γέννα, έχεις την οικονομική δυνατότητα να προβείς σε αγορά κλουβιών για τη μετέπειτα εγκατάσταση τους;
Ωραία η αναπαραγωγή δε λέω, αλλά πριν προχωρήσουμε σε αυτή θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί τι θα κάνουμε τους νεοσσούς και αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στα έξτρα έξοδα που θα προκύψουν.
Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να αγοράσεις καινούργια και ασφαλή κλουβιά για τα πουλιά που έχεις, γιατί το lovebird σου δραπέτευσε για δεύτερη φορά, άρα μόνο τυχαίο δεν είναι.
Εφόσον έχεις αγοράσει τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα στεγάσει τα φιλαράκια σου και έχεις το χώρο να τα φιλοξενήσεις τότε μπορείς να προχωρήσεις σε δεύτερη γέννα.
 
Το κλουβι αυτο που εχω στα πουλια ειναι καινουριο... Το αγορασα μαζι με τα πουλια το πασχα... και ναι εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω δευτερο κλουβι για ταα αλλα πουλια..
 
Το κλουβι αυτο που εχω στα πουλια ειναι καινουριο... Το αγορασα μαζι με τα πουλια το πασχα...
Εφόσον το κλουβί είναι καινούργιο και αφού το lovebird σου δραπέτευσε για δεύτερη φορά θεωρώ πως δεν είναι κατάλληλο.
... και ναι εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω δευτερο κλουβι για ταα αλλα πουλια..
Πολύ ωραία. Αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα, αφού οι γονείς ζευγάρωσαν πάλι και σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε δεύτερη γέννα. Θα χρειαστεί να χωρίσεις τα μικρά αφού πλέον τρέφονται μόνα τους. Θεωρώ πως το κλουβί που έχεις(αν θέλεις ανέβασε μια φωτογραφία του) χρειάζεται αντικατασταση. Επομένως, στην παρούσα φάση χρειάζεσαι δύο μεγάλα κλουβιά και αργότερα που θα έρθουν και τα μικρά της δεύτερης γέννας, θα χρειαστείς τρίτο και ίσως και τέταρτο κλουβί. Λάβε υπόψιν σου τις πολλές υποχρεώσεις που θα δημιουργηθούν και τότε κάνε το επόμενο βήμα.
 
Θεωρώ πως το κλουβί που έχεις(αν θέλεις ανέβασε μια φωτογραφία του) χρειάζεται αντικατασταση.
Ας βάλει μια φωτογραφία του σημείου που δραπέτευε το άλλο για να βρούμε κάποια πατέντα αφού είναι καινούργιο.
 
Το κλουβι που εχω ειναι 60 αρα ζευγαρωστρα... Το εφτιαξα τωρα εβαλα δεματικα για να μην βγαινει η σητα που ηταν συρταρωτη...
 
Back
Top