Γενικά Τελικά είμαστε για σφαλιάρες...

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos79

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα στην ομάδα! Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!
Για αρχή να πώ ότι δεν θέλω να προσβάλω κανένα, απλά αγανάκτησα...
Τον τελευταίο καιρό μπήκαν στην παρέα μου δύο budgie και ένα καναρίνι.
Η προηγούμενη εμπειρία μου από πτηνά ήταν όταν βοηθούσα τον πατέρα μου πριν 30 περίπου χρόνια να φροντίσει το σμήνος από καναρίνια που είχε καθώς και κατά καιρούς καρδερίνες και καρδερινοκάναρα.
Όπως θεωρώ σαν Παναγιώτης φυσικό, ψάχνω συνεχώς για να επεκτείνω τις γνώσεις μου και να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ στους φίλους μου.
Ψάχνοντας λοιπόν πέφτω σε κάτι posts σε fb ή και σπανιότερα σε site με κάτι κλουβια απλά έλεος... Από σκουριασμενα στην καλύτερη μέχρι σπασμένα και μπαλωμένα με πλαστικό πλέγμα και καθαριότητα άστα να πάνε... Πώς επιβιώνουν τα κακόμοιρα; Και να έχεις τον μ. α να περιφανευεται για γέννες για ιβριδια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...
Καλά δεν ντρέπονται να τα ανεβάσουν αυτά;
Σε πολλές περιπτώσεις είναι η πλειοψηφία αυτά τα post...
Αν θυμάμαι ένα πράγμα μόνο από τον πατέρα μου αυτό είναι η καθαριότητα. Κάθε μέρα άλλαζε νερό και τον θυμάμαι να φυσάει την τροφή και αν χρειάζεται να συμπληρώνει. Η Κυριακή ήταν μέρα γενικής μιλάμε για ώρες καθάρισμα.
Λογικά κάπου έχουν γραφτεί αυτά ξανά... Με συγχωρείτε αν κούρασα... Η αγανάκτηση βλέπετε... Κάπου έπρεπε να τα πώ...
Καλό ξημέρωμα σε όλους!

Λογικά κάπου έχουν γραφτεί αυτά ξανά... Με συγχωρείτε αν κούρασα...
Έχουν γραφτεί πολλές φορές αλλά δεν κουράζεις καθόλου. Αντίθετα, τέτοιες συζητήσεις βοηθούν στη βελτίωση της κατάστασης, έστω και αν αυτή η βελτίωση είναι αργή.

Πριν κάποια χρόνια είχα γράψει αυτό: https://community.petbirds.gr/threads/Η-νοημοσύνη-των-πτηνών-και-οι-ευθύνες-μας-απέναντί-τους.17799/ Σήμερα, μπορεί τα πράγματα να μην είναι όπως τότε αλλά και πάλι δυστυχώς υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Ψάχνοντας λοιπόν πέφτω σε κάτι posts σε fb ή και σπανιότερα σε site με κάτι κλουβια απλά έλεος
Σε πολλές περιπτώσεις είναι η πλειοψηφία αυτά τα post...
Το επίπεδο ορισμένων ομάδων στο Facebook είναι τέτοιο που το σύνολο των posts τους είναι άθλιο. Και σε ό,τι αφορά στις συνθήκες διαβίωσης των πουλιών αλλά και στις πρακτικές που ακολουθούνται και προτείνονται.

Είναι πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση όλο αυτό, αλλά και χαώδες ταυτόχρονα γιατί έχει πολλές πτυχές.

Πάντως, κρίνοντας από τα ελληνικά βιντεάκια/κανάλια που υπάρχουν στο youtube και σχετικά με καναρίνια/ιθαγενή, η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική σαν σύνολο. Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά γενικά.άστα να πάνε.

Αρκετά δεν έχουν καν σωστή ορθογραφία στον τίτλο, τα ιθαγενή ''πυροβόλα'' ή ''επιβήτορες'' είναι όλα πιασμένα και γενικά η όλη εικόνα παραπέμπει σε μια 20ετία πριν και βάλε. Το γεγονός δε ότι μπαίνουν στη διαδικασία να βιντεοσκοπήσουν και να επιδείξουν όλο αυτό, δείχνει ότι απλά έτσι νομίζουν πως γίνεται. Αυτό έμαθαν και αυτό συνεχίζουν να κάνουν.

Απογοητευτικό είναι επίσης και το ότι κάποιες πιο οργανωμένες προσπάθειες καναλιών κτλ, γίνονται από άτομα ημιμαθή έως και επικίνδυνα και στη καλύτερη αναμασάνε πράγματα που βρίσκει ο οποιοσδήποτε με ένα γκουκγλάρισμα.

Από την άλλη, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι εκτροφείς σε όλες τις κατηγορίες ωδικών πτηνών. Έχουν γνώσεις, εξελίσσουν το χόμπι κτλ.το θέμα είναι που είναι ότι απέχουν επιδεικτικά από το δημόσιο ιντερνετικό διάλογο, προφανώς ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Καλώς ή κακώς (όπως το βλέπει κανείς), το χόμπι μας ανήκει ακόμα στις ασχολίες όπου παίζει ακόμα κυρίαρχο ρόλο το από ''στόμα σε στόμα''. Η εξάπλωση της τεχνολογίας πιο πολύ βοήθησε στο να δείχνουν οι ''πουλατζήδες'' τα κατορθώματα τους και να βρίσκουν ευκολότερα πελατεία, παρά να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Φου μπου δεν έχω αλλά φαντάζομαι τι θα γίνεται.

Ο δρόμος είναι μακρύς και φως δε βλέπω σύντομα.

Back