Αναπαραγωγή Τα parrotlet πεφτουν σε καταθλιψη αν δε ζευγαρωσουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Niki

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2016
Μηνύματα
54
Γεία σας! Σε λίγους μήνες γίνεται 1 έτους θηλυκό Πάροτλετ! Είναι από τα είδη που ζουν ως ζευγάρια όπως τα lovebirds? Πέφτουν σε κατάθλιψη αν δε ζευγαρώσουν; Ή ζουν άνετα και μόνα!?
 
Μπορεί μια χαρά να ζήσει και μόνο του. Αν όμως δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί του, καλό θα είναι να έχει μια παρέα του είδους του.
 
Έχω αρκετό χρόνο, και περνάω πολλές ώρες μαζί της, άλλωστε γι'αυτό την απέκτησα. Επίσης είναι πάντα με ανοιχτή την πόρτα, μπορεί να βγει όποτε θέλει. Όταν δεν είναι κάποιος στο χώρο προτιμάει να μένει στο κλουβί. Τώρα που ο καιρός είναι καλός την αφήνω πολλές ώρες έξω, με κλειστή πόρτα φυσικά, και ακούει φύση. Βέβαια αισθάνομαι ότι προτιμάει να είναι μέσα στο σπίτι με παρέα, αλλά μάλλον είναι θέμα συνήθειας. Είχα απ΄λα την ανησυχία επειδή έχε πολλά κοινά με το lovebird, μήπως ζει μόνο σαν ταίρι. Όπως και να 'χει θα έχω πάντα χρόνο να της αφιερώνω, και το θετικό είναι πως και να λείπω, δεν έχει θέμα το δέσιμο της μαζί μου, να το εκδηλώσει και σε άλλους χωρίς κάποια διάκριση. Δηλαδή παρατηρώ ότι, έχει δεθεί με τον άνθρωπο, δεν κάνει διακρίσεις παρόλο που ζει μαζί μου μόνο, εκδηλώνεται το ίδιο σε όλους. Γνωρίζει το χώρο όταν αλλάζει, αλλά και πάλι αυτό δεν την δυσκολεύει να προσαρμοστεί. Αυτά τα λ΄γα, αν παρατηρείτε κάτι περίγυρο, μπορείτε να μου το επισημάνετε.
 
Όταν δεν είναι κάποιος στο χώρο προτιμάει να μένει στο κλουβί.
Όταν δεν θα είναι κάποιος στον χώρο, το κλουβί πρέπει να είναι κλειστό και το πουλί μέσα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/ .
Είχα απ΄λα την ανησυχία επειδή έχε πολλά κοινά με το lovebird, μήπως ζει μόνο σαν ταίρι
Ούτε για τα lovebirds δεν είναι απόλυτο αυτό, απλά ένας μύθος :)
 
Δε βγαινει, απο το κλουβι αν λειπω!1 Δεν βγαινει ουτε από το δωμάτιο. Δεν έχει μάθει να κινείται σε όλο το σπίτι. Αλλά κρατάω τη συμβουλή σου. Μιας και το ανέφερα, το ότι είναι στο δωμάτιο μου είναι ανθυγιεινό >;
 
Ανθυγιεινό για μένα! Είναι ασφαλής η μικρή! Δεν καπνιζω δε χρησιμοποιώ σπρει και τίποτα τέτοιο/
 
Το υπνοδωμάτιο δεν είναι το ιδανικό σημείο να έχουμε το κλουβί.
Υπάρχει ένα άρθρο επί του θέματος της τοποθέτησης του κλουβιού στο σπίτι.
Αν τελικά το υπνοδωμάτιο επιλεγεί ως προτιμότερο μετά από τον έλεγχο των διαθέσιμων, θα πρέπει να είσαι λίγο πιο σχολαστική στην καθαριότητα από ότι ίσως σε κάποια άλλη περίπτωση και είναι απαραίτητος ο καθημερινός αερισμός του δωματίου.
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν τίθεται θέμα αλλεργιών.
Μπορείς ως εκ περισσού να χρησιμοποιείς και φύλλα φυτών που θεωρούνται ότι απωθούν τα ακάρεα, για να εξασφαλιστείς περισσότερο, την Μελιά, Ακονιζιά και την Δάφνη . Τα δύο τελευταία τα βρίσκεις εύκολα και σε μικρές γλάστρες σε φυτώρια.
 
Ακολουθώ τα παραπάνω, εκτός αυτό με τα φύλλα! Αλλά θα φροντίσω να μεταφερθεί σε άλλο σημείου του σπιτιου τώρα που μας συνήθισε. Αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα μπορεί να μένει και όλη μέρα έξω! Ο καιρός βοηθάει, κ μάλλον θα κανουμε λιγη παρέα να μη νιώθει ότι δεν παιζουμε πια, και θεωρω την καλύτερη επιλογή να μένει εξω το καλοκαιρι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα μπορεί να μένει και όλη μέρα έξω! Ο καιρός βοηθάει, κ μάλλον θα κανουμε λιγη παρέα να μη νιώθει ότι δεν παιζουμε πια, και θεωρω την καλύτερη επιλογή να μένει εξω το καλοκαιρι!
Πριν το βγάλεις έξω όμως, θα πρέπει να πάρεις μέτρα για αρπακτικά, ήλιο, βροχή κτλ
Δες εδώ ιδέες.
 
Πριν το βγάλεις έξω όμως, θα πρέπει να πάρεις μέτρα για αρπακτικά, ήλιο, βροχή κτλ
Δες εδώ ιδέες.
Ακριβώς. Τα αρπακτικά κάνουν παρτυ. Μη το αφήσεις ούτε λεπτό μόνο του έξω χωρίς να πάρεις μέτρα προστασίας.
 
...*Επίσης είναι πάντα με ανοιχτή την πόρτα, μπορεί να βγει όποτε θέλει. Όταν δεν είναι κάποιος στο χώρο προτιμάει να μένει στο κλουβί. **Τώρα που ο καιρός είναι καλός την αφήνω πολλές ώρες έξω, με κλειστή πόρτα φυσικά, και ακούει φύση. ***Βέβαια αισθάνομαι ότι προτιμάει να είναι μέσα στο σπίτι με παρέα, αλλά μάλλον είναι θέμα συνήθειας.
*Κακή συνήθεια για οποιοδήποτε πουλί με επεκτάσεις, ασφάλειας, ''πειθαρχίας'', ιεραρχίας (γενικά ψυχολογίας).

**Αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα μπορεί να μένει και όλη μέρα έξω!

**Στα ξαφνικά πολλές ώρες έξω δηλ μόνη = λάθος
(ο καιρός μπορεί να έχει φτιάξει αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί φυσάει και το κυριότερο είναι η προστασία από τα αρπακτικά και γενικότερα τα πουλιά που πετούν ελεύθερα για αρρώστιες)
***Όλα είναι θέμα συνήθειας. Γι αυτό οι ''κακές συνήθειες'' πρέπει να σταματήσουν όσο το πουλάκι είναι ακόμα μικρό. Μεγαλώνοντας το πουλί, μπορεί το κόψιμο τους να έχει κακές επιπτώσεις.
 
Μην σε ξεγελαει το μεγεθος και η μικρη ομοιτητα... καμμια σχεση δεν εχει με lovebirds. Ειναι μικρογραφια αμαζονιου. Ειναι ξαδερφακια. Εχει μεγαλυτερη αναγκη ενασχολησης απο τα lovebirds. και ειναι δυστυχως επιρρεπη στο μαδημα των φτερων.
 
*Κακή συνήθεια για οποιοδήποτε πουλί με επεκτάσεις, ασφάλειας, ''πειθαρχίας'', ιεραρχίας (γενικά ψυχολογίας).



δηλαδη είναι προτιμότερο να ε΄ναι μεσα στο σπιτι μαζί μου από το να είναι εξω να ακούει άλλα ουλια και να τη βλεπει ο ηλιος; δδεν κινδνευει εδω πυ ειμαστε ουτε απο πουια ουτε απο αερα παντως
 
Δεν θέλω να σε πικράνω, αλλά αυτό το "δδεν κινδνευει εδω πυ ειμαστε ουτε απο πουια ουτε απο αερα παντως", όσες φορές το έχουμε διαβάσει, άλλες τόσες μετά έχουμε πικραθεί όλοι.
Όσο και να σου φαίνεται υπερβολικό, βάλε καλά στο νου σου, ότι είναι τόσο πιθανό, όσο ότι ο ήλιος λάμπει και πάρε τα μέτρα σου.
 
... Πέφτουν σε κατάθλιψη αν δε ζευγαρώσουν;

Δεν παθαίνουν κατάθλιψη αν δεν ζευγαρώσουν αλλά όταν εμείς τους συμπεριφερόμαστε διαφορετικά απ΄ότι οι ίδιοι τα έχουμε μάθει.
πχ στη δική σου περίπτωση, (κακώς μεν αλλά...)
, από τη μια το έμαθες να ζει ελεύθερο μέσα στο σπίτι ( =με ανοιχτή πόρτα το κλουβί) και από την άλλη θέλεις στα ξαφνικά να μένει μόνο του στη βεράντα (με κλειστή πόρτα στο κλουβί).
Δύο ξαφνικές και απότομες αλλαγές στις μέχρι τώρα συνήθειες του...
Όσο για το...
...*δηλαδη είναι προτιμότερο να ε΄ναι μεσα στο σπιτι μαζί μου από το να είναι εξω να ακούει άλλα ουλια και να τη βλεπει ο ηλιος; **δδεν κινδνευει εδω πυ ειμαστε ουτε απο πουια ουτε απο αερα παντως...
*Καθημερινά να κάθεσαι μαζί της στον ήλιο για 10-20 λεπτά (καλό θα κάνει και στις δυο σας 🙂
**Έχει απαντήσει ήδη πολύ εύστοχα η maria p
 
ok! Θα μαι προσεχτικη, νομιζα πως το κλουβι και το μπαλκονι ειναι αρκετα προστατευτικά! σευχαριστώ

ναι έχεις δίκιο! Ευχαριστώ για όλες τις λεπτομέρειες!
 
Back
Top