Γενικά Τελικά κλείνει το ΕΚΠΑΖ

misalouris

PB Supporter
Εγγραφή
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
19.254
Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων και Πουλιών) με την ύπαρξή του, την βοήθεια των εθελοντών και την οικονομική ενίσχυση των ιδιωτών καταφέρνει εδώ και χρόνια να είναι ο αποκλειστικός χώρος φιλοξενίας ζώων που βρίσκονται κακοποιημένα, χτυπημένα και σχεδόν πάντα ετοιμοθάνατα, σε όλη την Ελλάδα.
Παρόλο που οι κρατικοί φορείς δεν συνεισφέρουν οικονομικά αποφάσισαν πριν μερικές μέρες πως το ΕΚΠΑΖ Β. Ελλάδας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να υπάρχει. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, έκλεισε.
Κανείς δεν ξέρει το μέλλον των ζώων που υπάρχουν σ´αυτό ούτε όσων θα βρεθούν στο μέλλον και θα χρειαστεί να μεταφέρονται πλέον στην Αίγινα. Κάποιοι λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι θέλησαν να στείλουν μια επιστολή στον Υπουργό. Η επιστολή είναι γραμμένη στα αγγλικά επειδή προωθήθηκε και σε φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού.
πηγή
 
Μακάρι να είναι μόνο αυτό και να μη συνεχιστεί το ντόμινο στο μέλλον. Όχι ότι έχει μείνει και κάτι άλλο δηλαδή, αλλά δυστυχώς ο εθελοντισμός λόγω κουλτούρας και οι δωρεές λόγω κρίσης, βρίσκονται στη χειρότερη στιγμή τους αυτήν την εποχή.
 
και ο σταθμός Μεσσηνίας, λειτουργεί μόνο για πολύ επείγοντα περιστατικά της περιοχής και για τα ανήμπορα προς επανένταξη που έχουν βρει στον σταθμό καταφύγιο.
η έλλειψη εθελοντών και τα έξοδα τις γονατίζουν κάτι τέτοιες προσπάθειες και είναι πραγματικά κρίμα...
 
Μεταφέρω με αντιγραφή, απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΕΚΠΑΖ όπως δημοσιεύτηκε εδώ ekpaz.gr/1506/to-ekpaz-simera-zei-to-apolyto-paradoxo/, καλό είναι να το διαβάσουμε όλοι.. αλλά μεταξύ άλλων γράφει...

"Δυστυχώς όμως, το όνομα, η φήμη και η δράση του ΕΚΠΑΖ έχουν κακοποιηθεί βάναυσα από πρώην μέλη που μετασχηματίστηκαν σε ορκισμένους εχθρούς και χρησιμοποιώντας κάθε ψεύδος και συκοφαντία είτε παραποιώντας την αλήθεια σκόπιμα προσπαθούν να καταστρέψουν αυτό που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Τόνοι λάσπης και ψευδολογίας καταπονούν το ΕΚΠΑΖ που κάποιοι αποκαλούν ακατέργαστο διαμάντι. Άνθρωποι που θέλησαν να κερδίσουν κυρίως οικονομικά αλλά και να πουλήσουν όνομα για φιγούρα με άνομα μέσα ενώ παράλληλα υποκρίνονται τους φιλόζωους."


Κάτι που ίσως λύνει κάποιες από τις απορίες που είχα.
Τελικά ΚΛΕΙΝΕΙ, είναι αδύνατο να σταθεί με όλα όσα γράφονται εκεί μέσα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κλείνει και με τη "βούλα" το Ε. Κ. Π.Α.Ζ.
Με τα επίσημα (Υπουργική Απόφαση) ανακαλείται η άδεια λειτουργίας για το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων
 
Μάλιστα. Ειλικρινά με θλίβει το κλείσιμο αυτού του κέντρου περιθάλψεως. Οι υπηρεσίες και η συνεισφορά του στην άγρια ελληνική πανίδα ήταν τεράστια και θα εξακολουθούσε να προσφέρει μεγάλο και συνεχές έργο. Πολύ κρίμα...
 
Πολύ κρίμα... Τόσο άγρια ζώα οφείλουν την ζωή τους και την περίθαλψη τους σε αυτό το κέντρο. Σίγουρα θα μπορούσε να συνεισφέρει πολλά ακόμη αλλά δυστυχώς... Πολύ στεναχωρηθηκα...
 
Από την επιστολή φαίνεται ότι ήταν λεπτά... Τα αίτια της διάλυσης. Καμία έκπληξη! Αυτά συμβαίνουν, όταν το χόμπυ και η προσφορά - εθελοντισμός μεταλλάσσονται σε επάγγλεμα και κονόμα. Αυτό που όμως με εξέπληξε, φυσικά δυσάρεστα, ήταν τα περί ανασφάλιστων και απλήρωτων εργαζομένων. Γι' αυτό, λέει ο γράφων την επιστολή, έφταιγε μόνο ο "κακός" διαχειριστής. Να το πιστέψουμε;
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ενα μερος που επισκεπτομουν τακτικα απο πιτσιρικι..θυμαμαι ακομα και τις παλιες εγκαταστασεις που ηταν στις φυλακες της Αίγινας.παντα θαυμαζα τα αγρια πτηνα και ζωα που περιθαλπτονταν στο εκπαζ (δεν θα ξεχασω εναν χρυσαετο που ειχε στην αυλη να καθεται σε ενα κλαδι..τεραστιος και πανεμορφος,ο οποιος ηταν τυφλος).ο κ. Γιαννης που ηταν υπευθυνος για ολο το κεντρο ειχε τεραστια αγαπη για αυτες τις ψυχες.κυκλοφορουσε με ενα ποδηλατο και ειχε εναν κοκατου (γκαργκαντουα οπως τον φωναζε) στο τιμονι ξεπουπουλιασμενο που ειχε βρει στα σκουπιδια, με αυτον πηγαινε παντου.το κεντρο οταν πηγε στις νεες εγκαταστασεις στο βουνο ηταν μια οαση.πολυ μεγαλες εξωτερικες κλουβες με οτι ειδους αγρια πτηνα μπορεις να φανταστεις.αλεπουδες,λυκους.. αλλα τα πιο πολλα ειδη ηταν πτηνα..απο οτι μας ελεγε το κεντρο λειτουργουσε με δωρεες και με ατομα που εθελοντικα βοηθουσαν στις δουλειες.κυριως τουριστες που με αυτο τον τροπο δεν χρειαζόταν να πληρωσουν κατάλυμα, καθως ειχε χωρο για τους φιλοξενούμενους.και ενω ολα ξεκινησαν και πηγαιναν καλα αρχισε η καταπτωση και κανεις δεν ξερει τι τελικα εφταιξε για ολο αυτο.
[automerge]1638960333[/automerge]
 
Το θεμα ειναι οτι δικαστικα δικαιωηθηκε το ΕΚΠΑΖ αλλα οι εγκαταστασεις στην κατασταση που ειναι αυτη την στιγμη ειναι εξαιρετικα δυσκολο να αποκατασταθουν.
 
Back
Top