Ασθένειες Τελείωσε η τροφή του lovebird, συμπλήρωσα και τώρα κουρνιάζει στο κλαρί του

ΙωάνναΚ

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2019
Μηνύματα
75
Καλημέρα και πάλι σε όλους και συγγνώμη εκ των προτέρων για τις πολλές ερωτήσεις..ρε παιδιά σήμερα το πρωί έπρεπε να βγω για λίγες ώρες και γύρισα και αυτό ήταν στο πάτωμα και έψαχνε τροφή,είδα ότι του τελείωσε,του έβαλα και από τότε πήγε αμέσως έφαγε και στην αρχή κουρνιαζε πάνω στη τροφή και τώρα συνεχίζει να κουρνιάζει στο κλαρί του...δεν πιστεύω να μου ψοφήσει επειδή αγχώθηκε;τον βλέπω πολύ πεσμένο.. 😕
 
Η τροφή δεν τελειώνει σε μερικές ώρες. Ακόμη και αν από ατύχημα αδειάσει ή χυθεί στο πάτωμα, τα πουλιά δεν μπαίνουν σε κατάσταση ασιτίας μέσα σε μερικές ώρες. Τώρα το πουλάκι προσπαθεί να γλυτώσει το θάνατο από πείνα.

Βάλε του τροφή και μία πολυβιταμίνη στο νερό για μία βδομάδα. Να ελέγχεις καθημερινά την κατάσταση της και να την ανανεώνεις έγκαιρα.
 
@Stavros επειδή περίμενα από κάποιον ότι θα μου το πει αυτό,κοιτάζω καθημερινά,χθες το βράδυ είδα πως είχε ακόμα λίγη ,το πρωί πριν φύγω δεν την είχε τελειώσει..έκανα λάθος εννοείται απλά δεν τίθεται ζήτημα τέτοιας αμέλειας.. σας ευχαριστω για την απάντηση,θα το κάνω αμέσως ❤️️️️️
 
Ιωάννα να ξέρεις ότι δεν αποδίδω δόλο η ανευθυνότητα σε αυτό που έγινε. Τοποθετήθηκα γενικά και για όλους όσοι πρόκειται να διαβάσουν το θέμα.

Όταν λέω να ελέγχεις καθημερινά την κατάσταση της τροφής, εννοώ να παίρνεις την ταΐστρα στα χέρια και να ελέγχεις αν έχει πραγματικά σπόρους ή όχι. Τα περισσότερο πουλιά αφήνουν τα τσόφλια από τους σπόρους μέσα στην ταΐστρα με αποτέλεσμα να έχουμε την εντύπωση ότι είναι σχεδόν γεμάτη ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ένας σπόρος μέσα. Γι' αυτό, πρέπει να φυσάμε καθημερινά τα τσόφλια αφήνοντας μέσα μόνο τους σπόρους και τους ανανεώνουμε λίγο πριν τελειώσουν εντελώς.
 
@Stavros Εχεις απολυτο δίκιο σε αυτά που λές,δεν γνωριζα η αλήθεια είναι αυτές τις οδηγίες έτσι αναλυτικά όπως τις περιγραφεις..να είσαι καλά για την άμεση απάντηση και θα ελέγχω πιο επισταμένα την τροφή του από εδώ και πέρα γιατί αυτό με τα τσόφλια,ενώ είναι προφανές τώρα που το λές ,ε εμένα δεν μου είχε περάσει από το μυαλό..
 
Να αλλάζεις επίσης καθημερινά τις πολυβιταμίνες σε φρέσκο νεράκι και αν υπάρχει κάποιο ζεστό μέρος στο σπίτι, βάλε το πουλάκι εκεί μέχρι να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του.

Ενημέρωνέ μας αν θέλεις.
 
@Stavros ήδη έχει αρχίσει να επανέρχεται νομίζω,δεν κουρνιάζει πια, πήγε και ξαναεφαγε και τώρα κάθεται στο κλαράκι του..το έχω σε μέρος να το βλέπει λιγάκι ο ήλιος και έχω ανάψει τα καλοριφέρ! Θα ενημερώσω ξανά σύντομα!
 
Παιδιά όλα καλά 😊 το πουλάκι επανήλθε,του μιλούσα πολύ,άρχισε να μου "μιλάει" και εκείνο σε λίγο,έδειχνε ότι συνέρχεται ψυχολογικά,ήπιε νεράκι,ξανά έφαγε ,έπαιξε με τα παιχνίδια του,του ρίξε και δύο ξεματιασματα η μάνα μου (😅)όλα κανονικά! Ευχαριστώ για όλα,τρόμαξα πολύ αλλά ευτυχώς όλα οκ!
 
Back
Top