Γενικά Τα pulmhead parakeets είναι καλά παπαγαλάκια;

magicboy

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουλ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Λεμεσός
Παιδία γειά σας είμαι καινούργιος στην παρέα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα pulmhead parakeets αν είναι κάνουν για να το αγοράσω και αν στο μελλον θα μιλήσουν. Τώρα ειναι 2,5 μηνων και κάνουν 300 ευρώ.
Περιμένω απαντήσεις.
 
Καταρχην καλως όρισες φίλε απο τη Λεμεσο! Αφου εισαι "μαγικό αγόρι" ολά μπορείς να τα καταφέρεις!Λοιπόν είναι κάτι σαν τα ρικνεκ οπου οι απόψεις διηστανται... Οτι μπορουν να μιλήσουν μπορουν.. Τωρα εξαρταται απο εσένα και απο το πόσο χρόνο θα διαθέσεις για το πουλί! Τσεκαρε στο youtube θα δείς πολλά βιντεάκια!
 
Σε ευχαριστώ φίλε για την βοήθεια ειναι πολύ όμορφο παπαγαλάκι αλλά ο ρινκεν πιστεύεις είναι καλύτερος...
 
plumed parakeets εννοεις
Δεν πιστευεις πως πριν την αγορα του πουλιου πρεπει να μαθεις καποια πραγματα για τον χαρακτηρα του και να δεις αν ταιριαζει στον τροπο ζωης σου; Τα πρωτα πραγματα που σκεφτομαστε ειναι ποιο ειδος μας ταιριαζει ποσο χρονο μπορουμε να διαθέσουμε και ΑΝ μπορουμε να παρουμε παπαγαλο τετοιου ειδους,θα σου κοστιζει καποια χρηματα μηνιαια κ αν αρρωστησει extra φαρμακα και πτηνιατρους κλπ, μπορεις να ανταπεξελθεις;, ακομα σκεψου οτι θα περασεις αρκετα χρονια μαζι του και πως θα πρεπει εσυ και αποκλειστηκα εσυ να ασχολεισαι μαζι του γιατι εσυ θα εισαι ο μονος που εχει,ή εν παση περιπτωσι ενα ατομο της οικογενειας σου.
εχεις αναρωτηθει για ολα αυτα. Αυτα σκεψου και μετα αν μπορει να μιλησεικαι ναι μπορει να μιλησει, οχι τοσο καθαρα οσο οι ζακο, αλλα μπορει και να μη βγαλει αχνα, γι'αυτο μην το παρεις με την προθεση να μιλησει γιατι αν δε το κανει (ειναι στη φυση του αν θα μιλησει ή αν οχι, δε μπορεις να το αναγκάσεις, μονο να του μιλας πολυ και αυτο θα αποφασίσει αν θα πει κατι ή αν οχι) μετα θα πεταχτεί ή θα χαριστεί ή θα πουληθεί και αυτο ειναι τεραστια ταλεπορια για το πουλι.
 
Βασιάννα σου ζηταώ συγνώμη αλλα πράγματικα κάποια στιγμη πρέπει να περιοριστει αυτή η άποψη... Το να λέμε σε κάποιον οτι δεν είνια βασικη προυποθεση αν μπορέι να μιλήσει ή όχι... Δηλαδή αν για κάποιον είναι βασική προυπόθεση αυτη, δε μπορόυμε να του πούμε εμείς τίποτα... Και πίστεψε με πιστεύω πώς μεγάλη πλειοψηφία εδώ μέσα αυτό σκεφτεται.. Και υπάρχει και μια άλλη ομάδα που σκέφτεται οτι ναι δεν είνια βασικη προυπόθεση αυτη... Νομίζω και μιλάω μονο για τον εαυτο μου.. Οτι θα ήθελα ο παπαγάλος μου να μιλήσει αλλα ζώντας μαζί του για καιρο καταλαβαίνω οτι ο παπαγάλος ειναι πολλά περισσότερα απο το να μπορει να μιλησει... Ισως η ομίλια να είναι το κερασακι μιας τουρτας με πολλές όμορφες στιγμες και πτυχες ενος διαφορετικου πέτ στο χαρακτηρα και στη συμπεριφορά απο τα συνηθισμένα.. Σκέψου κάτι απλό.. Εχω ενα κηπό και θέλω ενα σκυλι να με φυλαέι... Πέρνω ενα ντοπέρμαν, αλλά αφου ζήσω με το ντοπέρμαν καταλαβαίνω οτι είναι ενα υπέροχο σκυλι και ας μη είναι τοσο καλός φύλακας όσο θα ήθελα...
 
μπορεις να ριξεις μια ματια εδω, ειναι ατα αγγλικα
Birds » Parrots » Parakeet - Plum Headed Main Page
 
Ακριβώς αυτο, ο παπαγάλος ειναι κατι πολυ παπαραπάνω απο την ομιλία, πάνω προσπαθώ απλα να τον προ'ι'δεάσω και να του δώσω να καταλάβει πως θα εχει ενα σύντροφο ζωης που ίσως ποτε να μη μιλήσει,ισως να μην ειναι ετοιμος για παπαγάλο και αν δε μιλησει το πουλι να αποκτήσει κακη τύχη γιατι θα πεταχτεί,ισως να τον εχει ενθουσιασει και να ζητα μονο αυτο(magicboy δεν έχω την πρόθεση να σε προσβάλω,ισα ισα που αν καταλαβεις οτι δεν εισαι ετοιμος για παπαγάλο θα σου πω και μπραβο γιατι εισαι συνηδητοποιημενος και σκεφτεσαι και το πουλακι, αλλα ισως και να εισιαι :)Mpiki ειπα τη δικη μου άποψη για τα κριτήρια που πρεπει να εχουμε οταν περνουμε παπαγάλοκαι εσυ ειπες τα δικα σου, ο magicboy θα το σκεφτεί και θα διαμορφώσει μια δικια του άποψη περι του θέματος και θα αποφασίσει τι θα κάνει. :)
 
Vassiania τον παπαγάλο δεν το θέλω μονο για να μιλα... και σκέφτηκα και γω με τη σειρά μου όλες τις πτυχές γιατι έχω και αλλα κατοικίδια και μου αρέσει πολύ να τα φροντίζω και αν δε μιλήσει δε με πειράζει και τόσο, σε ευχαριστώ που με προέτρεψες να τα σκεφτώ όλα αυτά δείχνει ότι νοιάζεσαι για τους παπαγάλους όπως και όλοι εδώ μέσα...
 
Ναι, μπορεί να μιλήσει όμως οχι πολύ εύκολο...

[youtube=youtube;0EhgN4lxldUyoutube]?0EhgN4lxldU[/MEDIA]

[youtube=youtube;AsWNomv7GcEyoutube]?AsWNomv7GcE[/MEDIA]
 
Back
Top