Φροντίδα Τελευταία διακρίνω το λοβάκι μου λίγο ήσυχο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CloverB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CloverB

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιουλ 2020
Μηνύματα
51
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα σας, για μια ακομη φορα θα χρειαστω τη βοηθεια σας, την τελευταια εβδομαδα διακρινω το λοβακι μου λιγο ησυχο...ενω τρωει κανονικα, φτερουγιζει παιζει με τα παιχνιδια του, ξεψειριζεται...το πολυ 3-4 φορες την ημερα να το ακουω (2 φορες το πρωι και καμια φορα μεσημερι με απογευμα) ορισμενες φορες οταν παιζω μουσικη ή μιλαω μουσικη προσπαθει να κανει 'αισθητη' την παρουσια της...ειναι κατι το ανησυχητικο; γνωριζω οτι τα λοβακια δεν ειναι και τοσο ησυχα πουλακια
 
@CloverB θα μπορούσε, ναι.
Αν δεν σου είναι κόπος ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το πουλί, χωρίς φόντα με κανονικά χρώματα. Θα σου πω όταν δω την φωτογραφία το λόγο που σου το ζητάω.
 
λες; το κεφαλακι της δεν ειναι μαυρο παντως...ειναι καφε και γυρω απο αυτο εχει κοκκινες αποχρωσεις..σιγουρα δεν ειναι υβριδιο;
[automerge]1601326777[/automerge]
νομιζα οτι ηταν υβριδιο μασκοφορο με φισερ
 
Και εγώ όταν το πρωτοείχα δει κάτι αντίστοιχο νόμιζα αλλά τελικά βγήκα λάθος. Πάντως δεν είναι και πολύ γνωστά lovebirds. Ίσως δυσκολευτείς να βρεις ταίρι αν το αποφασίσεις.
 
με αλλο ειδος lovebird δεν μπορει να ταιριαξει; επισης, μηπως παιζει ρολο το οτι εβγαλα φωτο με φλας; βγηκαν πιο σκουρα τα χρωματα της..θα σου στειλω κιαλλες να μου πεις τη γνωμη σου..ευχαριστω για τον χρονο σου παντως!
 
Με όλα τα υπόλοιπα είδη μπορεί να ταιριάξει. Αν τα θες απλά για παρέα όμως δεν υπάρχει πρόβλημα όποιο και να διαλέξεις. Για αναπαραγωγή καλύτερα όχι όμως. Γνωρίζω έναν που εκτρέφει nigrigenis πάντως. Αν θελήσεις ποτέ στείλε μου pm να στον συστήσω.
 
View attachment VID_44691026_232215_922.mp4
01-2020_09_29_12_14_12.webp02-20200831-194520_Messenger.webp03-2020_09_29_12_13_51.webp

[automerge]1601327846[/automerge]
σε ευχαριστω αν και δεν σκεφτομαι να τη ζευγαρωσω ακομα. Αν θελεις κανε με αντ στο facebook Alexandros Lemonias το εχω...τωρα στελνονται και οι φωτογραφιες
 
Τώρα χωρίς το φλας είδα ότι έχει κίτρινο στήθος. Πριν μου φάνηκε ότι ήταν λαχανί. Με κίτρινο στο στήθος δεν γίνεται να είναι nigrigenis όμως. Επομένως πλέον είναι αναμφίβολα personatus x fischeri. Συγνώμη για την αναταραχή αλλά με μπέρδεψε πριν το φλας. Επέλεξε οπότε ένα είδος με eye rings για ταίρι και όλα καλά.
 
@Γιαννης17 χχαχ δεν πειραζει! απο αυριο σκεφτομαι να βαζω το χερι μου μεσα για να καθεται...λιγες φορες που το εχω δοκιμασει μεχρι τα 4 εκατοστα δεν κανει πισω...μετα φαινεται να φοβαται λιγακι
εκτος αν ειναι πιο ευκολο να καθεται στον ωμο μου
 
Νομίζω πως το πουλάκι είναι απλώς fischeri. Δεν είμαι ειδικός στα lovebirds αλλά δεν βλέπω στοιχεία διασταύρωσης καθώς το πρόσωπό του είναι αρκετά κόκκινο. Το μαύρο στο κεφάλι μπορεί να διαφέρει αρκετά στο κάθε πουλί στα fischeri.
1601352578676.webp 1601352845265.webp
 
Δεν υπάρχει μετάλλαξη στα fishers που να έχει,εστω και μια υποτυπώδη,μασκα. Το πουλί είναι σίγουρα υβρίδιο και αυτό φαίνεται από το κίτρινο στήθος του, το οποίο έχουν μόνο τα personatus, αλλά και από το πορτοκαλί στην μάσκα του το οποίο δεν δικαιολογείται στα καθαρόαιμα personatus. Ο υβριδισμός ανάμεσα σε αυτά τα 2 είδη είναι πολύ κοινός στην φύση και παραδείγματα υπάρχουν αρκετά.
 
Back
Top