Γενικά Τα lovebirds αγαπανε το μπανιο;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω ακουσει οτι τα lovebirds αγαπανε πολυ το μπανιο. τα δικα μου δεν κανουν ποτε. τους βαζω καθε μερα το μπανακι με καθαρο νερο-εννοειτε- κι ομως δεν το πλησιαζουν. τι φταιει;
το αφηνω περιπου μια ωρα μεσα στο κλουβι αλλα τιποτα. Προκειτε για ενα ζευγαρι μικρης ηλικιας (5 μηνων). τι πρεπει να κάνω; Επισης ενω τους παρεχω τα παντα απο τροφη αυτα προτιμουν μονο τους σπορους και ειδικα το κεχρι. αυγο, λαχανικα και φρουτα δεν τα τρωνε. Πως με συμβουλευετε να το χειριστω;
 
Μπάνιο και τα δικά μου κάνουν σπάνια. Μπορείς τις ζεστές μέρες και πρωινές ώρες να τα καταβρέχεις με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, και με ψεκαστήρι σε χαμηλή ροή στυλ ντους.
Για τα χορταρικά, ξεκίνα με μικρόφυλλα χορταράκια, μαϊντανό, ρίγανη χλωρή και προχώρα σε επόμενα αν ξεκινήσουν τις δοκιμές. Η μόνη λύση επιμονή και υπομονή. Όλα έτσι κάνουν όταν δεν έχουν συνηθίσει και όλα τελικά ξεκινούν.
Μην απογοητεύεσαι. Βάζε-πέτα και ξανά από την αρχή :)
 
Οι αφρικανικοί παπαγάλοι γενικότερα δεν είναι και οι μεγαλύτεροι φανς του μπάνιου μιας και στη χώρα τους θα είχαν σπάνια την ευκαιρία να βραχούν. Αντίθετα οι παπαγάλοι του "Νέου Κόσμου" μιας και ζουν σε κλίματα με υγρασία και συχνές βροχοπτώσεις συνήθως λατρεύουν το νερό.
 
Ο δικος μου παντως κανει σαν τρελος για το μπανιο.
Αφου οταν του βαζω φρεσκο νερο στην ποτιστρα του προσπαθει να κανει ακομα και εκει μπανιο, χωνει μουρη μεσα (οσο χωραει) και φουσκωνει τα φτερα και πιτσιλιεται 😀 .
Φυσικα και στη βρυση κανει και στη μπανιερα του!
 
και ξαφνικά ακουω μια τρελλη φασαρια στο μπαλκονι, βγαινω και βρισκω και τα δυο πουλιακια να κανουν το μπανιο τους για πρωτη φορα. ηταν λουτσα στη κυριολεξια και απ οτι καταλαβα το απολαμβαναν τρελλα. τι εγινε ξαφνικά και αλλαξαν τοσο πολυ δεν το καταταλαβα. ειναι τρελλοπουλια σαν το αφεντικο τους. το χαρηκα παντως παρα πολυ
 
Εαν τα πιάνει ο ήλιος κάποιες ώρες συνήθως τότε θα προτιμήσουν να βραχούν. Εαν ζουν μέσα στο σπίτι πολλές φορές ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας ξυπνά ενστικτωδώς την ανάγκη για μπάνιο αφού προσομοιώνει τον ήχο της βροχής στις τροπικές περιοχές.
 
Back
Top